Svimmelhet, mangel på balanse og fall under fibromyalgiutbrudd

I fibromyalgi svimmelhet, mangel på balanse og fall er vanlige klager. For noen mennesker er de en mindre irritasjon som oppstår ved anledningen. I andre kan de være alvorlig forringende, og forårsake vanlige skader. Faller, og spesielt ofte fallende, er et alvorlig problem.

Det siste du trenger når du allerede har konstant smerte, blir vondt hele tiden. Hyppige fall eller balanseproblemer kan også føre til frykt for å falle.

Den frykten kan i sin tur gjøre deg redd for å være aktiv, selv innenfor dine grenser. Ifølge en studie i   klinisk reumatologi er 73% av personer med fibromyalgi redd for fysisk aktivitet, og nesten 75% har problemer med balanse.

Høsten er ikke et symptom, det er mer en konsekvens av svimmelhet og mangel på balanse. I denne tilstanden kan fall og balanseproblemer også være relatert til endringer i måten vi går. Så hvorfor involverer fibromyalgi disse problemene? Og hva kan vi gjøre med det?


Fibromyalgi og svimmelhet

I fibromyalgi oppstår svimmelhet oftere når den stiger raskt. Den plutselige oppstarten av svimmelhet kan få ham til å svinge på føttene, wobble, eller til og med føre til at han faller eller svimmer.

Svimmelhet og svimmelhet i denne tilstanden kan være relatert til en bestemt undergruppe, ifølge en 2017 studie publisert i   European Journal of Pain  .

Foruten svimmelhet og besvimelse, denne undergruppen hadde også de høyeste nivåene av smerte og en rekke symptomer og tilstander som overlapper hverandre, inkludert kognitiv dysfunksjon “fibro-tåke”, irritabel blære, vulvodynia, og restless legs syndrom.

Forskning viser at dette symptom på grunn av en dysfunksjon i det autonome nervesystemet SNA, kalt disautonomía.El SNA er involvert i mange kritiske funksjoner i kroppen, inkludert hjertehastighet, blodtrykk, åndedrettsfrekvens, kroppstemperatur, metabolisme og fordøyelse sikret svimmelhet forårsaket av dysautonomia bli kalt nevralt mediert hypotensjon, posturalt takykardi eller syndrom. 

I hovedsak disse tingene gjør at hjertet og hjernen er ikke riktig kommunisere med sí.Lo bør skje er at når han reiser seg fra liggende eller sittende stilling, SNA øke blodtrykket for å bekjempe tyngdekraften og holde en tilførsel nok blod i hjernen hans. 

Med dysautonomi skjer dette ikke som det skal. I motsetning kan blodtrykket faktisk gå ned når du står, og resultatet er svimmelhet eller letthet.

Hjertesats akselererer som blodtrykksdråper. Svimmelhet kan være forbundet med hjertebank, sløret syn, økt pulsfrekvens, brystsmerter og en type besvimelse kalt vasovagal synkope.

Men ikke alle som har svimmelhet forbundet med fibromyalgi faints. I en studie fra 2008 sier forskere at svimmelhet og hjertebanken var mer vanlig enn besvimelse. 


Balanse og gangproblemer i fibromyalgi

I tillegg til muligheten for faller, tyder forskningen på at personer med fibromyalgi går annerledes enn friske mennesker. En studie fra 2009 viste at rundt 28 prosent av personer med denne sykdommen har en unormal gang (vei).

I en funksjonell resultatstudie av 2017 sa forskerne at gang og balanse var sterkt skadet i denne tilstanden. 

Forskjellene inkluderer:

♦ betydelig kortere stridlengde

♦ Sakte tempo

♦ måten kroppen svømmer når man går

Forskerne observert at forskjeller i gang og balanse var verre hos personer som hadde mer smerte, stivhet, tretthet, angst og depresjon.

De anbefalte at leger vurderer mars og pasientens stilling med fibromyalgi for å finne den beste typen rehabilitering og forebygging av fall for dem. Denne studien er en del av en voksende kropp av vitenskapelig litteratur som viser balanse og gangproblemer i denne tilstanden som kan forårsake fall.

Det kan imidlertid ikke være høy prioritet for legen din å evaluere og behandle disse symptomene. Hvis du er bekymret, vær sikker på å nevne dem ved neste avtale.


Løs svimmelhet og risiko for fall i fibromyalgi

Jo mer vellykket du er i å behandle fibromyalgi, disse symptomene bør ikke være et problem. Men hvis du trenger mer oppmerksomhet, eller hvis du ikke har kunnet finne effektive behandlinger for fibromyalgi, har du flere alternativer.

For svimmelhet på grunn av ortostatisk hypotensjon eller hypotensjon av nevrologisk opprinnelse, kan legen din anbefale medisiner som hjelper. Disse kan inkludere benzodiazepiner og betablokkere. Noen av disse medisinene kan også bidra til å lindre andre symptomer på fibromyalgi.

Legen kan også anbefale endringer i stil vida.Si røyking, forskning publisert i tidsskriftet revmatologi   Joint, Bone, Spine  antyder forteller oss at å slutte å røyke kan bidra til å avlaste besvimelse og andre symptomer på fibromialgia.Cuando det er balanse og gangart, er fysioterapi en vanlig behandling. Du kan også be legen din om det er trygt for deg noe sånt som yoga, tai chi eller qigong.Hasta finne måter å forbedre disse symptomene, verdt å ha 

Jo mer vellykket du er i å behandle fibromyalgi, disse symptomene bør ikke være et problem. Men hvis du trenger mer oppmerksomhet, eller hvis du ikke har kunnet finne effektive behandlinger for fibromyalgi, har du flere alternativer.

For svimmelhet på grunn av ortostatisk hypotensjon eller hypotensjon av nevrologisk opprinnelse, kan legen din anbefale medisiner som hjelper. Disse kan inkludere benzodiazepiner og betablokkere. Noen av disse medisinene kan også bidra til å lindre andre symptomer på fibromyalgi. Legen din kan også anbefale endringer i livsstil.

Hvis du røyker, foreslår en undersøkelse i reumatologidokumentet   Joint, Bone, Spine  at avslutte røyking kan bidra til å lindre svimmelhet og andre symptomer på fibromyalgi. Når det gjelder balanse og gang, er fysioterapi en behandling vanlig. Du kan også spørre legen din om noe som yoga, tai chi eller qigong er trygt for deg. Til du finner måter å forbedre disse symptomene på, er det verdt å ha 

19 thoughts on “Svimmelhet, mangel på balanse og fall under fibromyalgiutbrudd

 1. I’m really enjoying the design and layout of your blog.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
  me to come here and visit more often. Did you hire out
  a developer to create your theme? Great work!

 2. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple adjustements would
  really make my blog shine. Please let me know where
  you got your design. Thanks

 3. Howdy! This is kind of off topic but I need some
  guidance from an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any tips or suggestions? Thank you

  my page – CBD oil for arthritis

 4. Hello excellent website! Does running a blog such
  as this take a large amount of work? I’ve very little understanding of
  programming however I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog
  owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just needed
  to ask. Thanks a lot!

 5. Do you have a spam issue on this blog; I also am a
  blogger, and I was wondering your situation; we have developed some nice procedures and we are looking to swap
  techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

 6. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
  Any tips? cheap flights 3gqLYTc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *