Var uppmärksam på människor: ignorera inte dessa dödliga symptom på fibromyalgi

Osynliga symtom på fibromyalgi som du helt enkelt inte kan ignorera

Fibromyalgi är en mänsklig sjukdom som orsakar utbredd kronisk smärta och ett större respons av smärta till tryck. Det påverkar mer än 5 miljoner amerikaner och siffrorna ökar. Villkoren orsakar många obehagliga symptom och anses vara en “osynlig sjukdom” eftersom det inte orsakar problem på utsidan. Symtomen på fibromyalgi kan emellertid få allvarliga konsekvenser om de lämnas obehandlade. Av denna anledning bör du vara uppmärksam på symptomen på fibromyalgi som du kan se nedan:

1. Smärta och känslighet runt lederna.

Ett av de viktigaste symptomen på fibromyalgi är smärta och ömhet runt kroppens leder, speciellt om tryck appliceras. Smärtan är dock osynlig och förvirras ofta med en annan sjukdom.

2. Tingling sensation

Fibromyalgi kan också orsaka en stickande känsla i olika delar av kroppen på grund av tryck på nerverna.

3. Kronisk trötthet

Kronisk trötthet är ett av de mest kända symptomen på fibromyalgi. Läkare tror att det kan orsakas av en virusinfektion som kan orsaka hormonell obalans, sömnsvårigheter och andra hälsoproblem. Om du känner dig trött hela tiden och börjar känna dig lustig och svag, ignorera inte den, eftersom det kan vara ett tecken på fibromyalgi.

4. Utmattning

Depletion är ett av de vanligaste symptomen på fibromyalgi. Patienter med fibromyalgi lider av sömnbrist vilket resulterar i utmattning och utmattning.

5. Stämningsändringar

Symptomen på humörsvängningar i fibromyalgi kan få dig att känna dig väldigt dålig i ett ögonblick och glad i den andra.

6. Hormonella förändringar

Symtomen på hormonella förändringar av fibromyalgi innebär en extremt hög eller låg produktion av hormoner på grund av sjukdomen. De går ofta obemärkt, men de bör kontrolleras av en professionell så snart du märker dem.

7. Känsla av nummen

Fibromyalgi orsakar domningar på grund av spasmer och styva muskler. Denna domningar kan irritera nerverna och orsaka förlust av känsla. Många människor och till och med läkare hoppa över dessa symtom på fibromyalgi eller ignorera det, men du borde veta att det kan vara ett symptom på fibromyalgi.

8. Depression

Depression är ett annat symptom på fibromyalgi som kan orsaka ångest och huvudvärk. Det är ett av de viktigaste symptomen på tillståndet och bör behandlas tidigare snarare än senare.

9. ömma ben

Patienter har rapporterat benvärk som en av symptomen på fibromyalgi. Smärtan och känsligheten i benen orsakas av ett avbrott i blodtillförseln som orsakas av tillståndet. Smärta i benen kan göra dig oförmögen att somna och kommer säkert också att påverka din rörlighet.

10. Störande mardrömmar

Även om det är vanligt för vissa människor, kan mardrömmar ofta uppstå som ett resultat av fibromyalgi. Du kan uppleva mycket levande och störande drömmar och du kommer definitivt att ha problem med att sova. Villkoren kan också orsaka hypersomni eller överdriven sömn, det här är symptomen på fibromyalgi.

11. oförmåga att uttrycka sig

Vissa patienter med fibromyalgi kan inte uttrycka sig genom de rätta orden och tenderar att glömma namn och ansikten. Du kan också få problem med symtomen på fibromyalgi efter ledtrådarna och förlora riktningen. Vissa patienter har också haft kortvarig minnesförlust.

12. Överkänslighet.

Fibromyalgi kan öka känsligheten för lukt, lätta och höga ljud. Du kan också lida av alkoholintolerans och känslighet för vissa livsmedel.

13. Svårt tillvägagångssätt

Svåra symptom på fibromyalgi-tillvägagångssättet Villkoren gör det svårt att koncentrera sig och kan orsaka synproblem och blinda fläckar.

14. Ångest

Ångest är ofta associerad med fibromyalgi och bör inte ignoreras. Det brukar ignoreras och anses inte vara relaterat till fibromyalgi, men du bör konsultera en läkare för att ta reda på den sanna orsaken.

15. yrsel

Fibromyalgi kan orsaka yrsel och domningar, vilket kan skada din rörlighet och orsaka att den faller.

16. Förvirrad mental tillstånd

Villkoren gör att du blir förvirrad oftare än tidigare, du kan glömma vem du är och vad du gör.

17. Klumpighet

Du kanske inte är medveten om det, men klumpighet är ett vanligt symptom på fibromyalgi, speciellt om det åtföljs av att känna slöhet och lat.

18. Kramper

Kvinnor som lider av fibromyalgi kan möta kramp i hela kroppen. Även om de inte orsakas av tillståndet bör kramperna kontrolleras av en professionell.

19. svaghet

Fibromyalgi har en tendens att försvaga människor över tiden, förutom att orsaka många andra problem.

20. Minneskort

Om du lider av sjukdomen kan du uppleva en förlust av minne och börja glömma saker oftare än tidigare.

21. Kronisk huvudvärk

Fibromyalgi kan orsaka allvarliga huvudvärk och migrän.

22. IBS (irritabelt tarmsyndrom)

IBS är ett vanligt symptom på fibromyalgi och kan orsaka buksmärta, diarré, illamående och andra matsmältningsbesvär.

113 thoughts on “Var uppmärksam på människor: ignorera inte dessa dödliga symptom på fibromyalgi

Leave a Reply

Your email address will not be published.