Mensen met fibromyalgie hebben nieuwe hoop wanneer een gemeenschappelijk medicijn “pijn uitroeit”

Volgens wetenschappers kan fibromyalgie, een pijnlijke aandoening die pijn veroorzaakt door het hele lichaam, worden veroorzaakt door insulineresistentie.

Een fibromyalgie en andere vormen van chronische pijn hebben gekregen nieuwe hoop na een studie van nieuwe en innovatieve gezondheidszorg over hoe hun symptomen met succes behandeld konden worden.

Onderzoekers hebben ontdekt dat de pijnlijke aandoening kan worden veroorzaakt door insulineresistentie en kan worden behandeld met een gebruikelijke medicatie door diabetici.

Wetenschappers hopen dat hun bevindingen kunnen leiden tot een grote verandering in de manier waarop chronische pijn wordt behandeld en mogelijk tot miljarden aan pijnstillers.

Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn veroorzaakt door het hele lichaam en andere symptomen zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn, spierstijfheid en slaapproblemen.

Fibromyalgie kan worden behandeld met een gebruikelijke medicatie door diabetici, het kan zelfs de gezondste en fitste mensen treffen en is opgenomen in een lijst van 20 pijnlijke NHS-ziektes die kunnen voorkomen dat iemand dagelijkse taken uitvoert.

De exacte oorzaak is onbekend, er is geen remedie en er wordt aangenomen dat het bijna zeven keer zoveel vrouwen treft als mannen.

Beroemdheden die lijden aan de aandoening zijn popster Lady Gaga, acteur Morgan Freeman en zanger Sinead O’Connor.

Openbaring van hun bevindingen, University of Texas wetenschappers zeiden dat ze mensen met fibromyalgie geïdentificeerd door een gemeenschappelijke bloedtest, A1c, voor insulineresistentie of prediabetes.

Tijdens hun studie behandelden ze fibromyalgiepatiënten met metformine, een medicijn tegen insulineresistentie bij diabetici.

De exacte oorzaak van fibromyalgie is onbekend en er is geen remedie. Alle patiënten ervoeren verminderde pijn, aldus de wetenschappers.

Ze vonden ook dat de bloedglucosewaarden van alle patiënten veel hoger waren dan de niveaus bij normale mensen.

De hoogleraar neurologie, Dr. Miguel Pappolla, zei dat eerdere studies het verband tussen fibromyalgie en A1c-niveaus over het hoofd hadden gezien.

Hij voegde hieraan toe: “De belangrijkste reden voor deze monitoring is dat ongeveer de helft van de patiënten met fibromyalgie A1c (bloedglucose) waarden heeft die momenteel binnen het normale bereik worden beschouwd.

“Dit is echter de eerste studie die deze genormaliseerde niveaus analyseert voor de leeftijd van de persoon, omdat de optimale niveaus van A1c gedurende het hele leven variëren.

“De aanpassing voor de leeftijd van de patiënten was van fundamenteel belang om de verschillen tussen de patiënten en de controlepersonen te benadrukken”.

Hij zei dat prediabetespatiënten met iets hogere A1c-waarden een verhoogd risico hadden op het ontwikkelen van hoofdpijn, een symptoom van fibromyalgie en andere chronische pijnstoornissen.

De behandeling voor fibromyalgie omvat medicijnen zoals antidepressiva en analgetica, spraaktherapieën, oefeningen en ontspanningstechnieken.

Gemeend wordt dat de oorzaak is gerelateerd aan abnormale concentraties van bepaalde stoffen in de hersenen en veranderingen in de wijze waarop het centrale zenuwstelsel pijn verwerkt berichten die door het lichaam wordt doorgelaten.

De NHS voegt hieraan toe: “Er wordt ook gesuggereerd dat sommige mensen meer kans hebben om fibromyalgie te ontwikkelen vanwege genen die worden geërfd van hun ouders.”

In veel gevallen lijkt het te worden veroorzaakt door een fysiek emotionele of stressvolle gebeurtenis, zoals een blessure, een bevalling, een operatie, een ruptuur of de dood van een geliefde.

Fibromyalgia Action UK zegt over de aandoening: “Pijn heeft de neiging zich diffuus of brandend te voelen, vaak beschreven als van top tot teen.

“Het kan op sommige momenten erger zijn dan in andere.

“Je kunt de locatie ook wijzigen, deze wordt meestal ernstiger in de delen van het lichaam die het meest worden gebruikt.

“Vermoeidheid varieert van moe voelen tot uitputting van een griepachtige ziekte.

“Het kan komen en gaan en mensen kunnen zich plotseling uitgeput voelen door alle energie, alsof iemand simpelweg” losgekoppeld “is.”

2 thoughts on “Mensen met fibromyalgie hebben nieuwe hoop wanneer een gemeenschappelijk medicijn “pijn uitroeit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *