Om du älskar någon med fibromyalgi, kom ihåg att de lider av svår smärta som varierar från dag till dag och timme till timme.

Om du älskar någon med fibromyalgi upplever svår smärta som varierar från dag till dag och från timme till timme. Vi kan inte förutsäga det. Så vi vill att du förstår att saker ibland måste avbrytas i sista minuten och det stör oss lika mycket som dig.

Vi vill att du ska veta att vi måste lära oss att acceptera vår kropp med sina gränser, och det är inte lätt. Det finns inget botemedel mot fibromyalgi, men vi försöker att lindra symtomen varje dag. Vi ber att inte lida av detta.

Många gånger känner vi oss överväldigade och kan inte klara av mer stress än vi gör. Om möjligt, lägg inte till mer stress på min kropp.

Även om vi ser bra, känner vi oss inte bra. Vi har lärt oss att leva med konstant smärta för det mesta. När du ser oss glada betyder det inte nödvändigtvis att vi inte har några problem, vi tar hand om det. Vissa tror att vi inte kan vara så dåliga om vi är bra. Smärtan är inte. Det är en kronisk “osynlig” sjukdom och det är inte lätt för oss att få det.

Snälla förstå, för att vi inte kan arbeta och vi är inte vaga. Vår trötthet och smärta är oförutsägbara och därför måste vi göra justeringar i vår livsstil. Något som verkar enkelt och lätt att göra är inte för oss och kan ge oss mycket trötthet och smärta. Inte nödvändigtvis något vi gjorde igår, vi kan göra idag, men det betyder inte att vi inte heller kan göra det.

Ibland är vi deprimerade. Vem skulle inte bli deprimerad av en stark och konstant smärta? Det har visat sig att depression uppträder med samma frekvens i fibromyalgi som i något annat tillstånd av kronisk smärta. Det ger oss smärta att vara deprimerad, men vi är deprimerade av smärtan och oförmågan att göra vad vi har använt. Vi känner oss också dåliga när det inte finns stöd och förståelse från läkare, familj och vänner. Snälla förstå mig, med ditt stöd och din hjälp, min smärta.

Medan vi sover hela natten, vilar vi inte tillräckligt. Personer med fibromyalgi har dålig sömnkvalitet, vilket gör den värsta smärtan som sover svårt.

För oss är det inte lätt att stanna i en position (trots sittplatser) under lång tid. Det orsakar oss mycket problem och tar tid att återhämta sig. Varför inte lämna några aktiviteter vi vet denna faktor skulle skada oss. Ibland är vi bra att vi vet vilka konsekvenser det kommer att medföra.

Vi blir inte galen om vi ibland glömmer enkla saker, vad vi säger, någons namn eller säga fel ord. Dessa är kognitiva problem som är en del av fibromyalgi, särskilt i de dagar då vi har mycket ont. Det är en konstig sak för dig och jag. Men vi skrattar tillsammans och hjälper till att hålla vår humor.

De flesta med fibromyalgi är mycket bekanta med detta tillstånd, några läkare och andra, för att vi har tvingats utbilda oss själva för att förstå vår kropp. Så, snälla, om du erbjuder mig en “bot”, gör det inte. Inte för att jag inte uppskattar din hjälp eller förbättring, utan för att jag håller mig informerad och har försökt många saker.

Vi är väldigt glada när vi har en dag med liten eller ingen skada när vi sover, när vi gör något som vi inte har uppnått på länge när vi förstår.

Vi uppskattar verkligen allt du har gjort och kan göra för mig; Inklusive dina insatser för att informera och förstå. Små saker betyder mycket för mig och jag behöver dig att hjälpa mig. Var försiktig och tålamod. Kom ihåg att jag fortfarande är trött i den här kroppen. Jag försöker lära mig att leva från dag till dag med mina nya gränser och för att hålla hopp i morgon. Hjälp mig att skratta och se de underbara saker som Gud ger oss.

13 thoughts on “Om du älskar någon med fibromyalgi, kom ihåg att de lider av svår smärta som varierar från dag till dag och timme till timme.

  1. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your posts.

    Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
    Thanks for your time!

  2. Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s website link on your page at appropriate place
    and other person will also do similar in support of you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *