Neuropatiese pyn en fibromialgie. Sal ‘n natuurlike behandeling help?

Baie fibromialgie- pasiënte   kla oor  neurale , ook bekend as  neuropatie . As u dit het, weet u baie goed hoe moeilik dit is om dit te behandel.

My senuwee-pyn het in my voete begin toe ek 13 jaar oud was. Ek het  spondylolistese gehad, ‘  n werwel wat vorentoe oor die een daaronder gegly het, van ‘n ongeluk terwyl ek perdgery het. Ek het kort na die ongeluk begin skiet in my bene en gevoelloosheid in my voete. Ek het 30 jaar later twee ruggraatfusies gehad, anterior en posterior. Die steekpyn het verdwyn, maar die senuweepyn het gebly.
Sedert daardie operasies het senuwee-pyn vererger en na my hande, en selfs my gesig, beweeg. Ek het baie toetse afgelê, maar niks is ooit ontdek nie. Ek het nog nooit gehoor van ‘n toestand wat neuropatie genoem word nie, en geen dokter het dit ooit vir my genoem nie. Toe ek pyn op my senuwees in my gesig gehad het, was ek bekommerd dat ek weer ‘n beroerte gehad het. 

Ek het in 2009 drie beroertes gehad, maar ek onthou nie dieselfde tinteling in my gesig nie. Nadat hulle al die duur toetse afgelê het waaraan my dokters kon dink, het hulle my vertel dat hulle niks gevind het nie. Kan dit alles regtig die idee in my kop wees?
In 2015 het ek per ongeluk oor neuropatie afgekom. Ek het iets anders ondersoek, en gevind dat  neuropatie  ‘n simptoom van  fibromialgie kan wees.  Waarom het een van my baie dokters nie geglo dat ek dit sou kon kry nie?
Ek het nie goeie ervarings met dokters gehad nie. Die grootste deel van my lewe is my gevoelens, simptome en bekommernisse opsy gesit. Hoe moet ek die mediese beroep vertrou wat my geïgnoreer en mislei het? Ek is verneder deur mense wat my moet help.

Ek het ‘n punt bereik waar ek nie bereid was om met ‘n ander dokter te gaan nie, en daarom het ek besluit om ‘n oplossing vir myself te vind. Ek het geleer dat baie van die vreemde dinge wat ek ervaar het, simptome van neuropatie, maagversteurings en spierkrampe kan wees, om maar net ‘n paar te noem.
Ek het dit vandag met my chiropraktisyn bespreek. ‘Oor die algemeen sal neuroloë vir u sê dat as u langer as twee jaar gevoelloos in u voete of in u hande is, sal u nooit daarvan ontslae raak nie,’ het hy my gesê.
‘Nie waar nie, het hy gesê. Dit neem lank om van gevoelloosheid ontslae te raak, maar dit kan gedoen word. Senuwees herstel, regenereer of groei meestal ongeveer 2 duim (2,7 cm) per maand. Dit neem dus jare voordat die senuwees genees. ‘

Ek is miskien uiteindelik op die regte pad, maar dit lyk of dit ‘n lang en stadige koers sal wees. Ek hoop dat my weeklikse chiropraktisynafsprake die sleutel is tot die genesing van my slegte senuwees, ek weet nie of dit sal werk nie, maar op die oomblik het ek nie veel keuse nie. Moderne medisyne het my in die steek gelaat. Ek wil nie meer medisyne gebruik as wat ek reeds gehad het nie. Ek wil ook nie van spesialis na spesialis gaan en eksamen ná eksamen aflê sonder ‘n definitiewe diagnose nie.
As die natuurlike benadering nie werk nie, is ek nie seker wat ek gaan doen nie. Ek het probleme met my visie en my vermoë om te praat, wat vreesaanjaend en potensieel gevaarlik is. Ek voel dat die tyd min is om resultate te kry voordat ek my vermoë om te bestuur, werk of selfs te kommunikeer verloor.

Net die tyd sal leer of dit die regte manier is om van senuwee-pyn ontslae te raak. As die simptome steeds vererger, moet ek dalk afbreek en weer ‘n neuroloog gaan spreek. Maar vir nou beplan hierdie fibro-vegter om so te bly …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *