Har du fibromyalgi? Og disse sensitive punktene …

Smerte er noe alle vil oppleve på et tidspunkt i livet.

Men i tilfeller som fibromyalgi er smerteproblemet kontinuerlig og ofte vanskelig å håndtere, og forverres det ofte av uriktige diagnoser og behandlinger, slik at sykdommen kan fortsette på ubestemt tid. 

En av hovedårsakene til dette er at fibromyalgi er notorisk vanskelig å diagnostisere, siden folk har forskjellige oppfatninger av smerte og forskjellige nivåer av toleranse, kan det ofte være vanskelig for leger å få en ide om smertenivået. smerter som hver pasient føler

Imidlertid er bruk av trykkpunkter på forskjellige deler av kroppen et nyttig triks for å oppnå en definitiv diagnose. Det er ni par spesifikke triggerpunkter som når deprimert kan spre smerter til resten av kroppen. 

Disse trykkpunktene er smertefulle og kan være nyttige i å stille en definitiv diagnose. Selv om de kan være nyttige i begynnelsen, er de ikke tilstrekkelig for en offisiell diagnose fordi fibromyalgi har en rekke forskjellige symptomer. 

Kontakt alltid lege hvis du føler noen betydelige smerter. Disse ømme punktene er områder som inneholder en stor mengde binde- og muskelvev, og smertene som er beskrevet er generelt skarpe og med en følsomhet for berøring som ikke forsvinner.

Fremsiden av nakken er også et vanlig smertepunkt. Begge sider av strupehodet forårsaker ofte sterke smerter hos pasienter med sykdommen. Vevingen på albuen, der armen bøyer seg på seg selv, er ofte smertefull. Hoftene er en annen vanlig del av kroppen der smerter kjennes. 

Selv om hoftesmerter generelt er assosiert med leddsbetingelser som leddgikt, samt aldersrelatert slitasje, opplever mennesker med fibromyalgi ofte smerter mellom rumpe og hofte. lår. Spesielt er den kjøttfulle bretten mellom lår og rumpe assosiert med trykkfølsomhet. 

Den øvre delen av baken er et annet par trykkpunkter, men de tar vanligvis feil av korsryggsmerter. Ryggsmerter forekommer vanligvis høyere enn det, og begynner rett under ribbeholderen. 

Fibromyalgiasmerter er rett rundt kanten av de mellomstore buksene. Ryggsmerter kan også være en indikasjon, senene i øvre del av ryggen er et av de viktigste og mest berørte områdene. Skuldrene kan også være en indikator. Krysset mellom nedre nakke og øvre skuldre er spesielt smertefullt. Knesmerter er ikke uvanlig for de fleste. 

Noen kan oppleve stivhet i kneet etter en lang økt eller skade under trening. Tilsvarende, når det gjelder smerter i hoften, er kneet et ledd som generelt påvirkes av slitasje og aldersrelaterte forhold som leddgikt. i krysset mellom bunnen av nakken og toppen av skuldrene, noe som er spesielt smertefullt. 

Knesmerter er ikke uvanlig hos de fleste. Noen kan oppleve stivhet i kneet etter en lang økt eller skade under trening. På samme måte, som med hoftesmerter, er kneet et ledd som vanligvis påvirkes av aldersrelatert slitasje og forhold som leddgikt. i krysset mellom bunnen av nakken og toppen av skuldrene, noe som er spesielt smertefullt. Knesmerter er ikke uvanlig hos de fleste. Noen kan oppleve stivhet i kneet etter en lang økt eller skade under trening. På samme måte, akkurat som med hoftesmerter,

Ømhet og følsomhet for berøring er symptomer som ofte blir oversett over lengre tid, noe som ofte kan bety at mennesker lider mye mer enn nødvendig. Hvis du føler smerter i ett eller begge disse områdene, forårsaker det selvfølgelig generelt ikke smerter. alarm, og skal ikke skremmes av milde smerter i hoften eller kneet. 

Imidlertid, hvis du merker langvarig eller utvidet smerte fra et betydelig antall av områdene nevnt ovenfor, bør du oppsøke legen din og beskrive symptomene dine. Vær alltid ærlig og åpen med legen din om smertene dine, fordi en fast diagnose fra begynnelsen av kan gå langt i å leve med fibromyalgi. 

Kronisk smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi. Tilstanden er en som påvirker kroppen på mange måter og kan forårsake smerter i kroppen, selv på andre steder enn de som er nevnt ovenfor, samt slapphet og andre lignende problemer. Hvis du opplever noen av de mest merkbare symptomene på fibromyalgi, vil du bli spurt om du vil ha medisinsk hjelp fordi det hjelper til med å oppdage tilstanden tidlig. 

Hvis du har fått diagnosen fibromyalgi, kan det ofte være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Mange mennesker har problemer med å akseptere sykdommen sin, og mange andre vet rett og slett ikke hva de kan forvente. Det er viktig å være klar over de forskjellige symptomene du må ta i betraktning, og mestringsmekanismene er viktige for å leve med fibromyalgi. 

Hvis du har fått diagnosen fibromyalgi, kan det ofte være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Mange mennesker har problemer med å akseptere sykdommen sin, og mange andre vet rett og slett ikke hva de kan forvente. Det er viktig å være klar over de forskjellige symptomene du må ta i betraktning, og mestringsmekanismene er viktige for å leve med fibromyalgi. Hvis du har fått diagnosen fibromyalgi, kan det ofte være vanskelig å vite hva du skal gjøre. Mange mennesker har problemer med å akseptere sykdommen sin, og mange andre vet rett og slett ikke hva de kan forvente.

45 thoughts on “Har du fibromyalgi? Og disse sensitive punktene …

  1. Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. casinocommunity Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *