Varför orsakar fibromyalgi nacksmärta?

Hantering av nackmärt fibromyalgi

Fibromyalgi är en smärta i nacken, bokstavligen. Medan det är känt att det leder till smärta i hela kroppen verkar nacksmärta från fibromyalgi vara ett vanligt klagomål för många människor.

Finns det någon anledning till att våra nacke är mer mottagliga för smärta? Om så är fallet, vad kan vi göra för att få lättnad?

Varför orsakar fibromyalgi nacksmärta?

Den första frågan vi måste svara är: varför är vi mer benägna att ha nacksmärta? Det finns några möjliga skäl till detta.

Även om den exakta anledningen är okänd, kan en eventuell synder vara utlösningspunkterna som finns i nacken. En uppsättning känsliga fläckar finns på nacken, på huvudet och axlarna, samt på överkroppen. Det är lätt att se varför smärta kan börja i nacken eller överföras av smärta som härstammar någon annanstans.

Man tror också att de av oss med fibromyalgi har minskat blodflödet och / eller syre till våra muskler. Detta kan vara orsaken till mycket av vår smärta, inklusive fibro nacksmärta.

Det kan också vara resultatet av nervskada, vilket är en annan vanlig faktor hos personer med fibromyalgi.

Dålig sömnvanor kan också bidra till nacksmärtor. Att sova i fel position kan orsaka spänning i nackmusklerna.

En studie tyder på att en annan orsak till nacksmärta med fibromyalgi kan vara omvikningen av atlasen. Atlasen är halsens övre ben och eventuell feljustering, även den minsta mängden, kan orsaka flera obehagliga symptom, huvudsymptomen är nacksmärta.

Behandling för fibromyalgi nacksmärta

Nästa fråga som vi måste svara är: Vad kan man göra för att behandla nacksmärta så vanlig i fibromyalgi? Dessa sju behandlingsalternativ för nacksmärta med fibromyalgi kan ge lite lättnad.

rörelse

Träning med fibromyalgi är en stor utmaning, men det har visat sig att rörelse är en av de bästa sakerna för att minska fibrosmärta. Mjuka sträckningsövningar hjälper till att förhindra att muskler blir stela och svaga. Inaktivitet kan öka smärtpunkten för utlösningspunkterna i nacken.

Motion som Pilates eller simning kan vara till nytta för många med fibromyalgi. Även enkel utsträckning och en måttlig aktivitet och rörelse under hela dagen kan vara mycket användbar.

Fibromyalgi Nyheter Idag   delade några övningar som specifikt kan hjälpa till att lindra nacksmärtor:

  • Stå mot en vägg med utsträckta armar. Flytta armarna upp och ner, som om du gjorde en snöängel. Flytta långsamt för att känna spänningen. Håll huvudet upp och ryggen mot väggen hela tiden. Gör en uppsättning av 10.
  • Sitt upp rakt med dina armar vid dina sidor. Shrug dina axlar och släpp dem drastiskt medan du låter dem falla. Musklerna kan skaka efter att de släppts. Det är bara momentant och känns bättre när det är över.
  • Sitt upp rakt, sakta ner huvudet mot bröstet, lyft sedan det långsamt och försiktigt byt ut det igen. Försök att göra detta i en flytande rörelse. Medan du gör det, öppnar du långsamt munnen så att den är helt öppen när huvudet är tillbaka.

Mjuk massage

Massagebehandling kan vara användbar för att lindra nacksmärtor. Även självmassageverktyg har varit användbara för vissa människor.

akupunktur

Akupunkturbehandling har varit till stor hjälp för många människor när det gäller att behandla nacksmärtor.

koppla av

Att lära sig att slappna av är en konstform, men mycket fördelaktig. Stress leder till fysisk spänning, vilket sedan leder till smärta. Avkopplingstekniker kan vara mycket användbara för att minska smärta. Mindfulness, djup andning och kroppsskanning kan vara mycket användbara verktyg.

Ta dig tid att göra saker du tycker om, eller som får dig att känna dig lugn, kan hjälpa till att göra livets stress mer uthärdligt. Vissa gillar att skriva en dagbok, måla eller färg, spendera tid i naturen, leka, bada eller göra pussel. Vad som helst som ger dig fred och glädje, gör tid för det!

magnesium

Många personer med fibromyalgi är låga i magnesium, vilket bland annat resulterar i muskelkramper och svaghet. Om du har ett lågt magnesiuminnehåll, tar ett tillägg eller använder en magnesiumolja eller spray kan det hjälpa till att slappna av musklerna och lindra nacksmärtor.

  • Lättnad av kronisk smärta.
  • Lättnad av fibromyalgi smärta

Aktuell kräm

Det finns flera krämer och salvor som kan användas för att lindra ömma eller styva muskler och för att minska smärta i nacken. Många av dessa produkter innehåller naturliga analgetika, som arnica.

medicinering

Over-the-counter smärtstillande medel, som ibuprofen, naproxen eller acetaminophen, är alternativ som många vänder sig till för lättnad. En läkare kan också ordinera ett muskelavslappnande medel för att lindra mer intensiv smärta.

När jag tog upp fibromyalgi på sociala medier gav de mig några förslag på saker som har hjälpt andra att hantera nacksmärta orsakad av fibromyalgi. Dessa förslag innehåller eteriska oljor, rispåsar som används för värmebehandling och smärtstillande medel och muskelavslappnande medel.

Forskning görs fortfarande för att hitta svar om varför fibromyalgi orsakar all smärta det orsakar. Även om vi fortfarande inte har alla svar kan vi konsolera oss själva och veta att vi inte lider ensam.

28 thoughts on “Varför orsakar fibromyalgi nacksmärta?

  1. Good day! This is my first visit to your blog!

    We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
    Your blog provided us useful information to work on. You have done a extraordinary job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *