Hvordan forklare fibromyalgi tretthet til andre mennesker

Alle som lever med fibromyalgi hadde problemer med å prøve å forklare kronisk smerte   og tretthet de opplever med sine venner og kjære, og til og med fremmede.

Forklarer fibromyalgi er ikke en enkel oppgave. Noen ganger bare å sette inn ord som du føler er svært vanskelig, siden fibromyalgi ofte tar bort dine ord. Men selv når du finner ordene, prøver å forklare noe så merkelig og tilsynelatende abstrakt til noen som aldri (og forhåpentligvis) opplever, kan det ikke bare være vanskelig, men også stressende. For å forklare tretthet av fibromyalgi må du først forstå hva fibromyalgi er.

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en forstyrrende lidelse som anslås å påvirke mer enn 10 millioner mennesker i USA. Fibromyalgi er en kompleks lidelse i den forstand at det er en samling av kroniske symptomer uten en bestemt underliggende patologi. De to viktigste symptomene på fibromyalgi er tretthet og kronisk smerte. Personer med fibromyalgi kan også ha fordøyelsesproblemer, migrene,   depresjon   og søvnproblemer.

Å vite de grunnleggende konseptene letter ikke forståelsen av sykdommen, særlig med hensyn til tretthet forbundet med fibromyalgi. Tretthet av fibromyalgi er nesten umulig å forestille seg, fordi det ikke ligner andre typer tretthet som du (eller personen du beskriver) har opplevd.

Hvordan beskriver du fibromyalgi tretthet?

Noen korte beskrivelser av personer som lever med   fibromyalgi   tretthet, som  ofte brukes til å beskrive fibromyalgiutmattelse, inkluderer:

 • “Det ser ut som om du drukner, men du sliter fortsatt med å holde seg ut av vannet.”
 • “Det høres ut som om du går på kvicksand.”
 • “Ser ut som om du bærer en 100-pund ryggsekk.”
 • “Det ser ut til at du har vært våken i en uke, og ingen søvn vil tillate deg å ta opp.”

Disse beskrivelsene er ganske visuelle, men det er situasjoner som de fleste har opplevd, så du trenger fortsatt litt fantasi. Dette er problemet ved å prøve å beskrive tretthet av fibromyalgi. Uansett hvor god du er på å beskrive den, stoler du på den andre personen å bruke fantasien din til å forstå det.

Nøkkelen til å forsøke å forklare fibrromyalgiutmattelse til en sunn person er å finne noe du kan forholde seg til, og ta deretter et skritt (eller fem). På den måten kan de bedre forstå at det de har å gjøre med, er langt utover følelsen av at de kan forstå.

For eksempel har mange mennesker hatt en dårlig influensa eller   mononukleose   (ape) i livet. Spør personen du snakker med om hun har hatt ett av disse symptomene og forklar at fibromyalgi ser ut til å ha influensa eller en mononukleose, men den har aldri forsvunnet og vil aldri bli. Hvis din venn reiser mye, kan du beskrive ham som et jetlag som aldri forsvinner.

Men hva om dette ikke er nok? Hva om personen du snakker med aldri har hatt influensa, ape eller tidssone? Så hvordan kan du forholde deg til nivået av total utmattelse du føler?

Prøv å bruke telefonens batteri analogi.

En annen måte å forklare fibromyalgi utmattelse på er å bruke batteriforbindelsen til en mobiltelefon, som aldri er fulladet. Uansett hvor lenge du går på (hvor mye en person med fibromyalgi sover), når den aldri full kostnad. Da, når du kobler fra telefonen (våkne opp) og begynner å bruke forskjellige applikasjoner (prøver å utføre daglige aktiviteter), bruker hver applikasjon mer batteri. Enkelte programmer bruker mer batteristrøm enn andre, og snart går batteriet ut.

Nøkkelen til å forklare hva fibromyalgi   tretthet   føles ved å gjøre det klart at det du opplever er mye mer enn bare å være sliten. Alle blir slitne noen ganger, og en god natts søvn løser vanligvis problemet. Fibromyalgi er forskjellig. Tretthet som følger med fibromyalgi er ren utmattelse som ikke vil gå vekk, uansett hvor mye søvn. Så for å gjøre ting verre, når det er på tide å sove, kan du ikke. Denne mangelen på søvn og utmattelse påvirker din evne til å tenke, begrunnelse og utføre grunnleggende oppgaver.

Fokusere energien på menneskene du forstår.

Til slutt, alt du kan gjøre er å prøve å forklare og forventer at personen du snakker for å forstå hva som skjer. Noen mennesker er mer empatiske og vil gjøre mer innsats for å forstå. Eller, selv om du ikke kan finne ut hvordan du føler, bryr de seg om deg og tilbyr all den støtten de kan.

Fibromyalgi er en svekkende tilstand som er utfordrende nok til å leve uten bekymring for å forklare hva du føler for andre som kanskje aldri forstår deg. Selv om hvor vanskelig det kan være å forklare   fibromyalgi   , er det folk rundt deg som ønsker å lære, og du bør fokusere din begrensede energi på å opprettholde disse relasjonene. Omgir deg med positive og omsorgsfullt folk i sirkelen din for å skape en tiltrukket støttegruppe som hjelper deg med å håndtere de dårlige dagene.

31 thoughts on “Hvordan forklare fibromyalgi tretthet til andre mennesker

 1. Pingback: residential
 2. Pingback: w88
 3. Pingback: didi
 4. Pingback: low blood sugar
 5. Pingback: Don Oscar's Cigars
 6. Pingback: instablues
 7. Pingback: Telluride Powder
 8. Pingback: 188bet
 9. Pingback: RAP/DILM/HIP-HOP
 10. Pingback: didi
 11. Having read this I believed it was rather informative.

  I appreciate you taking the time and effort to put this article together.

  I once again find myself personally spending way too much time both reading and posting comments.
  But so what, it was still worth it!

 12. What i don’t understood is if truth be told how you are no longer really much more smartly-liked than you
  might be now. You are so intelligent. You already know therefore considerably in the
  case of this matter, produced me individually imagine it from numerous numerous angles.
  Its like women and men are not involved except it’s
  one thing to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs outstanding.

  Always take care of it up!

 13. Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of information in such a perfect method of writing?
  I have a presentation subsequent week, and I’m at the look for
  such information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *