Hvordan gå ned i vekt når du har fibromyalgi

Å miste vekt med fibromyalgi kan være en kamp, ​​men det trenger ikke å være det.

I USA er det minst fem millioner voksne som sliter med den ødeleggende sykdommen fibromyalgi. Mange av disse syke er også overvektige eller overvektige.

Ofte er overvekt eller overvekt et symptom på selve sykdommen. Med andre ord, kroniske smerter, muskelsmerter og stivhet forbundet med fibromyalgi gjør det utfordrende å være aktiv, og det kan være vanskelig å kjøpe og tilberede sunne måltider med disse symptomene også. Noen mennesker blir til og med stressende og overspiser på grunn av depresjon og andre emosjonelle symptomer relatert til sykdommen.

Men hvis du sliter med fibromyalgi, er det viktig å vite at du kan gå ned i vekt til tross for symptomene du står overfor. Du trenger bare å få riktig hjelp og innta de riktige vanene. Denne trinn-for-trinn-guiden vil hjelpe deg å navigere i en sunn og effektiv vekttapplan, mens du tar hensyn og behandler symptomer på fibromyalgi.

Bilderesultat for å gå ned i vekt

Husk at du kan nå målene dine om vekttap, selv mot fibromyalgi.

Å miste vekt med fibromyalgi: trinn-for-trinn-guide

Innhold


1. behandle smerte som best du kan
2. behandle depresjon og følelsesmessige symptomer
3 . Få hjelp til tretthet, søvnløshet og andre søvnproblemer
4. Lær å spise sunt for å redusere symptomer
5. Begynn å kutte kalorier for å miste fett
6 . Begynn å trene sakte
7 . Lær å håndtere tilbakeslag


Du kan gå ned i vekt med fibromyalgi


1. Behandle smerter så godt du kan

Smerte og tretthet vil være de to viktigste tingene som vil hindre deg i vekttapets fremgang, og smertene må behandles først fordi det ofte kan være årsaken til den ekstra trettheten. Det er flere måter å behandle fibromyalgismerter.

Husk først at det er best å behandle smerter med ikke-medisinerende løsninger. Fysioterapi og massasje kan gjøre underverker for mange som lider. Det kan styrke musklene og øke bevegelsesområdet ditt. Din fysioterapeut kan også lære deg noen selvmasseringsmetoder.

Deretter kan du vurdere å prøve biofeedback. Dette er en prosess som hjelper deg å kontrollere og kontrollere funksjonene til din egen kropp. Det er en lært prosedyre som viser deg hvordan du kan merke endringer i hjerterytmen din, puste og smerte i kroppen din for å redusere muskelspenninger og smerter på egen hånd.

Akupunktur er et annet alternativ for å forbedre smerter. Denne prosedyren kan forbedre blodstrømmen og endre nivåene av nevrotransmittere i hjernen din.

Til slutt, hvis du ikke allerede har gjort det, snakk med en pålitelig lege om alternativene dine. Avhengig av smertenivået, kan de foreskrive medisiner for å redusere symptomene. Bare sørg for å alltid følge legens retningslinjer. Noen medisiner kan bare tas om natten, når du kommer inn om natten på grunn av tilhørende symptomer.

2. Behandle depresjon og eventuelle følelsesmessige symptomer

Depresjon er et vanlig symptom på fibromyalgi. Dette er ofte fordi pasienter føler seg skyldige for å være så inaktive og i konstante smerter. Det er viktig å håndtere depresjon, angst og andre mentale og emosjonelle symptomer før du går videre til de andre trinnene for å gå ned i vekt, siden disse symptomene ofte kan forhindre at pasienter prøver å spise riktig og trene for å gå ned i vekt.

For det første vil mange mennesker med fibromyalgi dra nytte av kognitiv atferdsterapi eller CBT. Denne formen for terapi hjelper pasienter med å identifisere dysfunksjonelle tankemønstre og utvikle nye rutiner og teknikker som kan takle negative tanker.

Meditasjon er en annen måte å roe sinnet på og frigjøre stress og angst. Et racing sinn, konstante negative tanker og andre ikke-produktive tankemønstre er ofte et resultat av vår racing verden. Meditasjon og daglig oppmerksomhet kan hjelpe deg å bremse og tømme hodet.

I noen tilfeller kan antidepressiva ordineres for å redusere depresjon og øke hormonet, serotonin. Mange av disse depresjonsbehandlingene kan også hjelpe med smerter.

3. Få hjelp til tretthet, søvnløshet og andre søvnproblemer

Kronisk tretthet og andre søvnproblemer er også assosiert med fibromyalgi. Mange av rettsmidlene mot smerte og depresjon bør hjelpe med tretthet, men problemet er at tretthet ofte kan hindre folk i å delta i disse vanene fordi de er for trette.

Det er imidlertid grunnen til at behandling av tretthet er så viktig, og måten å gjøre det på er å starte sakte og jobbe i små trinn. Hvis du vil meditere, kan du prøve å gjøre det bare 5 minutter av gangen. Hvis du vil prøve noen selvmasseringsteknikker, bare gjør det noen minutter i stedet for å prøve å gjøre dem i løpet av en time.

Å behandle tretthet kan hjelpe deg med å behandle andre symptomer på fibromyalgi, men å behandle de andre symptomene på fibromyalgi vil også hjelpe deg med å behandle tretthet. Med andre ord, du må gjøre alt på samme tid, og du vil begynne å se fremgang på alle områder. Nøkkelen er å gå sakte. 

4. Lær å spise sunt for å redusere symptomer

Å spise et sunt og næringsrikt kosthold er en av de beste måtene å redusere symptomer på fibromyalgi. Mange ganger er for eksempel smertesymptomer relatert til betennelse, og betennelse påvirkes sterkt av maten du spiser. Også søppelmat har en tendens til å få alle til å føle seg dårlige, så jo raskere du kan bli kvitt dem, jo ​​bedre. 

Husk først at grønnsaker og frukt bør utgjøre mesteparten av kostholdet ditt. Magert kjøtt som kylling og kalkunbryst og fisk kan også spises med måte. Hvis du er vegetarianer, kan du prøve å spise mer bønner og nøtter, eller spis egg hvis de er inkludert i kostholdet ditt. I tillegg til magert kjøtt, frukt og grønnsaker, fokuser du på hele korn. 

Disse vil holde deg full lenger og hjelpe deg med fordøyelsen. Du bør også drikke minst åtte åtte gram glass vann hver dag. Å holde seg hydrert er en fin måte å takle tretthet på. Til slutt, snakk med legen din om kosttilskudd. Noen ganger kan mangel på vitamin D eller mangel på B-vitaminer bidra til kronisk tretthet. 

5. Begynn å kutte kalorier for å miste fett. 

Du har begynt å spise sunt, og denne endringen har sannsynligvis allerede gjort noen positive endringer i vekten din. Nå er det på tide å ta kontroll over kaloriinntaket. For å gå ned i vekt på riktig måte, må du kutte rundt 500 kalorier fra kostholdet ditt hver dag. 

Men for å vite hva målinntaket ditt skal være, må du først vite hvor mange kalorier du forbrenner regelmessig. Dette tallet kalles din AMR eller den aktive metabolske hastigheten. Du kan beregne dette tallet ved å finne en online AMR-kalkulator som tar hensyn til kjønn, alder, høyde og aktivitetsnivå. 

Trekk 500 kalorier fra AMR, og dette bør være ditt daglige målkaloriinntak. Å redusere kostholdet ditt med 500 kalorier per dag vil hjelpe deg å miste minst en til to kilo per uke. Husk også at det går bra å gå ned i vekt sakte. 

Faktisk er dette den beste typen fordi det er lettere å vedlikeholde enn raskt vekttap. Og når du har fibromyalgi, har du ikke tenkt å gå ned i vekt raskt. Det er godt å innse dette så snart som mulig og forberede deg på sakte til moderat fremgang, slik at du ikke blir skuffet når fettet ikke smelter over natten.

6. Begynn å trene sakte

Trening skal startes sakte. Ikke dykk deg inn i en treningsrutine på tre timer om dagen, fordi den ikke vil være bærekraftig. 

Mange mennesker med fibromyalgi synes at langsom fysisk trening som tai chi, yoga, lett Pilates og svømming er de beste typene trening fordi de er skånsomme mot muskler og ledd. En annen ting å huske på er at du ikke trenger å ha samme nivå av treningsintensitet hver dag. 

Fordi det er “gode dager” og “dårlige dager” med denne sykdommen, er det viktig å ta hensyn til hvordan du føler og måler treningen din i dette. Gjør mer når kroppen tillater det. 

Å holde seg jevn er veldig viktig, så hvis det er en dårlig dag er det greit å ta av, men prøv å følge bevegelsene. Selv om du bare gjør noen få strekninger, er det fremgang. Trening vil være bra for å forbrenne ekstra kalorier og hjelpe deg å gå ned i vekt, men det vil også være bra for å redusere smerter og depresjon. 

7. Lær hvordan du håndterer tilbakeslag

Sist, men ikke minst, er det viktig å lære å håndtere feil. Suksess er ikke et direkte skudd til toppen. 

Motsatt er suksess ofte en svingete vei som tar deg frem og tilbake. Imidlertid, hvis du ikke kan lære å takle backtracking, kan du ende opp med å gi opp prinsippet om å sabotere din langsiktige suksess. 

Å håndtere tilbakeslag er å innse at du bare er menneske, og at du vil gjøre feil. Vær snill mot deg selv og hold øynene opp for premien. 

Ikke fortsett med å knulle bare fordi du har gjort en feil. Gjør din feil, tilgi deg selv for det, og gå i en mer positiv retning. Du kan gå ned i vekt med fibromyalgi. Å miste vekt når du har fibromyalgi kan virke umulig med det første. 

Overveldende smerter og tretthet, sammen med alle de andre svekkende symptomene som følger med denne sykdommen, holder tusenvis av menn og kvinner til og med prøver å gå ned i vekt. Men bare fordi det kommer til å bli en utfordrende prosess, betyr ikke det at du kan.

Ikke gå ned i vekt når du sliter med fibromyalgi. Bruk de syv trinnene som er skissert over, spore resultatene og husk at selv sakte fremgang er bedre enn ingenting i det hele tatt. Over tid vil suksessene dine samle seg, og du vil bli oppmuntret til å fortsette det verdifulle arbeidet du gjør. Å miste overflødig fett for å oppnå og opprettholde en sunn vekt er et godt mål, og å gjøre alle tingene som er oppført i denne guiden vil bare gi deg positive fordeler. Start med denne planen i dag og hopp på veien til suksess. 

Vekttapmålene dine er innen rekkevidde; du må bare nå og ta tak i dem. Så hva forhindrer deg i å gå ned i vekt med fibromyalgi? Fortell meg fyll ut kommentarene. Å miste overflødig fett for å oppnå og opprettholde en sunn vekt er et godt mål, og å gjøre alle tingene som er oppført i denne guiden vil bare gi deg positive fordeler. 

Start med denne planen i dag og hopp på veien til suksess. Vekttapmålene dine er innen rekkevidde; du må bare nå og ta tak i dem. Så hva forhindrer deg i å gå ned i vekt med fibromyalgi? Fortell meg fyll ut kommentarene. Å miste overflødig fett for å oppnå og opprettholde en sunn vekt er et godt mål, og å gjøre alle tingene som er oppført i denne guiden vil bare gi deg positive fordeler. 

Start med denne planen i dag og hopp på veien til suksess. Vekttapmålene dine er innen rekkevidde; du må bare nå og ta tak i dem. Så hva forhindrer deg i å gå ned i vekt med fibromyalgi? Fortell meg fyll ut kommentarene.

36 thoughts on “Hvordan gå ned i vekt når du har fibromyalgi

 1. I’ve learn some excellent stuff here. Certainly price
  bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you place to make the sort of wonderful informative
  web site.

 2. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who had been conducting a little research on this.
  And he in fact ordered me dinner simply because I found it for
  him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to talk about this topic
  here on your internet site.

 3. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout
  on your weblog. Is this a paid theme or did you
  customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is
  rare to see a great blog like this one today.

 4. Hello there! This post could not be written much better!
  Reading through this article reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept talking about this. I will send this information to him.
  Fairly certain he’s going to have a good read. Many thanks for
  sharing!

 5. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your content seem to be running off the screen in Safari.

  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the issue solved soon. Kudos

  My website – CBD oil for pain

 6. Hello, this weekend is fastidious in favor of me, because this moment i am reading this great informative paragraph here at my
  home.

  Feel free to visit my web page … CBD oils

 7. After looking at a few of the blog posts on your web site, I really appreciate your technique
  of blogging. I bookmarked it to my bookmark webpage
  list and will be checking back soon. Please check out my website as well and tell
  me your opinion.

  my web page: best CBD oils UK

 8. Great post. I was checking continuously this blog and I’m inspired!
  Very useful info particularly the ultimate section 🙂 I deal with such
  information much. I was seeking this certain info for a very
  lengthy time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *