Hvorfor forårsaker fibromyalgi smerter i nakken?

Mestring av nakkesmerter fra fibromyalgi

Fibromyalgi er en smerte i nakken, bokstavelig talt. Selv om det er kjent for å forårsake smerter i hele kroppen, synes fibromyalgi nakkesmerter å være en vanlig klage for mange mennesker.

Er det noen grunn til at nakken vår er mer utsatt for smerter? I så fall, hva kan vi gjøre for å få lettelse?

Hvorfor forårsaker fibromyalgi smerter i nakken?

Det første spørsmålet vi må svare på er: hvorfor er vi mer tilbøyelige til å få nakkesmerter? Det er noen få grunner til dette.

Selv om den eksakte årsaken er ukjent, kan en mulig skyldige være triggerpunktene på nakken. Et sett med ømme punkter finnes på nakken, ved bunnen av hodet og skuldrene, og på øvre del av ryggen. Det er lett å se hvorfor smerter kan starte i nakken eller overføres av smerter som stammer fra andre steder.

De av oss med fibromyalgi antas også å ha redusert blodstrøm og / eller oksygen til musklene. Dette kan være årsaken til mange av våre smerter, inkludert smerter i livmorhalsen.

Det kan også være et resultat av nerveskader, som er en annen vanlig faktor som finnes hos personer med fibromyalgi.

Dårlige søvnvaner kan også bidra til nakkesmerter. Å sove i feil stilling kan føre til belastning på nakkemuskulaturen.

En studie antyder at en annen årsak til fibromyalgi nakkesmerter kan være feilinnstilling av atlas. Atlasen er den øvre delen av nakken, og enhver feiljustering, selv den minste mengde, kan forårsake forskjellige ubehagelige symptomer, med hovedsymptomet som er nakkesmerter.

Fibromyalgi nakke smertebehandling

Det neste spørsmålet vi må svare på er: hva kan gjøres for å behandle nakkesmerter som er så vanlige i fibromyalgi? Disse syv behandlingsalternativene for fibromyalgi nakkesmerter kan gi en viss lettelse.

Bevege seg

Å trene med fibromyalgi er en stor utfordring, men bevegelse har vist seg å være noe av det beste for å redusere fibrosmerter. Milde strekkeøvelser hjelper til med å forhindre at musklene dine blir stive og svake. Inaktivitet kan øke smerter i triggerpunktet i nakken.

Trening som Pilates eller svømming kan være gunstig for mange mennesker med fibromyalgi. Selv enkle strekninger og en moderat mengde aktivitet og bevegelse på dagtid kan gå langt.

Fibromyalgi News Today    delte i dag noen øvelser som spesifikt kan bidra til å lindre nakkesmerter:

  • Stå mot en vegg med armene utstrakte. Beveg armene opp og ned som en snøengel. Beveg deg sakte for å føle spenningen. Hold alltid hodet opp og ryggen mot veggen til enhver tid. Lag et sett på 10.
  • Sitt med armene ved sidene dine. Krymp skuldrene og slipp dem drastisk når du slipper. Musklene kan dirre etter å ha blitt løslatt. Det er bare øyeblikkelig og føles bedre når det er over.
  • Sett deg sakte, før hodet opp til brystet, løft deretter hodet sakte opp og plasser det igjen. Forsøk å gjøre dette i en jevn bevegelse. Når du gjør dette, må du sakte åpne munnen slik at den er helt åpen når hodet er tilbake.

Skånsom massasje

Massasjeterapi kan være nyttig i å lindre nakkesmerter. Selv verktøy for selvmassasje var nyttige for noen mennesker.

Akupunktur

Akupunkturbehandling har vært en stor hjelp for mange mennesker i behandlingen av nakkesmerter.

Slapp av

Å lære å slappe av er en kunstform, men veldig gunstig. Stress fører til fysisk spenning, som fører til smerte. Avslapningsteknikker kan være til stor hjelp for å redusere smerter. Mindfulness, dyp pusting og kroppsskanning kan være ekstremt nyttige verktøy.

Å ta seg tid til å gjøre de tingene du liker, eller for å få deg til å føle deg rolig, kan bidra til å gjøre livets stress mer utholdelig. Noen liker å lage aviser, male eller farge, tilbringe tid i naturen, spille spill, bade eller gjøre gåter. Uansett hva som gir deg ro og glede, ta deg tid til det!

magnesium

Mange mennesker med fibromyalgi er lite i magnesium, noe som blant annet resulterer i muskelkramper og svakhet. Hvis du er lite magnesium, kan du ta et supplement eller bruke magnesiumolje eller spray hjelpe deg med å slappe av musklene og lindre nakkesmerter.

  • Lindring av kroniske smerter
  • Fibromyalgi smertelindring

Aktuell krem

Det er flere kremer og salver som kan brukes til å lindre såre eller stive muskler og redusere nakkesmerter. Mange av disse produktene inneholder naturlige smertestillende midler, for eksempel arnica.

medisinering

Over-the-counter smertestillende medikamenter, som ibuprofen, naproxen eller acetaminophen, er alternativer som mange henvender seg til for å lindre. En lege kan også foreskrive et muskelavslappende middel for å hjelpe med mer alvorlige smerter.

Da jeg nådde ut til fibromyalgi-samfunnet på sosiale medier, fikk jeg noen forslag til ting som hjalp andre mennesker til å takle fibromyalgi nakkesmerter. Disse forslagene inkluderte essensielle oljer, pakker med ris som ble brukt til varmeterapi og smertelindrende reseptfrie midler og muskelavslappende midler.

Fortsatt forskes det for å finne svar på hvorfor fibromyalgi forårsaker all smerte det forårsaker. Selv om vi ennå ikke har alle svarene, kan vi trøste oss med å vite at vi ikke lider alene.

30 thoughts on “Hvorfor forårsaker fibromyalgi smerter i nakken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.