Varför bromsar fibromyalgi mer på natten?

Varför bromsar fibromyalgi mer på natten?


När en spark i smärta vid full hastighet? För vissa är det tidigt på morgonen, ibland slumpmässigt, men för de flesta fibromyalgi verkar smärtan förstärka under natten. Du vet redan rutinen: Försök att vara social och stanna hos en vän till middag, men du måste gå hem tidigare för att du är i rädsla. 

Eller det fungerade verkligen idag och det klarar av att blockera smärtan hela dagen, men nu när du är hemma verkar det som all smärta du borde känna som om det händer nu. Sömn är inte ett alternativ just nu. Du blir liggande, spelar om du kan, med spända muskler och mer smärta än du kan komma ihåg. 

Självklart finns det andra nätter när smärtan inte är så intensiv. Så vad är det för fel? Som alltid kan en daglig diet och aktivitet vara användbar för att bestämma om det finns specifika triggers som verkar förvärra smärtan.


WebMD erbjuder en möjlig orsak till vad som verkar vara en sällsynthet: “Forskning visar att med fibromyalgi finns en automatisk excitation i hjärnan under sömnen. täta avbrott hindrar förekomsten av viktiga restaureringsprocesser. 

Tillväxthormon förekommer huvudsakligen under sömnen. Utan en god natts sömn och ökat tillväxthormon kan musklerna inte läka och neurotransmittorer (som serotonin) fylls inte på igen. Brist på sömn en natt får folk med fibromyalgi att vakna känna sig trött och trött. Resultatet: kroppen kan inte återhämta sig från dagens spänningar – allt som förtrycker systemet, vilket ger en stor känslighet för smärta. “Det låter som en ond cykel.


Några spekulerar att i slutet av dagen börjar våra tankar försvinna när vi koncentrerar oss på vila, vilket gör oss mer medvetna om vår smärta av fibromyalgi. Men konventionell visdom säger att i slutet av dagen var våra tankar översvämmade med information som samlades in av våra sinnen och bearbetades i våra hjärnor och kroppar. 

Det är faktiskt därför vi måste sova på natten för att kunna bearbeta allt vi absorberar och uppdaterar våra kroppar. Därför gör denna översvämning oss mindre tydliga på natten. Jämför med tydligheten du har första gången du vaknar varje dag. Vad som verkar vara en mycket mer rimlig slutsats är att organismen i sig blir utmattad endast med dagens aktiviteter. 

Därför på kvällen tar det mycket mindre tid att stressa musklerna och skapa mer inflammation. Faktum är att musklerna hos fibromyalgi kan jämföras med rigor mortis eftersom musklerna alltid är kontraherade, även om det kan tyckas vara en överdrift. Eftersom fibro patienter vanligtvis inte kan slappna av sina muskler.


Eftersom patienter med fibromyalgi nästan universellt kämpar med god och vilsam sömn, erbjuder WebMD nu råd för att underlätta bättre sömn, särskilt för fibropatienter:   
Ta en avkopplande blöt under natten (så länge du har energi att komma in i badkar). 


Jag heksar din kropp med en svamp eller en lång trådborste i badrummet (din förmåga att göra detta kan variera från dag till dag, med tanke på din smärta). 


Underlätta ömma fläckar med en automatiseringsanordning, till exempel en tennisboll. 
Öva yoga eller andra stretchövningar för att slappna av (Amazon erbjuder flera yogaalternativ på DVD speciellt för fibromyalgi).


Lyssna på avkopplande musik (Pandora har en station kallad “Lugn och Meditation Radio”, vilket låter som det du hör i ett spa under en massage). 


Meditera för att lugna påträngande tankar och spänningar. 
Sova i ett mörkt rum (betrakta en mask för ögonen, om det behövs). 


Håll rummet så tyst som möjligt (eller använd en vit ljudmaskin eller fläkt för att drunkna ut subtila ljud). 


Se till att omgivningstemperaturen är bekväm. 
Undvik mat och drycker som innehåller koffein, som inkluderar te, läsk och choklad.


Det verkar som det kan finnas en mängd olika orsaker till smärtan vid fibromyalgi för att öka natten, men alla pekar på musklerna som huvudspelare. 

Återigen, prova en tidskrift som följer med grundläggande mataktiviteter och för en månad eller mer och se om du stöter på några problem eller en gemensam utlösare. Testa även listan med förslag här, med vetskap om att det inte blir några dagar när endast ett av förslagen är en omöjlig uppgift. Det gör helt enkelt vad det kan och komp.

50 thoughts on “Varför bromsar fibromyalgi mer på natten?

 1. Pingback: legal highs shop
 2. Pingback: prediksi hk
 3. Pingback: read more
 4. Pingback: 안전바카라
 5. Pingback: dedicated server
 6. Pingback: garden tools
 7. Pingback: pr jobs
 8. Pingback: used car winnipeg
 9. Pingback: Dj.Tj. Write
 10. Pingback: agen slot online
 11. Pingback: ratucapsa
 12. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy
  on the eyes which makes it much more pleasant
  for me to come here and visit more often. Did you hire
  out a developer to create your theme? Outstanding work!

 13. Pingback: tutors, homeworks
 14. Pingback: tutor online
 15. Pingback: algebra help
 16. Pingback: 먹튀검증
 17. Pingback: Black hair
 18. Pingback: 메이저바카라
 19. Heya! I understand this is sort of off-topic
  however I had to ask. Does building a well-established blog like yours take a lot of work?

  I am brand new to operating a blog however I do write in my journal
  daily. I’d like to start a blog so I can easily share my own experience
  and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or
  tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *