Hva er de verste omstendighetene med fibromyalgi?

Har du noen gang lurt på hva som vil være det verste tilfellet med fibromyalgi?

Det er jo en sykdom som rammer alle andre.

Og det er grunnen til at noen mennesker er mer berørt enn andre.

Hva er det verste tilfellet med fibromyalgi?

Hvor alvorlig kan det påvirke livet ditt?

Og hva kan du gjøre for å behandle det?

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en sykdom som ikke er riktig forstått, kort sagt, det skaper en generell følelse av smerte og tretthet i hele kroppen. Det er flere mulige forklaringer på årsaken til fibromyalgi, men ingen vet med sikkerhet hvilken som er riktig. Noen leger mener at fibromyalgi er en autoimmun sykdom. Det vil bety at kroppens immunsystem begynner å angripe sunne celler, følsomme dem og forårsake smerter på visse punkter i kroppen. Selv om ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibromyalgi, er det en svekkende sykdom som rammer mennesker på mange forskjellige måter. .

Hva skjer med kroppen din?

Fibromyalgi gir mange forskjellige symptomer. Og det varierer så mye at ingen mennesker har nøyaktig samme respons på fibromyalgi. Det vanligste systemet hos alle fibromyalgi-pasienter er imidlertid kroniske smerter. Det finnes langs 18 eller flere triggerpunkter i kroppen. De finnes vanligvis i bilaterale ledd, og smertenivået kan være forskjellig for hver person. Smertenivået kan også variere i løpet av dagen. Et annet vanlig symptom for personer med fibromyalgi er utmattethet.Fibromyalgipasienter kan ofte ikke sove godt, og hvis de gjør det, vil de ikke våkne opp dagen etter med en uthvilt følelse.

Resultatet er at personer med fibromyalgi føler noe som vanligvis kalles “fibro-tåke.” Fiber-tåke er navnet på en type mental tåke som følger med tilstanden. Det presenterer vanligvis som kortsiktig hukommelsestap, eller oppgavefokuserte problemer. Endelig kan fibromyalgi forårsake noen mer uvanlige symptomer. Personer med denne tilstanden har ofte irritabelt tarmsyndrom, gastrointestinale problemer er vanlige i personer med fibromyalgi – Det er andre forhold, for eksempel konstant kløe, som noen ganger rammer personer med fibromyalgi.

Hva er det verste ubehaget ved fibromyalgi?

Så hvis du får diagnosen, lurer du sannsynligvis på hvor alvorlig fibromyalgi kan være. Vel, den gode nyheten er at sykdommen din ikke vil drepe deg. Men det kan fremdeles alvorlig begrense livskvaliteten din. Fibromyalgi påvirker mange mennesker med en konstant følelse av smerte og tretthet. Så for mennesker som har fibromyalgi, kan dagliglivet være veldig vanskelig. Og historiene om mennesker som lider av sykdommen i flere tiår er hjerteskjærende. Fibromyalgi presenterer seg generelt med noen advarselssignaler i de tidlige stadiene. Dette er ting som kronisk utmattelse og mystisk smerte på atten eller flere punkter rundt kroppen. Denne smerten får de fleste fibromyalgipasienter til å gå til legen for å få en diagnose.

Imidlertid, hvis du har fibromyalgi, vet du sannsynligvis allerede hvordan det fungerer. Fibromyalgi går deretter inn i det kroniske stadiet, der smerter og tretthet er konstant. Slik lever de fleste fibromyalgi-pasienter daglig, og selv om det er behandlinger, er ikke alle effektive. Og alles fibromyalgi ser ut til å reagere annerledes på forskjellige medisiner. Selv de mest avanserte behandlingene kan være helt ineffektiv for mange mennesker. Denne typen behandlingsresistente tilstander er det verste tilfellet av fibromyalgi, fordi den ikke svarer på noen behandling og ofte blir verre. Dette er imidlertid et vanskelig tema å si sikkert. De fleste leger vil si at fibromyalgi er ikke en progressiv sykdom for folk flest,

Kan fibromyalgi forårsake uførhet?

Så hvis du nettopp har fått påvist fibromyalgi, er det en sjanse for at smerter og utmattelsesnivåer begynner å stabilisere seg og forbli der de er, selv om de noen dager vil være verre enn andre, men i verste fall vil sykdommen bli mer smertefull. og personer som er svekket over tid. For personer som er verst i fibromyalgi, vil de sannsynligvis lide konstant, uhåndterlig smerte i løpet av livet. Dette fører til alvorlige problemer i hverdagen. De mister ofte jobben fordi de er effektivt galt. Smerter, konstant utmattelse og fibro-tåke gjør arbeid umulig.

Og for mennesker med ekstremt alvorlig fibromyalgi er det nesten umulig å selv reise seg.

De krever høye doser smertestillende, selv for å gå. Og de tar høye doser søvnmedisiner for å komme så nær en hel natts søvn som mulig.

For de som har det mest komplekse tilfellet med fibromyalgi, er hver dag en fysisk kamp. Men det kan også være en emosjonell kamp.

Kan mer kompleks fibromyalgi påvirke forholdene dine?

Å ha alvorlig fibromyalgi gjør det vanskelig å opprettholde forhold til venner og familie.

Folk som pleide å glede seg over selskapet, går noen ganger unna fordi deres kroniske smerter og mangel på mobilitet er vanskelig å kontrollere. Selv om det ikke er rettferdig, er det slik folk har en tendens til å være det.

Å miste noen av vennene han hadde, indikerer at de ikke egentlig er venner. Men det gode er at du vil se hvem som virkelig bryr seg om deg, fordi de vil bli.

Videre er det ekstremt vanskelig følelsesmessig å takle en så alvorlig begrenset livskvalitet.

Konstant smerte kan få det til å virke som om livet ikke er verdt å leve. Og selvmord er tragisk vanlig hos personer med alvorlig fibromyalgi.

Det er viktig å få hjelp hvis du tror du tenker på å drepe deg selv. Selvmord er aldri en god løsning, og det å si at “det ikke ender i smerter, det påvirker bare folk som bryr seg om deg,” er veldig sant.

Fibromyalgi er en forferdelig sykdom.

Og det krever en spesiell type mot å motstå livet med det.

Takk for at du leste!

57 thoughts on “Hva er de verste omstendighetene med fibromyalgi?

  1. Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know
    a few of the pictures aren’t loading correctly.
    I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

  2. *Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing issue with ur rss . Don?t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *