Hvordan nerveskader spiller en rolle i fibromyalgi. Nylig studie

Fra: Lisa Martin

I en nylig studie av pasienter med fibromyalgi, ble det observert moderat til alvorlig nerveskade i hudceller hos nesten halvparten av pasientene.

Skader på nervene av nervefibrene ble vurdert som en liten fiberpolyneuropati eller SFPN. Liten fiberpolyneuropati skyldes enkelte spesifikke sykdommer.

Foreløpig er det ingen kjent årsak til fibromyalgi, så denne oppdagelsen av nerveskader kan gjøre noen fremgang mot å finne nøyaktig hva som forårsaker sykdommen.

Fibromyalgi forstyrrelser skille pasienter fra en pasient til en annen, men de typiske symptomer inkluderer kronisk utbredt smerte, ekstrem tretthet og overfølsomhet for smerte og trykk. Lidelsen rammer kvinner uforholdsmessig i forhold til menn.

Tenk på nerveskader

Det har gjort noen fremskritt i riktig diagnose av sykdommen, men tilstanden hans er fortsatt et mysterium. Fibromyalgi har noen av de samme symptomene som polineuroterapia liten fiber, hvor den lille fiber polineuroterapia har resultert i utstrakt kroniske smerter hos mennesker diagnostisert.

Studien ble gjennomført hos 27 voksne med fibromyalgiforstyrrelse og i en gruppe på 30 friske frivillige som frivillig til studien. De samme testene som ble brukt i diagnose av småfiberpolyneuroterapi ble brukt til å evaluere deltakerne i studien. Testen inkluderte en fysisk undersøkelse og styring av et spørreskjema.

I tillegg administrerte forskerne hudbiopsier for å vurdere nervefibre i pasientens ben og overvåke pasientens blodtrykk, svette og puls.

Neuropati ble funnet i svært høye tall hos pasienter med fibromyalgi, mens gruppen av friske individer virket normale. Tretten av de 27 pasientene med fibromyalgi ble registrert som individer med nedsatt tetthet av nervefibre i huden.

De omtrent tretten individer hadde også merkelige resultater av autonome funksjonstester. Basert på disse resultatene ble det antatt at disse tretten emnene hadde en liten fiber polyneuroterapi.

Selv om konklusjonene fra denne testen tyder på at det ikke er grunn til utvikling av alle betingelsene for fibromyalgi, gir de noen ledetråder til forskerne, som hos noen pasienter forårsaker fibromyalgi.

Fibromyalgiforstyrrelse er en svært kompleks, unik og kompleks lidelse. Dens symptomer og alvorlighetsgrad er forskjellige for hver berørt pasient. På grunn av denne unike differensieringen er det ingen forklaring på utviklingen av fibromyalgi.

Denne prosessen kan ta måneder eller år for å finne svar, som er hovedårsakene til fibromyalgi. Før du arbeider for en kur for fibromyalgi, må forskere først finne ut hva som forårsaker utviklingen av uorden hos pasienter.

Denne studien er for tiden unik. Resultatene ble publisert nylig, så andre laboratorier bør snart begynne å utføre egne tester og eksperimenter etter utformingen av denne studien.

Det er mulig at noen allerede har startet med noen justeringer. Å finne en bedre diagnose av fibromyalgi er en kontinuerlig prosess.

Og å finne bedre behandlinger for de menneskene som er forårsaket av fibromyalgiforstyrrelsen, er en av de viktigste prioritetene når det gjelder denne unike lidelsen.

Bevis på nerveskade hos omtrent halvparten av pasientene med fibromyalgi

Sammendrag: Omtrent halvparten av en liten gruppe pasienter med fibromyalgi, et vanlig syndrom som forårsaker kronisk smerte og andre symptomer, har blitt diagnostisert med nervefiberskader på huden og andre tegn på tilstand som kalles småfibre polyneuropati (SFPN), Til forskjell fra fibromyalgi, har SFPN en annen patologi og er kjent for å være forårsaket av spesifikke medisinske tilstander, hvorav noen kan behandles og noen ganger helbredes.

Omtrent halvparten av en liten gruppe pasienter med fibromyalgi, et vanlig syndrom som forårsaker kronisk smerte og andre symptomer, har blitt diagnostisert med nervefiberskader på huden og andre tegn på tilstand som kalles liten fiberpolyneuropati (SFPN). . I motsetning til fibromyalgi, som ikke hadde kjente årsaker og få effektive behandlinger, har SFPN en klar patologi og er kjent for å være forårsaket av visse medisinske tilstander, hvorav noen kan behandles og noen ganger helbredes. Studien utført av forskere ved Massachusetts General Hospital (MGH) vil vises i tidsskriftet PAIN og ble publisert på nettet.

“Dette gir noen av de første objektive bevisene på en mekanisme bak noen tilfeller av fibromyalgi, og identifiseringen av en underliggende årsak er det første skrittet for å finne bedre behandlinger,” sier Anne Louise Oaklander, MD, PhD, direktør for enheten nerveskader i MGH-avdelingen for neurologi og tilsvarende smertemaler.

Begrepet fibromyalgi beskriver en rekke symptomer, inkludert kronisk utbredt smerte, øket følsomhet og tretthet, som antas å ramme 1 til 5 prosent av den vestlige, som oftest består av kvinner. Mens en diagnose av fibromyalgi har blitt anerkjent av National Institutes of Health og American College of Rheumatology, er dens biologiske grunnlag ukjent. Fibromyalgi deler mange symptomer med SFPN, en anerkjent årsak til kronisk og utbredt smerte for hvilket objektivt bevis eksisterer.

For å undersøke mulig forhold mellom de to sykdommene, var 27 voksne pasienter diagnostisert med fibromyalgi og 30 friske frivillige inkludert i den nåværende studien. Deltakerne til en rekke tester for å diagnostisere SFPN inkludert nevropati fysisk undersøkelse og i spørreskjemaet, hudbiopsier for å bestemme antall nervefibrene i bunnen av benene og testing av autonome funksjoner som frekvens gikk hjertesykdom, blodtrykk og svette.

Spørreskjemaene, evalueringen av eksamenene og hudbiopsiene viste signifikante verdier av nevropati hos pasientene med fibromyalgi, men ikke i kontrollgruppen. Av de 27 pasienter med fibromyalgi, 13 hadde en markert reduksjon i tettheten av nervefiber, autonome funksjoner unormal, eller begge deler, noe som indikerer tilstedeværelse av SFPN. Deltakere som oppfylte kriteriene for SFPN ble også evaluert for kjente årsaker til sykdommen, og selv om ingen av dem hadde tegn på diabetes, en vanlig årsak til SFPN to fant en infeksjon med hepatitt C som mulig vellykket behandlet, og mer enn halvparten hadde tegn på en form for dysfunksjon i immunsystemet.

“Hittil har vi ikke hatt en god ide om hva som forårsaker fibromyalgi, men nå har vi bevis for noen, men ikke alle pasientene. Fibromyalgi er for kompleks for en “one size fits all” forklaring, sier Oaklander, en lektor i nevrologi ved Harvard Medical School. “Det neste trinnet med å selvstendig validere våre funn fra andre laboratorier er allerede i gang, og vi må også overvåke pasienter som ikke oppfyller SFPN-kriteriene for å se om vi kan finne andre årsaker. Å hjelpe et av disse menneskene til å få en endelig diagnose og bedre behandling, ville være en stor suksess. “

4 thoughts on “Hvordan nerveskader spiller en rolle i fibromyalgi. Nylig studie

  1. Thank you a lot for sharing this with all folks you really
    recognise what you’re speaking approximately! Bookmarked.
    Please additionally seek advice from my site =).
    We will have a hyperlink change arrangement between us

    my blog :: Agen Qq

Leave a Reply

Your email address will not be published.