Yolanda stort inmekaar terwyl sy oor haar fibromialgie pyn praat: ‘Ek kan nie eers my kinders soen nie’

  • “Dit is ‘n pyn wat lyk asof dit u siel bederf”

Julio Armas   reis na Algeciras om Yolanda te ontmoet   , ‘n fibromialgie-pasiënt   wie se pyn haar verhinder om selfs haar kinders te omhels. ‘Ek is al vier jaar so. Sedert verlede jaar in die bed. Ek het nog altyd gewerk, ek was ‘n geriatriese assistent van ‘n bediende. Ek was baie aktief, ‘n poeier, ek het een plek verlaat en ‘n ander plek betree. Ek was passievol daaroor. flamenco   . Ek voel asof alles verlore is. Ek wil baie dinge doen, maar my liggaam laat dit nie toe nie. Ek kan nie aantrek of was nie   … dit is die pyn wat my siel opeet. Jou vel is seer. Ek gee jou ‘n drukkie, dit maak seer …   Ek vernietig my lewe,  “verduidelik sy, gesmelt in ‘n see van trane. 

Die dokter slaag daarin om sy pasiënt uit die bed te lig   en ondersoek haar baie noukeurig en gryp haar snellers aan. Armas ontdek die groot aantal medisyne wat Yolanda elke dag neem. Slegs   newe-effekte   kan die welstand van enige gesonde persoon beëindig. Julio oortuig haar om ‘n bietjie te stap en meer oor haar lewe te wete te kom. paseoJulio Armas en Yolanda 

‘   Alhoewel ek omring word deur baie mense, voel ek alleen   , dink ek nie dat hulle my verstaan ​​nie, ek voel net soos ‘n ander nommer van die sosiale sekerheid. As ek hierdie siekte in een woord moes definieer, sou dit wees:   verwoestend   . Haal baie uit my lewe uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *