Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

Omgaan met nekpijn fibromyalgie

Fibromyalgie is letterlijk een pijn in de nek. Hoewel bekend is dat het pijn veroorzaakt door het hele lichaam, lijkt nekpijn door fibromyalgie voor veel mensen een veel voorkomende klacht.

Is er een reden waarom onze nek gevoeliger is voor pijn? Als dat het geval is, wat kunnen we doen om verlichting te krijgen?

Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden, is: waarom zijn we meer geneigd om nekpijn te hebben? Daar zijn enkele mogelijke redenen voor.

Hoewel de precieze reden onbekend is, kan een mogelijke boosdoener de triggerpoints in de nek zijn. Een reeks gevoelige plekken kan worden gevonden op de nek, de basis van het hoofd en de schouders, evenals op het bovenste deel van de rug. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom pijn in de nek kan beginnen of kan worden overgedragen door pijn die elders ontstaat.

Er wordt ook aangenomen dat diegenen onder ons met fibromyalgie de bloedstroom en / of zuurstof naar onze spieren hebben verminderd. Dit kan de oorzaak zijn van veel van onze pijn, waaronder fibro-nekpijn.

Het kan ook het gevolg zijn van zenuwbeschadiging, wat ook een factor is bij mensen met fibromyalgie.

Slechte slaapgewoonten kunnen ook bijdragen aan nekpijn. Slapen in de verkeerde positie kan spanning in de nekspieren veroorzaken.

Eén studie suggereert dat een andere oorzaak van nekpijn met fibromyalgie de verkeerde uitlijning van de atlas zou kunnen zijn. De atlas is het bovenste bot van de nek en elke verkeerde uitlijning, zelfs de kleinste hoeveelheid, kan verschillende ongemakkelijke symptomen veroorzaken, het belangrijkste symptoom is nekpijn.

Behandeling voor fibromyalgie nekpijn

De volgende vraag die we moeten beantwoorden, is: wat kan er gedaan worden om nekpijn te behandelen die zo vaak voorkomt bij fibromyalgie? Deze zeven behandelingsopties voor nekpijn met fibromyalgie kunnen enige verlichting bieden.

beweging

Trainen met fibromyalgie is een grote uitdaging, maar het is gebleken dat beweging een van de beste dingen is om fibro-pijn te helpen verminderen. Zachte rekoefeningen helpen voorkomen dat spieren stijf en zwak worden. Inactiviteit kan de pijn van de triggerpoints in de nek vergroten.

Oefening zoals Pilates of zwemmen kan gunstig zijn voor velen met fibromyalgie. Zelfs eenvoudig stretchen en een gematigde hoeveelheid activiteit en beweging gedurende de dag kan erg handig zijn.

Fibromyalgie Nieuws Vandaag   hebben enkele oefeningen gedeeld die specifiek kunnen helpen bij het verlichten van nekpijn:

  • Ga met uitgestrekte armen tegen een muur staan. Beweeg je armen op en neer, alsof je een sneeuwengel maakt. Beweeg langzaam om de spanning te voelen. Houd je hoofd steeds op en je rug tegen de muur. Maak een set van 10.
  • Ga rechtop zitten met je armen langs je lichaam. Trek je schouders op en laat ze drastisch los terwijl je ze laat vallen. De spieren kunnen schudden nadat ze zijn losgelaten. Het is slechts tijdelijk en voelt beter wanneer het voorbij is.
  • Ga rechtop zitten, laat je hoofd langzaam naar je borst zakken, til het dan langzaam op en plaats het voorzichtig weer terug. Probeer dit in een vloeiende beweging te doen. Terwijl je dit doet, open je de mond langzaam zodat deze volledig open is wanneer de kop terug is.

Zachte massage

Massage therapie kan nuttig zijn om nekpijn te verlichten. Zelfs hulpmiddelen voor zelfmassage zijn nuttig geweest voor sommige mensen.

acupunctuur

Acupunctuurtherapie was voor veel mensen een grote hulp bij het behandelen van nekpijn.

ontspannen

Leren ontspannen is een kunstvorm, maar zeer nuttig. Stress leidt tot fysieke spanning, die dan tot pijn leidt. Ontspanningstechnieken kunnen zeer nuttig zijn bij het verminderen van pijn. Mindfulness, diepe ademhaling en lichaamsscanning kunnen zeer nuttige hulpmiddelen zijn.

De tijd nemen om de dingen te doen die je leuk vindt, of die je kalm laten voelen, kan helpen om de stress van het leven draaglijker te maken. Sommigen houden ervan om een ​​dagboek, verf of kleur te schrijven, tijd door te brengen in de natuur, te spelen, te baden of puzzels te maken. Wat je ook vrede en vreugde brengt, maak daar tijd voor!

magnesium

Veel mensen met fibromyalgie hebben een laag magnesiumgehalte, wat onder andere leidt tot spierkrampen en zwakte. Als u een laag magnesiumgehalte heeft, kunt u een supplement nemen of een magnesiumolie of spray gebruiken om de spieren te ontspannen en nekpijn te verlichten.

  • Verlichting van chronische pijn.
  • Verlichting van fibromyalgiepijn

Topische crème

Er zijn verschillende crèmes en zalven die kunnen worden gebruikt om pijnlijke of stijve spieren te verlichten en pijn in de nek te verminderen. Veel van deze producten bevatten natuurlijke analgetica, zoals arnica.

geneesmiddel

Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen, naproxen of paracetamol, zijn opties waarvan velen zich tot verlichting wenden. Een arts kan ook een spierverslapper voorschrijven om meer intense pijn te helpen verlichten.

Toen ik de gemeenschap van fibromyalgie op sociale media toesprak, gaven ze me een aantal suggesties voor dingen die anderen hebben geholpen om te gaan met nekpijn veroorzaakt door fibromyalgie. Deze suggesties omvatten essentiële oliën, rijstverpakkingen die worden gebruikt voor hittetherapie en vrij verkrijgbare pijnstillers en spierverslappers.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de vraag waarom fibromyalgie alle pijn veroorzaakt die het veroorzaakt. Hoewel we nog steeds niet alle antwoorden hebben, kunnen we ons troosten omdat we weten dat we niet alleen lijden.

7 thoughts on “Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *