Fysiske endringer i kroppen av fibromyalgi

Mens syndromet ofte er dårlig forstått og mye av det er et mysterium, begynner forskning å finne observerbare fysiologiske årsaker til det.

Utvilsomt, er det fortsatt en lang vei å gå, men har syndromet en lang historie av misforståelser og permitteringer, så selv en start på prosjektet for å finne flere fysiske tilkoblinger er et godt skritt.

Fibromyalgi er ofte misforstått, men det er ingen reell forvirring om hvordan det skjer. Syndromet er preget av generalisert smerte som vanligvis påvirker musklene eller leddene.

Det kan imidlertid påvirke alle områder av kroppen, inkludert vev. Det gir ryggsmerter og muskelsmerter, en følelse av generell tretthet og spesifikke følsomhetsområder.

Til tross for at flere punkter som er følsomme for palpasjon, kalt “myke flekker”, vil pasienten ha en normal nevrologisk undersøkelse som ikke gir en ide om hva som skjer. Myke flekker er spesifikke punkter i kroppen, og når trykket settes på disse punktene, forårsaker det smerte.

Syndromet rammer vanligvis middelaldrende kvinner som ellers er sunne. Det kan imidlertid påvirke kvinner i ulike aldre, så vel som menn og gutter.

I tillegg til smerte, opplever personer med fibromyalgi ofte andre symptomer, som søvnmatthet, andre søvnproblemer og vanskeligheter med minne og konsentrasjon. Det kan også forårsake tarmforstyrrelser.

For det første kan syndromet være ansvarlig for både søvnforstyrrelser og tretthet i søvn. Sistnevnte refererer til det faktum at søvn ofte ikke er avslappende eller forfriskende på grunn av fibromyalgi. Som et resultat blir syndromet ofte forvekslet med kronisk tretthetssyndrom.

Syndromet kan også være ansvarlig for noe som kalles “hjernefeil”. Det som dette refererer til, er manglende evne til å konsentrere eller tenke klart at det ofte følger med syndromet.

Det er ikke klart om dette faktisk er direkte relatert til fibromyalgi, eller om det er forårsaket av kronisk smerte og tretthet som sykdommen medfører.

Fibromyalgi kan også være ansvarlig for fordøyelsessykdommer. Det er ikke uvanlig at syndromet forårsaker irritasjon i tarmene.

I tillegg til smerte, kan syndromet også forårsake en brennende eller kløefornemmelse. Dette er en sjelden bivirkning, men det skjer noen ganger.

Endelig er det ikke uvanlig at personer med fibromyalgi også lider av andre psykologiske tilstander samtidig.

Dette kan være et problem, siden fibromyalgi har en lang historie om å bli avvist som “alt i hodet” av leger og andre helsepersonell før.

Dette klassifiserer imidlertid ikke dette syndromet som psykosomatisk, bare for å innse at andre ting kan skje samtidig med fibromyalgi. Men som søvnforstyrrelser er det ikke klart at dette er direkte relatert til syndromet.

Det er ikke overraskende at pasienter som lider av kronisk smerte og opplever andre typer frustrasjon som fibromyalgi kan skape, kan også lide av depresjon

Dette er ikke et direkte resultat av fibromyalgi, men årsaken til symptomene som syndromet bringer. Det gjør ikke det mindre resultatet av fibromyalgi, det betyr bare at det ikke blir behandlet som et direkte resultat.

Patofysiologi av fibromyalgi syndrom

patofysiologi


Patofysiologi eller patofysiologi er kombinasjonen av patologi med fysiologi.

Patologi er den medisinske disiplinen som beskriver forholdene som vanligvis observeres i en sykdomstilstand, mens fysiologi er den biologiske disiplinen som beskriver prosesser eller mekanismer som opererer i en pasient.

Patologien beskriver den unormale eller uønskede tilstanden, og fysiopatologien prøver å forklare de fysiologiske prosesser eller mekanismer som tilstanden utvikler og utvikler.

Til slutt kan patofysiologien beskrives som de observerbare forandringene som forekommer fysiologisk på grunn av en medisinsk tilstand.

Patofysiologien er ikke årsaken, men effekten som en tilstand har på kroppen.

Dette må forstås som forskjellig fra etiologien, som er begrepet som brukes til årsakene.

Patofysiologien beskriver ikke årsakene til noe, noe som med hensyn til fibromyalgi er bra, siden årsakene til syndromet er ukjente.

Patofysiologi av fibromyalgi 
Så, hvilke endringer i pasientens kropp er forårsaket av fibromyalgi? Dette vil være naturlig vanskelig, siden nesten alt om dette syndromet er involvert i usikkerhet.

Imidlertid er det i det minste noen aspekter av sykdommen som er observerbare og kan derfor ses som en del av patofysiologien til syndromet.

Det mest åpenbare og observerbare symptomet er smerte. Dette forstås som et problem med overfølsomhet overfor stimuli generelt, som så manifesterer seg som smerte.

Denne overfølsomheten er muligens resultatet av nevrologiske endringer eller “hypervigilans”

60 thoughts on “Fysiske endringer i kroppen av fibromyalgi

 1. great points altogether, you just won a new reader.
  What could you recommend about your post that you simply made a few days in the
  past? Any certain?

 2. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Appreciate it

 3. Excellent goods from you, man. I have take into account your stuff prior to and you are simply too
  excellent. I really like what you have received here, certainly like what
  you’re saying and the way in which you are saying it.
  You’re making it enjoyable and you continue to care
  for to keep it wise. I cant wait to read much more
  from you. That is really a wonderful web site.

 4. What’s Going on i am a new comer to this, I found this We
  have found It positively helpful and contains helped me
  out loads. I am just hoping to give a contribution & help
  different users like its aided me. Good job.

  Feel free to surf to my web site … ShonICreehan

 5. Hello there, I do believe your web site might be having internet
  browser compatibility issues. Whenever I review your
  web site in Safari, it appears fine however, when opening
  in I.E., it’s got some overlapping issues. I merely desired to supply you with a quick
  heads up! In addition to that, fantastic site!

  my webpage :: chic sparrow sidekick

Leave a Reply

Your email address will not be published.