Waarom doet fibromyalgie meer pijn ‘s nachts?

Waarom doet fibromyalgie meer pijn ‘s nachts?


Wanneer een kick in pijn op volle snelheid? Voor sommigen is het vroeg in de ochtend, soms willekeurig, maar voor de meeste fibromyalgie lijkt de pijn zich ‘s nachts te versterken. Je kent de routine al: probeer sociaal te zijn en blijf bij een vriend voor het avondeten, maar je moet eerder naar huis gaan omdat je in paniek verkeert. 

Of het werkte echt vandaag en het slaagt er met succes in om de pijn de hele dag te blokkeren, maar nu je thuis bent, lijkt het alle pijn die je zou moeten voelen alsof het nu zou gebeuren. Slaap is op dit moment geen optie. Je blijft liggen, spelen als je kunt, met gespannen spieren en meer pijn dan je je kunt herinneren. 

Natuurlijk zijn er andere nachten wanneer de pijn niet zo intens is. Wat is er aan de hand? Zoals altijd kan een dagelijkse voeding en activiteit nuttig zijn om te bepalen of er specifieke triggers zijn die de pijn lijken te verergeren.


WebMD biedt een mogelijke reden voor wat een zeldzaamheid lijkt: “Onderzoek toont aan dat met fibromyalgie er een automatische opwinding in de hersenen is tijdens de slaap. frequente onderbrekingen voorkomen het ontstaan ​​van belangrijke herstelprocessen. 

Groeihormoon komt vooral voor tijdens de slaap. Zonder een goede nachtrust en een verhoogd groeihormoon kunnen spieren niet genezen en worden neurotransmitters (zoals serotonine) niet aangevuld. Gebrek aan slaap op een nacht zorgt ervoor dat mensen met fibromyalgie moe en moe wakker worden. Het resultaat: het lichaam kan niet herstellen van de spanningen van de dag – alles dat het systeem onderdrukt, waardoor een grote pijngevoeligheid ontstaat. “Dat klinkt als een vicieuze cirkel.


Sommigen speculeren dat het einde van de dag zijn onze gedachten beginnen te vervagen wanneer we ons concentreren op pauze, die ons meer bewust worden van onze pijn van fibromyalgie maakt. Echter, conventionele wijsheid zegt dat aan het eind van de dag onze gedachten werden overspoeld met informatie die door onze zintuigen en verwerkt in onze hersenen en organen. 

Eigenlijk is dat de reden waarom we ‘s nachts moeten slapen om alles te kunnen verwerken wat we absorberen en ons lichaam op te frissen. Daarom maakt deze overstroming ons ‘s nachts minder helder. Vergelijk dit met de helderheid die u de eerste keer hebt dat u elke dag wakker wordt. Wat een veel redelijkere conclusie lijkt te zijn, is dat het organisme zelf alleen moe wordt van de activiteiten van de dag. 

Daarom kost het in de avond veel minder tijd om de spieren te belasten en meer ontstekingen te creëren. In feite, hoewel het een overdrijving mag lijken, spieren van patiënten met fibromyalgie kan worden licht ten opzichte van de rigor mortis in de spieren contract ooit. Omdat fibro-patiënten hun spieren meestal niet kunnen ontspannen.


Omdat patiënten met fibromyalgie bijna universeel worstelen met een goede en rustgevende slaap, WebMD biedt nu advies aan een betere slaap brengen van kinderen, met name voor fibro patienten:   
Neem een hot tub ‘s nachts (mits je de kracht om het in te voeren bad). 


Ik heks je lichaam met een spons of een lange draadborstel in de badkamer (je vermogen om dit te doen kan variëren van dag tot dag, gezien je niveau van pijn). 


Vergemakkelijken zere plekken met een automatiseringsapparaat, zoals een tennisbal. 
Oefen yoga of andere rekoefeningen om te ontspannen (Amazon biedt verschillende yoga-opties op dvd speciaal voor fibromyalgie).


Luister naar ontspannende muziek (Pandora heeft een station met de naam “Rust- en meditatie-radio”, dat hetzelfde klinkt als wat je tijdens een massage in een spa hoort). 


Mediteer om opdringerige gedachten en spanning te kalmeren. 
Slaap in een donkere kamer (denk indien nodig aan een masker voor de ogen). 


Houd de ruimte zo stil mogelijk (of gebruik een witte ruis machine of ventilator om subtiele geluiden te overstemmen). 


Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur comfortabel is. 
Vermijd voedsel en dranken die cafeïne bevatten, waaronder thee, frisdrank en chocolade.


Het lijkt erop dat er verschillende redenen kunnen zijn voor de pijn van fibromyalgie om de nacht te verhogen, maar ze wijzen allemaal naar de spieren als belangrijkste speler. 

Probeer opnieuw een dagboek bij de basisvoedselactiviteiten en gedurende een maand of langer en kijk of u problemen of een gemeenschappelijke trigger tegenkomt. Probeer ook de lijst met suggesties hier, wetende dat er geen dagen zullen zijn waarin slechts een van de suggesties een onmogelijke taak is. Het doet gewoon wat het kan en comp.

4 thoughts on “Waarom doet fibromyalgie meer pijn ‘s nachts?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *