Människor med fibromyalgi har nytt hopp när ett gemensamt läkemedel “utrotar smärta”

Enligt forskare kan fibromyalgi, ett upprörande tillstånd som orsakar smärta i kroppen, orsakas av insulinresistens.

Patienter med fibromyalgi och andra former av kronisk smärta har fått nytt hopp efter en ny och nyskapande hälsoprojekt om hur deras symptom kunde behandlas framgångsrikt.

Forskare har funnit att agoniserande tillstånd kan orsakas av insulinresistens och kan behandlas med en vanlig medicin som tas av diabetiker.

Forskarna hoppas att deras iakttagelser kan leda till en stor förändring i hur smärtan är kronisk och potentiellt spara tusentals dollar i smärtstillande medel

Fibromyalgi är ett långvarigt tillstånd som orsakar smärta i hela kroppen och andra symptom som extrem trötthet, huvudvärk, muskelstelhet och sömnsvårigheter.

Fibromyalgi kan behandlas med ett vanligt läkemedel tar diabéticos.Puede påverkar även de friskaste och starkaste människor, och har inkluderats i en lista med 20 NHS smärtsam sjukdom som kan hindra någon från att utföra dagliga sysslor.

Den exakta orsaken är okänd, det finns ingen bot och man tror att det påverkar nästan sju gånger fler kvinnor än män.

Kändisar som lider av tillståndet inkluderar popstjärnan Lady Gaga, skådespelaren Morgan Freeman och sångaren Sinead O’Connor.

Avslöja deras resultat, University of Texas forskare sa att de identifierade personer med fibromyalgi med ett vanligt blodprov, A1c, för insulinresistens eller prediabetes.

Under sin studie behandlade de fibromyalgi patienter med metformin, ett läkemedel som används för att bekämpa insulinresistens hos diabetiker.

Den exakta orsaken till fibromyalgi är okänd och det finns ingen bot. Alla patienter upplevde minskad smärta, sa forskarna.

De fann också att blodsockernivåerna hos alla patienter var mycket högre än halterna hos normala människor.

Professor i neurologi, Dr. Miguel Pappolla, sade tidigare studier hade förbi sambandet mellan fibromyalgi och A1c-nivåer.

Han tillade: “Den främsta orsaken till denna övervakning är att ungefär hälften av patienter med fibromyalgi har A1c (blodsocker) för närvarande vara inom det normala intervallet.

“Det här är dock den första undersökningen som analyserar dessa normaliserade nivåer för personens ålder, eftersom de optimala nivåerna av A1c varierar över hela livet.

“Justeringen för patienternas ålder var grundläggande för att lyfta fram skillnaderna mellan patienterna och kontrollpersonerna”.

Han sade prediabetes patienter som hade värden något högre A1c hade en högre risk att utveckla huvudvärk, ett symptom på fibromyalgi och andra kroniska smärttillstånd.

Behandlingen för fibromyalgi inkluderar mediciner som antidepressiva medel och analgetika, talterapier, övningar och avslappningstekniker.

Man tror att orsaken är relaterad till onormala nivåer av vissa kemikalier i hjärnan och förändringar i hur centrala nervsystemet smärta processer meddelanden som sänds i hela kroppen.

NHS tillägger: “Det föreslås också att vissa människor är mer benägna att utveckla fibromyalgi på grund av gener som ärvade från sina föräldrar.”

I många fall verkar det utlösas av känslomässiga eller fysiskt påfrestande händelse som en skada, förlossning, kirurgi, en bristning eller dödsfall av en nära anhörig.

Fibromyalgi Action UK säger om villkoret: “Smärta tenderar att känna sig som en diffus smärta eller brännande, ofta beskrivet som från huvud till tå.

“Det kan bli sämre i några ögonblick än i andra.

“Du kan också ändra platsen, det blir vanligtvis svårare i de delar av kroppen som används mest.

“Trötthet varierar från att känna sig trött till utmattning av influensaliknande sjukdomar.

“Det kan komma och gå och människor kan plötsligt bli utmattad från all energi, som om någon helt enkelt kopplas bort”. “

5 thoughts on “Människor med fibromyalgi har nytt hopp när ett gemensamt läkemedel “utrotar smärta”

 1. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts
  in this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.
  Studying this info So i am glad to show that I’ve a very
  just right uncanny feeling I found out just what I needed.

  I most definitely will make sure to do not fail
  to remember this web site and give it a glance regularly.

 2. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for
  this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *