Hallo, my naam is fibromialgie. Dit is hoe ek jou lewe gaan verander.

Hallo, my naam is fibromialgie. Ek is hier om myself voor te stel en jou te laat weet hoe ek jou lewe gaan verander. Ek wil deelneem aan jou werklewe, sosiale aktiwiteite, gesinslewe, huishoudelike verantwoordelikhede, tyd af, alle aspekte van jou. Aanvanklik sal jy nie weet dis ek nie. Jy dink dalk dat jy ouer word en dat sommige dinge natuurlik verander. Jy sal egter gou ontdek dat dit elke deel van jou lewe geraak het en dat dinge drasties kan verander.

Ek wil jou ken, elke vesel van jou wese. Wat doen die teken aan jou? Wat maak jou opgewonde? Wat hou jou betrokke by sosiale aktiwiteite? Wie is jou vriende? Ondersteun jou gesin jou? Sal jou vriende en familie my omhels soos ek omhels en aan jou vasgeklou het?

Kom ons kyk, waaroor kan ek eers leer? Ek dink ek sal eers op jou werklewe fokus. Het jy opgelet dat dit ‘n gesukkel is om op te staan ​​en jou man te staan ​​nadat jy ‘n rukkie by daardie lessenaar gesit het en werk? Ja dis ek! Die pyn wat jy voel is nie net die effek van ouer word nie, maar die gevolge van my, jou nuwe vriend. Wat anders verander by die werk? Is dit vir jou moeiliker om te fokus en tred te hou met al die veranderinge wat in jou departement en maatskappy plaasvind? Is jy maklik verward en kan jy nie baie goed konsentreer nie? Al hierdie is ek wat in jou lewe ingryp. Kort voor lank sal jy dalk besef dat jy baie werk mis en jou prestasie bevraagteken. As dit gebeur, maak seker dat jy jou dokter raadpleeg en die nodige notas kry om jou werk en/of jou voordele te beskerm. Ek hoop jy het die soort werk wat jou daardie voordele gee.

Een ding wat ek verseker sal verander, is jou slaapgewoonte. Jy voel waarskynlik nie baie uitgerus ná ’n volle nag se slaap nie. Selfs al het jy deur die nag geslaap, sal jy steeds moeg voel. Dit is weer ek wat my kop in een area van jou lewe steek wat alle ander areas van jou lewe sal beïnvloed. Saam met die pyne en pyne bring ek moegheid saam. Aanvanklik geniet jy dit dalk om langer in die bed te bly, maar na ‘n rukkie sal ek en jy woorde hê oor hoe lui jy voel. Dit is nie my bedoeling om jou so te laat voel nie. Ek wil eintlik net raakgesien word en die moegheid laat my regtig raaksien. Ek hou daarvan om die middelpunt van aandag te wees. As jy meer tyd in die bed spandeer, doen ‘n paar dinge wat dit lekkerder kan maak. Kry byvoorbeeld ‘n paar stelle van jou gunsteling sagte lakens. Sit ‘n paar maklik leesbare boeke, woordraaisels, inkleurboeke, en ander maklike goed wat jy langs jou bed geniet. Wanneer jy die energie het, doen iets wat jy geniet. Moenie vergeet om water by jou bed te hê nie. Jy sal gehidreer moet bly.

Volgende, kan jy vind dat jou sosiale lewe besig is om te verknoei. Ek sal in die pad staan ​​van jou naweekplanne, of dit nou is om saam met vriende te kuier, kerk toe te gaan, in ‘n sportspan te speel of net ‘n naweek aan die kus te geniet. As jou vriende my in jou lewe aanvaar, sal hulle verstaan. Hulle kan selfs om hul nuwe skedules werk om tyd saam met jou deur te bring. Dit is ‘n paar goeie vriende wat jy het! Wees dankbaar vir daardie soort vriende, want baie mense saam met wie ek woon is geneig om stadig kontak te verloor met vriende wat nie verstaan ​​nie. Jy weet, dit kan nuttig wees as jy hulle alles van my vertel en hoe jou lewe geraak sal word. Ek weet dit is ‘n verleentheid, maar dit is dalk die beste raad vir jou. Miskien sal dit jou vriende help om te verstaan ​​dat dit nie is soos jy nou kies om te wees nie en dat jy sal veg wanneer jy kan.

Jou familie sal my baie goed ken. Daar kan dae wees wanneer jy hulle nie sien nie, al bly jy in dieselfde huis. Jy sal seker ‘n dag hier en daar in jou kamer slaap, want die gedagte om wakker te word is uitputtend. As jy kan, laat weet hulle vooraf wanneer dit jou die meeste pla. Tye wanneer die weer verander, koud of nat blyk my gunstelingtyd te wees om in te meng. Maak seker dat jou gesin weet dat jy hulle liefhet en dat jy hulle nie regtig probeer vermy nie. Miskien op die dae wanneer ek jou alleen los, kan jy saam met jou gesin werk om maaltye vooraf voor te berei. Dan hoef hulle net die kos te verhit. Natuurlik kan min burgers of taco’s ook ‘n goeie opsie wees. Probeer om vars vrugte en groente in die huis te hou sodat daar gesonde opsies is nie net vir ons nie, maar vir die hele gesin. Sommige gesinne wat ek ken ondersteun mekaar baie. Ongelukkig is nie almal van hulle so nie. Hou ‘n oop gesprek oor wie ek is en die uitwerking wat ek op jou het sodat ek ten volle verstaan ​​word. Indien moontlik, kyk of daar persoonlike of aanlyn ondersteuningsgroepe is vir die families van die mense wat ek ontmoet. Dit kan jou help om my volle impak op jou lewe te verstaan.

Ek is lief vir jou huis. Ons sal nou baie daar bly. Soms sal dit lyk asof ek jou daarvan weerhou om te doen wat nodig is om dit georganiseer en skoon te hou. Wees geduldig met jouself. Kom ons staan ​​saam op en doen ‘n bietjie op ‘n slag. Geregte kan byvoorbeeld in stappe gemaak word. Maak eers die skottelgoedwasser leeg en stoor skoon. Jy moet rus? Doen dit dan! Begin dan om die skottelgoedwasser met vuil skottelgoed te vul. Neem is stadig en maklik indien nodig. As daar skottelgoed is wat met die hand gewas moet word, laat dit ‘n rukkie in seep en water week. Sodra jy gereed is om op te staan ​​en nog iets te doen, sal dit makliker wees om skoon te maak. Was klere op dieselfde manier. Doen die vragte wanneer jou energie hoog is. Dit kan ‘n dag of twee neem, so beplan om eers te doen wat nodig is. Kan jy familielede om hulp vra? Dis immers jou klere en skottelgoed ook! Wanneer jy iets bereik, doen ‘n feesdans of kyk net in die spieël en wens jouself geluk. Jy is wonderlik! Selfs met my aan jou sy elke tree van die pad, het jy ‘n paar dinge gedoen. Soms behels die beste selfversorging om jouself aan te moedig met positiewe gedagtes en voorkoms.

Noudat ek daaroor dink, maak ‘n lys van al die dinge waarvan jy hou van jouself. Hou daardie lys naby vir daardie tye wanneer jy nie regtig goed voel oor jouself nie. Hou ‘n joernaal naby en erken jouself en die dinge wat jy daagliks bereik. Miskien is dit net om van die slaapkamer na die sitkamer te gaan om TV te kyk. Miskien is dit om te stort en jou hare te was. Daar sal tye wees wanneer ek sal probeer verhoed dat jy selfs jou tande borsel. As jy so voel, staan ​​op, borsel jou tande en skryf dit neer as ‘n prestasie. Terwyl jy by die wasbak is, kyk na jouself in die spieël en sê “goeie werk.”

Onthou,   my   naam is fibromialgie. Joune is nie! Jy is bloot iemand wat leer om saam met my te leef. Sommige dae sal beter wees as ander, dit is waar. Jy is egter altyd ‘n geskenk. Jy is altyd geliefd (selfs wanneer jy nie lus is daarvoor nie). Jy veg om jou lewe en dié van jou gesin die beste te maak wat jy kan en dit is wonderlik. Net soos ons probeer om opbouende woorde te sê vir ons kinders wat leer (en soms misluk) om nuwe dinge te doen, leer jy om met ‘n toestand saam te leef. Jy is   nie  die voorwaarde nie. Vind maniere om daardie positiewe gedagtes oor jouself op pad te hou. Jy is immers amazing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *