Hvorfor har fibromyalgi skadet mer om natten?

Hvorfor har fibromyalgi skadet mer om natten?


Når et spark i smerte med full fart? For noen er det tidlig om morgenen, noen ganger tilfeldig, men for de fleste fibromyalgi synes smerten å forsterke om natten. Du vet allerede rutinen: Prøv å være sosial og bli med en venn til middag, men du må gå hjem tidligere fordi du er i smerte. 

Eller det virket virkelig i dag, og det klarer seg å blokkere smerten hele dagen, men nå som du er hjemme, virker det som all smerte du burde føle som om det skjedde nå. Søvn er ikke et alternativ for øyeblikket. Du blir liggende, spiller om du kan, med spente muskler og mer smerte enn du kan huske. 

Selvfølgelig er det andre netter når smerten ikke er så intens. Så, hva er galt? Som alltid kan en daglig diett og aktivitet være nyttig for å avgjøre om det finnes spesifikke utløsere som ser ut til å forverre smerten.


WebMD gir en mulig årsak til det som ser ut til å være sjeldenhet: “Forskning viser at med fibromyalgi er det automatisk spenning i hjernen under søvn. hyppige avbrudd forhindrer forekomst av viktige restaureringsprosesser. 

Veksthormon forekommer hovedsakelig under søvn. Uten god natts søvn og økt veksthormon kan musklene ikke helbrede, og nevrotransmittere (som serotonin) blir ikke påfyllt. Mangel på søvn en natt fører til at folk med fibromyalgi blir våken og trøtt. Resultatet: Kroppen kan ikke komme seg fra dagens spenninger – alt som undertrykker systemet, skaper en stor følsomhet for smerte. “Det høres ut som en ond syklus.


Noen spekulerer på at i begynnelsen av dagen begynner våre sinn å forsvinne når vi konsentrerer oss om hvile, noe som gjør oss mer bevisste på smertene våre på fibromyalgi. Men konvensjonell visdom sier at i slutten av dagen var våre tanker oversvømt med informasjon samlet av våre sanser og behandlet i hjerner og organer. 

Faktisk er det grunnen til at vi må sove om natten for å kunne behandle alt vi absorberer og oppfrisker kroppene våre. Derfor gjør denne flommen oss mindre klare om natten. Sammenligne med klarheten har du første gang du våkner hver dag. Det som synes å være en mye mer fornuftig konklusjon er at organismen selv blir utmattet bare med dagens aktiviteter. 

Derfor på kvelden tar det mye mindre tid å stresse musklene og skape mer betennelse. Faktisk, selv om det kan virke som en overdrivelse, kan musklene til pasienter med fibromyalgi være litt sammenlignet med rigor mortis ved at musklene alltid kontrakt. Siden fibro pasienter vanligvis ikke kan slappe av sine muskler.


Siden pasienter med fibromyalgi nesten universelt sliter med god og avslappende søvn, tilbyr WebMD nå råd for å bedre søvn, spesielt for fibro-pasienter:   
Ta en avslappende suge om natten (så lenge du har energi til å gå inn i badekar). 


Jeg heks kroppen din med en svamp eller en lang stålbørste på badet (din evne til å gjøre dette kan variere fra dag til dag, gitt ditt nivå av smerte). 


Forenkle ømme flekker med en automatiseringsenhet, for eksempel en tennisball. 
Øv yoga eller andre strekkøvelser for å slappe av (Amazon tilbyr flere yogaalternativer på DVD spesielt for fibromyalgi).


Lytt til avslappende musikk (Pandora har en stasjon kalt “Calm and Meditation Radio”, som høres ut som det du hører i et spa under en massasje). 


Meditere for å berolige påtrengende tanker og spenninger. 
Sov i et mørkt rom (betrakt en maske for øynene, om nødvendig). 


Hold rommet så stille som mulig (eller bruk en hvit støymaskin eller vifte for å drukne ut subtile lyder). 


Pass på at omgivelsestemperaturen er behagelig. 
Unngå mat og drikke som inneholder koffein, som inkluderer te, brus og sjokolade.


Det ser ut til at det kan være flere årsaker til smertene ved fibromyalgi for å øke natten, men alle peker på musklene som hovedspiller. 

Igjen, prøv en journal som følger med grunnleggende mataktiviteter og for en måned eller mer, og se om du støter på problemer eller en felles utløser. Prøv også listen over forslag her, å vite at det ikke vil være dager da bare ett av forslagene er en umulig oppgave. Det gjør rett og slett hva det kan og comp.

58 thoughts on “Hvorfor har fibromyalgi skadet mer om natten?

 1. Pingback: Bess Pets
 2. Pingback: elevator wallpaper
 3. Pingback: 메이저놀이터
 4. Pingback: keto
 5. Pingback: sports
 6. Pingback: w88thailand
 7. Pingback: rajaqq
 8. Pingback: anapolon
 9. Pingback: link w88
 10. Pingback: promotion code
 11. Pingback: more info here
 12. Pingback: nsfwgif
 13. Pingback: informatii reale
 14. Pingback: dang ky 188bet
 15. Pingback: RAP/DILM/HIP-HOP
 16. Pingback: didi promo code
 17. ufakingdom Welcome to [url]www.ufakingdom.net[/url] website, [url=https://www.ufakingdom.net]Slot Joker[/url] another form of online gambling, a way to increase revenue generation in the present day, with more assistive technologies coming into our daily lives. We therefore recommend world-class online casino websites that have been

Leave a Reply

Your email address will not be published.