Forholdet mellom cervical stenose og fibromyalgi

Både cervical stenose og fibromyalgi er forstyrrende lidelser. Inntil nylig ble de ofte forvirret på legekontoret. Det er vanskeligere å oppdage cervikal stenose til du har nådd et stadium hvor du har forårsaket permanent skade på nerver.

Fibromyalgi blir stadig lettere å oppdage med nye testprosedyrer. Det viktige å huske er at du må forstå begge lidelsene, siden fibromyalgi kan øke risikoen for cervikal stenose radikalt.

Hva er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en lidelse som preges av et sett med symptomer. Opprinnelig var det vanskelig å diagnostisere siden alle symptomene ble lagt merke til bare av pasientens rapporter, men nå er det blodprøver og hjerneskanning som kan bidra til å muliggjøre en klar diagnose. Personer som lider av fibromyalgi opplever hyppigere kronisk og utbredt smerte, smerte og stivhet i nakken, ryggraden, hofter og ledd, søvnforstyrrelser, smertefull menstruasjon og mental forvirring.

Det er forbundet med en høyere forekomst av gjærinfeksjoner, spinalstenose og andre forstyrrelser relatert til immunsystemet, inkludert IBS. Fibromyalgi er ikke en terminal sykdom, men det regnes som en begrenset progressiv sykdom. Mange mennesker opplever en reduksjon av symptomene når de er eldre. Både menn og kvinner kan få fibromyalgi.

Hvem er i fare?

Menn og kvinner kan få fibromyalgi i en hvilken som helst alder etter 18 år, selv om det har vært tilfeller av yngre barn av begge kjønn som har blitt diagnostisert med sykdommen. Vitenskapen er ikke klar over den spesifikke årsaken til fibromyalgi, men de har identifisert noen klare faktorer som kan indikere og øke risikoen for det.

Disse risikofaktorene inkluderer å være relatert til alle med fibromyalgi, traumer og alvorlige skader på kroppen eller toget, immunforstyrrelser, leddgikt og inflammatoriske sykdommer. Fibromyalgi øker ikke risikoen for kreft. Kvinner med fibromyalgi kan ha økt risiko for endometriose, noe som øker risikoen for ovariecancer også.

Hva er cervical stenose?

Cervikal stenose er en innsnevring av ryggraden mellom ryggraden C1 og C7 i ryggraden på grunn av kompresjon. Denne komprimeringen påvirker ryggmargen og nerveenden. Det kan føre til tap av blærekontroll, vanskeligheter med å opprettholde balanse, nummenhet eller svakhet i armer eller ben, muskel svakhet og tap av muskelkontroll.

Det er noen ganger referert til som et “bulging disc” -problem, hvor komprimering er blitt så alvorlig at ryggvirvlene i ryggraden bukker for manglende dyping og presser eller skjærer i ryggmargen og nerveenden. Det er en degenerativ lidelse som sjelden diagnostiseres før utbruddet av avanserte symptomer. Vanlige behandlinger inkluderer medisinering, trening, fysioterapi og noen ganger kirurgi for å lindre kompresjon i ryggraden.

Hvem er i fare?

Cervikal stenose kan begynne for mange grunner i menneskekroppen, inkludert kraftig repeterende aktivitet, dårlig stilling og kroppsskader. Det er også en vanlig lidelse som oppstår som et resultat av aldringsprosessen. Det forekommer oftere hos kvinner over 50 år, hovedsakelig på grunn av mangel på muskelton og styrke. Det er også vanlig hos menn over 50, men det blir vanligvis lagt merke til senere i livet enn hos kvinner.

Hva er forholdet mellom cervical stenose og fibromyalgi?

Forholdet mellom cervical stenose og fibromyalgi er komplisert. Mange av de første symptomene på begge kan føre til at de forvirrer hverandre. Heldigvis, med den siste utviklingen av blodprøver og hjerneskanninger for å diagnostisere fibromyalgi, kombinert med røntgendiagnosen tilgjengelig for cervikal stenose, blir en feildiagnose mindre vanlig.

Imidlertid er det økende bevis på at  nerveskade og dens mulige rolle i fibromyalgi kan være sterkere enn opprinnelig tenkt. Dette fører mange leger til å tro at det er et sterkere forhold mellom cervical stenose og fibromyalgi enn noen gang før.

Som cervikal stenose forårsaker skade på nerver, men symptomene kan ikke vise før skaden har oppstått i årevis, at skade på nerver kan være en av utløserne av fibromyalgi. Det er også akseptert at risikoen for cervical stenose vil være mye høyere for menn og kvinner med fibromyalgi også.

Hva kan du gjøre?

Du og legen din kan være sikker på å overvåke helsen din for å oppdage symptomene på begge lidelsene og behandle dem tilsvarende. Hvis du ikke viser tegn på cervikal stenose, er det viktig å huske at en diagnose av fibromyalgi øker risikoen for å utvikle den. Fibromyalgi og dens smerte og stivhet er mer sannsynlig å redusere mengden av vanlig fysisk aktivitet du gjør i livet ditt.

Den nedgangen kan sette scenen for ytterligere komprimering i ryggraden mellom C1 og C7 som vil føre til spinalstenose på et langt tidligere stadie av livet. Ved å være proaktiv med endringer i livsstil, kan du hjelpe fibromyalgi symptomer og også forhindre cervical stenose.

Betydningen av fleksibilitet og utøvelse av lasting

Den primære ikke-kirurgiske behandlingen for cervical stenose er smertebehandling og trening. Fysioterapi og øvelse fokuserer på økt fleksibilitet, sammen med bærende og styrket styrke for å lette press på ryggmargen.

Det er også endring av livsstil mest anbefalt for personer med fibromyalgi for å lindre symptomene. Styrk din styrke og opprettholde fleksibiliteten ikke bare øker din evne til å støtte overkroppen og avlaste presset på ryggraden, men også stimulerer funksjon av lymfesystemet mer effektivt, hjelper immunforsvaret.

Pass på å avgjøre om cervical stenose er tilstede

Cervikal stenose og fibromyalgi er to forstyrrelser som ofte forveksles med hverandre, og de kan også skape hverandre. Nerveskade fra livmorhalsen kan føre til utvikling av fibromyalgi, og muskelsvikt og smerte av fibromyalgi kan skape miljøet som resulterer i cervikal stenose. Du kan være proaktiv med livet ditt, slik at du ikke trenger å lide med disse to.

6 thoughts on “Forholdet mellom cervical stenose og fibromyalgi

 1. What i don’t realize is in fact how you’re no longer really a lot more well-appreciated than you might be now.

  You are so intelligent. You understand therefore significantly when it comes to
  this topic, made me for my part imagine it from a lot of varied
  angles. Its like women and men don’t seem to be interested until
  it’s one thing to do with Lady gaga! Your individual stuffs great.
  Always deal with it up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *