Wat zijn de ergste omstandigheden van fibromyalgie?

Heb je je ooit afgevraagd wat het ergste geval van fibromyalgie zou zijn?

Het is tenslotte een ziekte die iedereen treft.

En het spreekt vanzelf dat sommige mensen meer getroffen zijn dan andere.

Wat is het ergste geval van fibromyalgie?

Hoe ernstig kan het je leven beïnvloeden?

En wat zou je eraan kunnen doen?

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een ziekte die niet goed begrepen wordt, kortom, het veroorzaakt een algemeen gevoel van pijn en vermoeidheid door het hele lichaam. Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor de oorzaak van fibromyalgie, maar niemand weet zeker welke correct is Sommige artsen zijn van mening dat fibromyalgie een auto-immuunziekte is. Dat zou betekenen dat het immuunsysteem van het lichaam gezonde cellen begint aan te vallen, ze te sensibiliseren en pijn te veroorzaken op bepaalde punten in hun lichaam. Hoewel niemand precies weet wat fibromyalgie veroorzaakt, is het een slopende ziekte die mensen op veel verschillende manieren treft. .

Wat gebeurt er met je lichaam?

Fibromyalgie veroorzaakt een aantal zeer verschillende symptomen en het varieert zo erg dat geen twee mensen exact dezelfde reactie hebben op fibromyalgie.Het meest voorkomende systeem bij alle fibromyalgiepatiënten is echter chronische pijn. Het wordt gevonden langs 18 of meer triggerpoints van het lichaam.Ze worden meestal aangetroffen in bilaterale gewrichten en het niveau van pijn kan per persoon verschillen.Het niveau van pijn kan ook gedurende de dag variëren. Een ander veel voorkomend symptoom bij mensen met fibromyalgie is vermoeidheid.Fibromyalgiepatiënten kunnen vaak niet goed slapen en als ze dat wel doen, worden ze de volgende dag niet met een uitgerust gevoel wakker.

Het resultaat is dat mensen met fibromyalgie iets voelen dat over het algemeen ‘fibro-mist’ wordt genoemd. Vezelmist is de naam van een soort mentale mist die bij de aandoening hoort. Het presenteert zich meestal als geheugenverlies op korte termijn of taakgerichte problemen. Ten slotte kan fibromyalgie wat meer ongebruikelijke symptomen veroorzaken. Mensen met deze aandoening hebben vaak het prikkelbare darm syndroom, gastro-intestinale problemen komen vaak voor bij mensen met fibromyalgie – Er zijn andere aandoeningen, zoals constante jeuk, die soms mensen met fibromyalgie treffen.

Wat is het ergste ongemak van fibromyalgie?

Dus als u de diagnose krijgt, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af hoe ernstig fibromyalgie kan zijn. Het goede nieuws is dat uw ziekte u niet zal doden. Maar het kan uw kwaliteit van leven nog steeds ernstig beperken.Fibromyalgie treft veel mensen met een constant gevoel van pijn en vermoeidheid.Dus voor mensen met fibromyalgie kan het dagelijks leven erg moeilijk zijn. En de verhalen van mensen die al tientallen jaren aan de ziekte lijden, zijn hartverscheurend. Over het algemeen presenteert fibromyalgie zich in de vroege fase met enkele waarschuwingssignalen. Dit zijn zaken als chronische vermoeidheid en mysterieuze pijn op achttien of meer punten rond de lichaam. Deze pijn zorgt ervoor dat de meeste fibromyalgiepatiënten naar de dokter gaan voor een diagnose.

Als je echter fibromyalgie hebt, weet je waarschijnlijk al hoe het werkt.Fibromyalgie gaat dan in het chronische stadium, waar pijn en vermoeidheid constant zijn. Dit is hoe de meeste fibromyalgiepatiënten dagelijks leven. En hoewel er behandelingen zijn, zijn ze niet allemaal effectief. En ieders fibromyalgie lijkt anders te reageren op verschillende medicijnen. Zelfs de meest geavanceerde behandelingen kunnen volledig zijn niet effectief voor veel mensen. Dit type therapieresistente aandoening is het ergste geval van fibromyalgie, omdat het niet reageert op een behandeling en vaak erger wordt. Dit is echter een moeilijk onderwerp om zeker te zeggen. De meeste artsen zullen zeggen dat fibromyalgie is voor de meeste mensen geen progressieve ziekte,

Kan fibromyalgie een handicap veroorzaken?

Dus als u net de diagnose fibromyalgie heeft gekregen, bestaat de kans dat uw pijn- en vermoeidheidsniveaus beginnen te stabiliseren en blijven waar ze zijn, hoewel ze op sommige dagen erger zullen zijn dan andere, maar in het ergste geval zal de ziekte pijnlijker worden. en slopend na verloop van tijd. Voor mensen wiens situatie het ergst is binnen fibromyalgie, zullen ze waarschijnlijk hun hele leven constante, onbeheersbare pijn lijden. Dit leidt tot ernstige problemen in hun dagelijks leven. Ze verliezen vaak hun baan omdat ze eigenlijk verkeerd. Pijn, constante vermoeidheid en fibro-mist maken werken onmogelijk.

En voor mensen met extreem ernstige fibromyalgie is zelfs opstaan ​​bijna onmogelijk.

Ze hebben hoge doses pijnstillers nodig, zelfs om te wandelen. En ze nemen hoge doses slaapmedicatie om zo dicht mogelijk bij een volledige nachtrust te komen.

Voor degenen die het meest complexe geval van fibromyalgie hebben, is elke dag een fysieke strijd. Maar het kan ook een emotionele strijd zijn.

Kan complexere fibromyalgie uw relaties beïnvloeden?

Het hebben van ernstige fibromyalgie maakt het moeilijk om relaties met vrienden en familie te onderhouden.

Mensen die vroeger van hun gezelschap genoten, lopen soms weg omdat hun chronische pijn en gebrek aan mobiliteit moeilijk te beheersen zijn. Hoewel dat niet eerlijk is, zijn mensen dat wel.

Het verlies van enkele van zijn vrienden geeft aan dat ze niet echt vrienden zijn. Maar het goede is dat je zult zien wie er echt om je geeft, omdat ze zullen blijven.

Bovendien is het omgaan met zo’n ernstig beperkte kwaliteit van leven emotioneel buitengewoon moeilijk.

Constante pijn kan het doen lijken alsof het leven het leven niet waard is. En zelfmoord komt tragisch veel voor bij mensen met ernstige fibromyalgie.

Het is belangrijk om hulp te krijgen als u denkt dat u misschien zelfmoord wilt plegen. Zelfmoord is nooit een goede oplossing, en het gezegde “het eindigt niet in pijn, het treft alleen mensen die om je geven”, is heel waar.

Fibromyalgie is een vreselijke ziekte.

En er is een speciaal soort moed voor nodig om het leven ermee te weerstaan.

Bedankt voor het lezen!

10 thoughts on “Wat zijn de ergste omstandigheden van fibromyalgie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *