Wat u moet weten over een persoon met fibromyalgie

Een van de leden van onze besloten groep heeft dit verhaal met ons gedeeld en ons gevraagd het te publiceren om onze ziekte te verspreiden. Dit is wat u moet weten over mensen met fibromyalgie.

1. Mijn pijn 

Mijn pijn is niet jouw pijn. Het wordt niet veroorzaakt door een ontsteking. Het nemen van je medicijn voor artritis zal me niet helpen. Ik kan mijn pijn niet verzachten of schudden. Het is niet eens een pijn die overblijft. Vandaag ligt op mijn schouder, maar morgen is het misschien op mijn voet of weg. Er wordt aangenomen dat mijn pijn wordt veroorzaakt door onvoldoende signalen die naar de hersenen worden gestuurd, mogelijk als gevolg van slaapstoornissen. Het is niet goed begrepen, maar het is echt.

2. Mijn vermoeidheid 

Ik ben niet alleen moe. Ik ben vaak in een ernstige staat van uitputting. Misschien wil je deelnemen aan fysieke activiteiten, maar ik kan het niet. Neem dit alsjeblieft niet persoonlijk op Als je me gisteren zag winkelen in het winkelcentrum, maar vandaag kan ik je niet helpen met het werk in de tuin, het is niet omdat ik het niet wil. Hoogstwaarschijnlijk betaal ik de prijs voor het benadrukken van mijn spieren buiten hun bereik.

3. Mijn vergeetachtigheid 

Degenen die eronder lijden, noemen we fibrofog. Ik herinner me je naam misschien niet, maar ik herinner je. Misschien herinner je je misschien niet meer wat ik je beloofde te doen, hoewel je me dat een paar seconden geleden hebt verteld. Mijn probleem heeft niets met mijn leeftijd te maken, maar het kan te maken hebben met een gebrek aan slaap. Ik heb geen selectief geheugen. Op sommige dagen heb ik helemaal geen kortetermijngeheugen.

4. Mijn onhandigheid 

Als ik vijf keer op de tenen loop of struikel met je in een menigte, richt ik je niet opzettelijk. Ik heb daar geen spiercontrole voor. Als je achter me op de trap staat, wees geduldig. Tegenwoordig neem ik stap voor stap het leven en de trap op.

5. Mijn gevoeligheden –

Ik kan het niet uitstaan! “Dit” kan een aantal dingen zijn: fel zonlicht, harde of scherpe geluiden, geuren. FMS wordt de ‘verzwarende aandoening van alles’ genoemd. Laat me dus niet de gordijnen openen of je zoon horen gillen. Ik kan het echt niet uitstaan.

6. Mijn intolerantie 

Ik kan ook niet tegen de hitte. Of vochtigheid Als ik een man ben, zweet ik … overvloedig. Als ik een dame ben, transpireer ik. Beide zijn even beschamend, dus voel je niet verplicht om op dit ongemak te wijzen. Ik weet. En wees niet verbaasd als ik ongecontroleerd bibber als het koud is. Ik tolereer ook de kou niet. Mijn interne thermostaat is gebroken en niemand weet hoe ik hem moet repareren.

7. Mijn depressie 

Ja, er zijn dagen dat ik liever in bed of thuis zou blijven of zou sterven. Ernstige en niet aflatende pijn kan depressie veroorzaken. Uw oprechte bezorgdheid en begrip kunnen me van de rand raken. Uw sarcastische opmerkingen kunnen me tot het uiterste halen.

8. Mijn stress 

Mijn lichaam kan de stress niet goed aan. Als ik moet stoppen met werken, parttime werk of mijn verantwoordelijkheden vanuit huis moet beheren, ben ik niet lui. De dagelijkse spanningen verergeren mijn symptomen en kunnen me volledig uitschakelen.

9. Mijn gewicht 

Ik kan dik zijn of ik kan mager zijn. Hoe dan ook, het is niet uit vrije keuze. Mijn lichaam is niet jouw lichaam Mijn appestat is gebroken en niemand kan me vertellen hoe ik het moet repareren.

10. Mijn goede dagen 

Als je me glimlachend ziet en normaal functioneert, neem dan niet aan dat het goed gaat met me. Ik lijd aan een chronische pijn en een vermoeidheidsziekte zonder genezing. Ik kan mijn goede dagen of weken of zelfs maanden hebben. In feite zijn goede morgen degenen die me vooruit helpen.

11. Mijn uniekheid 

Zelfs degenen die last hebben van FMS zijn niet hetzelfde. Dat betekent dat ik niet alle bovengenoemde problemen kan hebben. Ik heb pijn boven en onder de taille en aan beide kanten van mijn lichaam, die lang heeft geduurd. Je hebt mogelijk migraine, heuppijn of schouder- of kniepijn, maar ik heb niet dezelfde pijn als welke andere persoon ook.

12. Mijn handicap

Mijn handicap is onzichtbaar maar bestaat nog steeds. Het is hetzelfde dat je geen lucht ziet, maar het is aanwezig, hetzelfde gebeurt met fibromyalgie, het bestaat, het is echt. Niet alles zit in onze hoofden, als het toen was, waarom zet ik dan niet iets op mijn hoofd dat herkenbaarder is als kanker, enz. We plaatsen dit decal van Fibromyalgia-beperkingen in hun auto’s en verspreiden awareness fibro.

83 thoughts on “Wat u moet weten over een persoon met fibromyalgie

 1. Hello I am so happy I found your weblog, I really found you
  by accident, while I was looking on Aol for something else, Nonetheless I am here now and would just like
  to say thanks for a incredible post and a all round interesting blog (I also love
  the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have
  bookmarked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read more, Please do keep up the awesome work.

 2. Hiya! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d
  ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog
  article or vice-versa? My blog addresses a lot of the
  same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you happen to be interested feel free to shoot me an email.

  I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 3. I do believe all the concepts you have presented to your post.
  They’re really convincing and can certainly work. Still, the posts are very quick for newbies.

  May you please lengthen them a bit from next time? Thanks for
  the post.

 4. Hello! This post couldn’t be written any better!
  Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this.

  I will forward this page to him. Pretty sure he will have
  a good read. Thank you for sharing!

 5. Hello there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but
  I can figure things out pretty quick. I’m thinking
  about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions?

  Many thanks

 6. Great weblog here! Additionally your website lots up
  fast! What host are you the use of? Can I am getting your
  associate hyperlink in your host? I want my web site loaded
  up as quickly as yours lol

 7. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and everything.
  Nevertheless imagine if you added some great pictures or videos to give your
  posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this blog could certainly be
  one of the greatest in its niche. Great blog!

 8. I do consider all the ideas you have presented to your post.
  They’re very convincing and can definitely work.
  Nonetheless, the posts are very short for starters.
  May just you please prolong them a little from next time?
  Thanks for the post. plenty of fish natalielise

 9. I’m really loving the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any web browser compatibility issues?
  A handful of my blog audience have complained about
  my site not operating correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any solutions to help fix this problem?

 10. Hello there, I discovered your website by the use of Google even as searching for
  a related topic, your web site came up, it appears to be like great.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply turned into aware of your weblog via Google, and found that it is really informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will appreciate for those
  who proceed this in future. Lots of folks will be benefited from your writing.
  Cheers!

 11. I just like the valuable info you supply on your articles.
  I’ll bookmark your blog and take a look at again here frequently.
  I’m reasonably sure I will be told many new stuff proper here!
  Best of luck for the next!

 12. An interesting discussion is definitely worth comment.
  There’s no doubt that that you should publish more about this topic,
  it may not be a taboo matter but generally people do not discuss these
  subjects. To the next! Best wishes!!

 13. Hi, i think that i noticed you visited my web site thus i came to
  return the favor?.I am trying to in finding issues to enhance
  my site!I assume its ok to use a few of your concepts!!

 14. Hey there! I’ve been reading your weblog for some time now and finally got the bravery to go
  ahead and give you a shout out from New Caney Texas!

  Just wanted to mention keep up the good work!

 15. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter
  to be actually something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I am
  looking forward for your next post, I will try
  to get the hang of it!

 16. Thanks for one’s marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might be a
  great author.I will make sure to bookmark your blog and will come back
  later in life. I want to encourage that you
  continue your great writing, have a nice holiday weekend!

 17. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple tweeks would really
  make my blog shine. Please let me know where you got your design. Bless you

 18. A motivating discussion is definitely worth comment.
  I believe that you ought to write more on this subject, it may not
  be a taboo subject but usually folks don’t talk about such subjects.

  To the next! Best wishes!!

 19. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to
  make a really good article… but what can I say… I
  hesitate a lot and don’t manage to get anything done.

 20. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That is an extremely well written article.

  I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your helpful
  information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 21. certainly like your web site but you need to test the spelling on several of your posts.
  Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the reality then again I’ll surely
  come again again.

 22. Greetings! I’ve been reading your web site for some time now and finally got
  the bravery to go ahead and give you a shout out from Dallas Texas!

  Just wanted to mention keep up the great work!

 23. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
  I must say you have done a very good job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Firefox.
  Exceptional Blog!

 24. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a entirely different subject
  but it has pretty much the same layout and design. Superb choice of colors!

 25. What’s up Dear, are you truly visiting this web page daily, if so then you will without doubt obtain fastidious know-how.

 26. Please let me know if you’re looking for a author for your
  site. You have some really good posts and I believe I would
  be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to
  write some material for your blog in exchange for
  a link back to mine. Please send me an email if interested.
  Thanks!

 27. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable info to work on. You have done a formidable
  job and our whole community will be grateful to you.

 28. I have been surfing online greater than 3 hours today, but I never found any fascinating article like yours.

  It’s pretty value enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content material as you did, the web will likely be a lot more useful
  than ever before.

 29. I’ll immediately seize your rss as I can’t in finding your
  e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly allow me realize in order that I could subscribe.
  Thanks. 31muvXS cheap flights

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *