Vermy ‘n toekomstige fibromialgie-krisis! Kan ons mekaar help om dit te bereik?

As u fibromialgie het, spandeer u waarskynlik baie tyd aan die vraag wat u onlangs gedoen het, wat u geëet het,  wat hierdie laaste golf van pyn of uiterste moegheid veroorsaak het.  Nuwe simptome verskyn ook, en ‘n mens moet wonder  wat het ek gedoen om iets so seer te maak?

Dit lyk asof u ‘n raai-speletjie speel, en om aanvalle of nuwe simptome te vermy, lyk onmoontlik. Daar is  egter ‘n beter manier om fibromialgie te uitoorlê en weer ‘n bietjie beheer oor u lewe te neem. Verlede jaar het ek ‘n joernaal begin  hou van wat ek gedoen het en wat ek elke dag verbruik. Dit was niks groots of vreemd nie, maar ek het die tyd geneem om in te sluit wat ek gevoel het (pyn en moegheidsvlakke) en enige ander leidrade om my te help om die stukke van die fibromialgie-raaisel. U het waarskynlik gehoor dat wat u in u liggaam plaas, ‘n deurslaggewende faktor kan wees in die manier waarop u elke dag voel, en vir die dae daarna. Hoe ons ons liggaam voed, kan ons gesondheid help, en in werklikheid die beperking van die vlak van pyn wat u ervaar, of dit kan opvlam van fibromialgie aanvuur. Ek het hierdie teorie probeer (OK, ek het eintlik net geëet wat ek wou omdat ek wou), en ek het gevind dat dit waar was. my fibro simptome meer as wat ek sou wou hê.

Ek het dus die resultate gesien van my eie achtbaan van eetgewoontes, my strokie wat ‘n kringloop van selfvoldaanheid beëindig het, met voedsel wat ek nie moes eet nie,  wat  pyn en lyding verswak het. Die goeie nuus is dat die resultate gedurende periodes waarin ek daartoe verbind om net gesonde kos te eet, te rus en lig te oefen (om gewigte op te tel, nie vir my is nie!):  Minder pyn en meer energie .

Beheer herwin In ‘n siekte waar u voel dat u lewe heeltemal buite u beheer is en pyn onvermydelik is, is dit  goed om te weet dat u ‘n bietjie beheer kan hê deur u dieet en lewenstyl.  Onlangs is ek in ‘n toestand waar alles seer is. Ek wil nie beweeg nie as gevolg van die pyn, maar as ek nie beweeg nie, kan dit meer pyn veroorsaak. Dit is ‘n bose kringloop. En nee, dit is nie dat ek baie beter voel as ek in beweging is nie. My kussing is skielik nie van die nodige lengte en fermheid nie, en in die oggend is my nek en rugag seer, ek word wakker met dagbreek en ek kan nie meer slaap nie.
Ek het my  fibromialgie dagboek ondersoek, en ek sien ongelukkig dat ek waarskynlik bygedra het tot hierdie pynlike periode. Ek eet nie lekker nie, ek werk lang ure, ek hou aan om myself te beywer, alhoewel my liggaam my gewaarsku het dat ek op die punt van pyn was. My joernaal vertel die hele verhaal.

21 thoughts on “Vermy ‘n toekomstige fibromialgie-krisis! Kan ons mekaar help om dit te bereik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *