Om die dogter te wees van ‘n ma met fibromialgie

Om die dogter te wees van ‘n ma met fibromialgie.

Om die dogter van ‘n ma met fibromialgie te wees is moeilik, dit kan beslis ‘n stremming op hierdie ma-dogter verhouding plaas, want soms voel dit meer soos ‘n verhouding tussen jou en jou ma se fibromialgie as ‘n verhouding tussen jou en jou ma. Ek het geleer dat daar goeie dae en slegte dae is.

Die dae wat jy meer ondersteuning, hulp, meer positiewe woorde, liefde, ens. nodig het, en daar is dae wanneer jy spasie nodig het omdat jy ‘n bietjie meer onaangenaam, ‘n bietjie meer emosioneel en ‘n bietjie meer gefrustreerd voel. Ek weet van niemand anders nie, maar ek was geseën met ‘n wonderlike ma! Die een wat ‘n groot rolmodel is, een wat baie krag en deursettingsvermoë toon. Ek het baie by my ma geleer, maar ek wil hê sy moet weet dat al kan fibromialgie verskriklik wees, en dit die lewe soms ondraaglik kan maak, ma, ek hoop jy weet dat ek lief is vir jou tot die maan en terug en altyd sal wees. wees. Dit maak nie saak nie.

Om die dogter van ‘n ma met fibromialgie te wees, het my die feit laat besef en aanvaar dat daar dae sal wees wanneer my ma my nodig het om dorp toe te gaan vir inkopies, want om in die stad te ry, in die winkel rond te loop en swaar sakke te dra kan doen. wat regtig moeg en regtig seergemaak het.

Daar sal dae wees wanneer sy ‘n ekstra drukkie nodig het. Daar sal dinge wees wat gemis sal word, soos koorkonserte of sportbyeenkomste, want om op te staan, reg te maak en vir 2 uur in ‘n ongemaklike ouditoriumstoel te sit, sal dit môre baie erger maak.

Maar ek het geleer dat ek nie omgee as sy sommige van hierdie goed verloor nie, want ek weet sy dink altyd aan my wanneer ek dit doen, en sy is altyd opgewonde om dit te hoor wanneer ek huis toe gaan.

Om die dogter van ‘n ma met fibromialgie te wees, kan moeilik wees, want party dae voel jy hulpeloos, wat een van die ergste dinge is! Dit is moeilik om te sien hoe jou ma ly en sukkel, en om te weet dat sy meer wil doen as wat haar liggaam fisies toelaat, is so moeilik om te sien.

Ma, ek hoop net jy weet dat ek hier is vir die goeie dae en die slegte ook. Ek is altyd daar as ‘n stewige fondament vir jou. ‘n Skouer om op te huil, op die nie so goeie oggende, ‘n persoon om onbeheersd te lag met die ekstra goeie oggende, ‘n persoon om terug te gooi op die meer frustrerende dae, en ek is ook hier om ‘n glimlag op jou gesig te probeer sit elke dag. Want hoewel ek die dogter van ‘n ma met fibromialgie is, is ek ook die dogter van ‘n baie goeie ma!

“Ek is mal verlief op jou!”

Hou van jou punk

deur     Haley Puddicombe

‘n Dankbrief van ‘n ma met fibromialgie aan haar dogters.

Die lewe was beslis moeilik aangesien hierdie toestand sy lelike kop uitgesteek het. My lewe is omgekeer en dinge sal nooit weer dieselfde wees nie. Maar dit geld nie net vir my nie, dit geld vir jou ook. Ek besef en probeer verstaan ​​dat my lewe soos ek dit geken het nooit weer dieselfde sal wees nie. Maar ek leer ook dat die lewe, soos jy weet, ook verander het. Ek weet nie wanneer dinge begin verander het nie, maar as ek kyk na meisies wat klein is, onthou ek baie snaakse oomblikke, baie lag en baie avonture.

Soos ons ouer geword het, het ons dit reggekry om ongelooflike pret te hê en baie te lag. Maar in onlangse jare het dinge verander. Ek het nooit nee gesê vir wat ons vir die dag in die vooruitsig gestel het nie. Inkopies, gesinsuitstappies, kampeer, alles wat ons as gesin wou doen. My lewe het begin agteruitgaan, my fisiese welstand was ver van wat dit was. Nou het ek geleer dat ek hierdie siekte genaamd fibromialgie het.

Dinge sal nie dieselfde wees nie. Julle meisies het gesien hoe ek verander en stadiger ry. Ek kan nie meer die dinge doen wat ek vroeër gedoen het nie, en ek sal nie dinge saam met jou kan doen soos voorheen nie. Min gesinne verstaan ​​wat fibromialgie is of hoe dit ‘n gesin affekteer. Maar van die eerste dag af, vandat ek geleer het dat dinge nie goed gaan met my nie, het jy gevorder, jy het geleer dat dinge anders gaan wees, jy het dit nog nooit bevraagteken nie, jy het dit eenvoudig gevolg. Jy het nog nooit hierdie nuwe werklikheid waarmee jy te doen het, bevraagteken nie.

Julle meisies het geleer dat die dinge wat ek vroeër gedoen het, ek nie meer kan doen nie. Jy het geleer dat ek party dae harder probeer as wat ek moet. En die belangrikste ding wat jy geleer het, was dat jy meer mamma gehad het. Dit is iets baie belangrik vir ‘n 17-jarige en ‘n 13-jarige, maar nie een van julle het gewonder wat gebeur, hoekom dit gebeur of hoe dit jou sou raak nie. Die meisies moes nou aanpas by ‘n nuwe normaal, soos ek moes, en tog was daar nooit ‘n oomblik vermis nie.

Jy het geleer wanneer ek ekstra hulp nodig het, wanneer ek nodig het dat jy vir my inkopies doen, of wanneer ek tyd nodig het om alleen te wees. Jy het geleer om my gesig te lees en jy weet wanneer dinge nie goed gaan nie en dit lyk of jy dinge weet wat my kan help. Sedert sy hierdie toestand hanteer het, het sy ook geleer dat my bui soms onvoorspelbaar was, die een minuut gelukkig, die volgende oomblik mal en kort daarna gehuil het. Jy het seker op die harde manier geleer dat enige bui onvoorspelbaar is.

Maar jy ry saam met hom en jy bevraagteken hom nie. Ek het vroeër alle skool- en buitemuurse aktiwiteite bygewoon, maar as dit nou ‘n slegte dag is, verstaan ​​jy dat die bywoning van aktiwiteite meer pyn kan veroorsaak en die volgende dag meer ongemaklik kan maak en jy is meer begripvol. Meisies, dit lyk asof julle altyd weet wanneer mamma ‘n bietjie meer liefde en ‘n bietjie meer aandag nodig het.

Drukkies en soentjies, “gunsies”, inkopies, takies en al die dag-tot-dag dinge wat ek hulp nodig het, jy weet wanneer dit nodig is. Aangesien hierdie nuwe werklikheid ons lewe geword het, het jy nog nooit moed opgegee vir my of vir my nie. Dit is iets waarmee geen kind van jou ouderdom te doen moet hê nie, maar jy hanteer dit met grasie en krag. Jy het nog nooit gedepresieer wie ek nou is of my minder soos ‘n ma laat voel nie.

Klein gebare soos drukkies en soentjies, blomme, help om die huis of om my op die rusbank te stuur as jy weet ek het baie gedoen, beteken meer as wat jy ooit sal weet. Ek is ‘n baie gelukkige ma in soveel opsigte. Die belangrikste is dat ek die trotse ma is van twee wonderlike meisies vir wie ek lief is op die maan en terug. My “punk” en my “boe” … ek is meer lief vir jou as wat jy ooit sal weet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *