Folk med fibromyalgi har nytt håp når et vanlig stoff “utrydder smerte”

Ifølge forskere, fibromyalgi, en plagsom tilstand som forårsaker smerte i hele kroppen, kan skyldes insulinresistens.

Pasienter med fibromyalgi og andre former for kronisk smerte har fått nytt håp etter en ny og nyskapende helseundersøkelse om hvordan symptomene deres kunne behandles vellykket.

Forskere har funnet ut at den forstyrrende tilstanden kan være forårsaket av insulinresistens og kunne behandles med en vanlig medisinering tatt av diabetikere.

Forskere håper at deres funn kan føre til en stor forandring i måten kronisk smerte blir behandlet, og potensielt spare milliarder i smertestillende

Fibromyalgi er en langsiktig tilstand som forårsaker smerte i hele kroppen og andre symptomer som ekstrem tretthet, hodepine, muskelstivhet og problemer med å sove.

Fibromyalgi kan behandles med en vanlig medisin tatt av diabetikere. Det kan påvirke selv de sunneste og mest sårbare, og har blitt inkludert i en liste over 20 smertefulle NHS-sykdommer som kan hindre noen fra å utføre daglige oppgaver.

Den eksakte årsaken er ukjent, det er ingen kur og det antas at det rammer nesten syv ganger flere kvinner enn menn.

Kjendiser som lider av tilstanden inkluderer popstjerne Lady Gaga, skuespiller Morgan Freeman og sanger Sinead O’Connor.

Revealing deres funn, Universitetet i Texas forskere sa at de identifiserte personer med fibromyalgi ved en vanlig blodprøve, A1c, for insulinresistens eller prediabetes.

I løpet av studien behandlet de fibromyalgipatienter med metformin, et stoff som brukes til å bekjempe insulinresistens hos diabetikere.

Den eksakte årsaken til fibromyalgi er ukjent og det er ingen kur. Alle pasientene opplevde redusert smerte, sa forskerne.

De fant også at blodsukkernivået av alle pasientene var mye høyere enn nivåene hos normale mennesker.

Professoren i nevrologi, Dr. Miguel Pappolla, sa at tidligere studier hadde oversett forbindelsen mellom fibromyalgi og A1c-nivåer.

Han la til: “Hovedårsaken til denne overvåkingen er at omtrent halvparten av pasientene med fibromyalgi har verdier av A1c (blodsukker) som for tiden vurderes innenfor det normale området.

“Dette er imidlertid den første studien som analyserer disse normaliserte nivåene for personens alder, siden de optimale nivåene av A1c varierer gjennom livet.

“Justeringen for pasientens alder var grunnleggende for å markere forskjellene mellom pasientene og kontrollpersonene”.

Han sa prediabetes pasienter som hadde verdier litt høyere A1c hadde en høyere risiko for å utvikle hodepine, et symptom på fibromyalgi og andre kroniske smertetilstander.

Behandling for fibromyalgi omfatter medisiner som antidepressiva og smertestillende, terapi for å snakke, øvelser og avspenningsteknikker.

Det antas at årsaken er relatert til unormale nivåer av visse kjemikalier i hjernen og endringer i måten det sentrale nervesystemet smerte behandler meldinger som sendes i hele kroppen.

NHS legger til: “Det foreslår også at noen mennesker er mer sannsynlig å utvikle fibromyalgi skyldes gener arvet fra sine foreldre.”

I mange tilfeller ser det ut til å være utløst av følelsesmessig eller fysisk belastende hendelse som en skade, fødsel, kirurgi, et brudd eller død av en kjær.

Fibromyalgi Handling UK sier om tilstanden: “Smerten har en tendens til å føle seg som en diffus smerte eller brenning, ofte beskrevet som topp til tå.

“Det kan bli verre i noen øyeblikk enn i andre.

“Du kan også endre plasseringen, det blir vanligvis mer alvorlig i de kroppsdelene som er mest brukt.

Tretthet varierer fra å føle seg trøtt til utmattelse av influensalignende sykdommer.

“Det kan komme og gå, og folk kan plutselig føle seg utmattet fra all energi, som om noen bare” kobles fra “.”

One thought on “Folk med fibromyalgi har nytt håp når et vanlig stoff “utrydder smerte”

Leave a Reply

Your email address will not be published.