Fibromyalgie en spraakproblemen. Moet lezen

Fibromyalgie is een ziekte die veel symptomen heeft en sommige ervan kunnen verwarrend zijn voor mensen. Dus als u denkt dat het alleen de energieniveaus van het lichaam beïnvloedt en dat het enige probleem spier- en weefselpijn is, had u het mis.

Dit type ziekte kan bijna elk aspect van iemands leven beïnvloeden en het is tijd dat we onszelf hierover informeren en dat we de mensen die eraan lijden beter begrijpen.

De eerste symptomen die meestal te binnen schieten zijn vermoeidheid en pijn in alle spieren, maar dit zijn niet de enige symptomen van fibromyalgie.

Fibromyalgie is anders voor elke patiënt die eraan lijdt en beïnvloedt elke persoon anders. Overdag zijn vermoeidheid en uitputting bijvoorbeeld een groot probleem voor een persoon die een onderbroken slaapcyclus heeft en ook fibromyalgie heeft.

En dit zal meestal resulteren in depressie en verhoogde spierpijn. Maar het feit dat dit het meest voorkomende symptoom van deze ziekte is, betekent niet dat het de enige is die we moeten overwegen en overwegen.

Er zijn vele anderen met wie een persoon die lijdt aan fibromyalgie elke dag vecht. Meestal zijn ze allemaal met elkaar verweven en beïnvloeden ze elkaar.

Dus met die manier van denken, als er een manier is om te helpen met een symptoom, zal het ook anderen helpen.

Fibromyalgie maakt de persoon vaak vermoeid en mentaal verward. Veel patiënten beweren dat het voelt alsof ze een mist boven hun hersenen hebben.

50 tot 70 procent van de patiënten heeft chronische hoofdpijn en migraine en komt minstens twee keer per week voor.

Stel je voor dat je een normaal leven zou leiden met dat soort aandoeningen. Hierdoor blijft de patiënt fysiek en mentaal uitgeput.

Een van de symptomen die mogelijk over het hoofd is gezien, is moeite met praten wanneer u fibromyalgie heeft.

Problemen met taal en spraakproblemen kunnen erg irritant en frustrerend zijn, vooral als we in een moderne samenleving leven waarin je constant je gedachten duidelijk moet communiceren en waar je constant omringd bent door andere mensen die wachten Laat hem gemakkelijk spreken en duidelijk.

Voordat uw arts de diagnose problemen met fibromyalgie diagnosticeert, moet u controleren of er geen onderliggende problemen in de keel, oren of neus zijn.

De zenuwreceptoren van de persoon die lijdt aan fibromyalgie kunnen worden overweldigd door de hoeveelheid informatie, omdat pijnreceptoren constant worden gebombardeerd door de informatie.

De pijnsignalen zijn constant en te veel prikkels uit verschillende bronnen kunnen de hersenen verwarren en spraakproblemen veroorzaken.

Mensen die lijden aan fibromyalgie vinden dat het een veel voorkomend probleem is om duidelijke gedachten te uiten of soms bepaalde woorden te onthouden. Het kan zelfs problemen veroorzaken met schrijven of taalbegrip.

Onderzoek is nog steeds onduidelijk waarom fibromyalgie deze taalproblemen veroorzaakt, omdat dysfasie en afasie gerelateerd zijn aan hersenschade of degeneratie, zoals wanneer een beroerte wordt opgelopen.

En voor nu is er geen bewijs dat fibromyalgie schade of degeneratie in hersenweefsel kan veroorzaken. 
We kunnen hopen dat er na verloop van tijd een verband tussen de twee zal worden ontdekt en dat er een remedie wordt gevonden, maar daarvoor moeten we manieren bedenken om het leven van een persoon met fibromyalgie gemakkelijker te maken.

Mensen die aan de ziekte lijden, zeggen dat in de meeste gevallen, hoe moe en uitgeput ze zijn, hoe moeilijker het is om te praten.

Ze merken dat ze op zoek zijn naar het juiste woord en komen eenvoudigweg niet te binnen. Of de persoon merkt dat hij een woord zegt dat geen verband houdt met de bekering of zijn gedachtegang.

Dit is iets dat erg frustrerend kan zijn wanneer het begint te gebeuren en het is goed om een ​​overlevingsmechanisme te vinden om te helpen. 
Het is belangrijk om niet te veel op hem te staan, omdat stress leidt tot minder slaap en meer vermoeidheid en uitputting. 
Probeer een positief perspectief op het hele probleem te houden en geef jezelf niet de schuld als dit gebeurt. Geef jezelf een paar seconden, lach erom als je kunt en ga dan verder.

Op sommige dagen zal dit niet gebeuren en op sommige dagen wel, maar er zijn manieren waarop je jezelf kunt helpen.

Als je merkt dat de meer uitgerust persoon om je heen is, probeer dan manieren te vinden om beter en regelmatiger te slapen.

Maak een plan om elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan en ‘s ochtends op dezelfde tijd op te staan ​​en kijk of dit je meer energie geeft.

Of als je gemakkelijker kunt schrijven dan een tijdje praten, neem dan een tijdje contact op met mensen via sms of e-mail. Welke manier je ook vindt om verlichting te krijgen, het is een goede manier.

Omdat spraakproblemen erg frustrerend kunnen zijn. Ze kunnen onvoorspelbaar zijn en mensen die u niet kennen, kunnen verward en ongeduldig worden.

Zorg er dus voor dat u mensen uitlegt dat dit een symptoom is van een ziekte die u niet kunt beheersen en niet definieert wie u bent als persoon. En vertel dit ook aan jezelf.

We hebben zojuist gezien dat fibromyalgie veel symptomen heeft en dat het bijna elk aspect van het leven van een persoon beïnvloedt. Maar het is een ziekte die kan worden bestreden en de toestand van de patiënt kan in de loop van de tijd verbeteren.

Gezien het feit dat alle symptomen aan elkaar gerelateerd zijn, kunnen spraakproblemen en taalproblemen meer stress, angst en uitputting veroorzaken als je niet weet hoe je voor jezelf moet zorgen. Dus vind elke dag kleine manieren om je beter te voelen als je kunt.

12 thoughts on “Fibromyalgie en spraakproblemen. Moet lezen

 1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this excellent blog!
  I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed
  to my Google account. I look forward to new updates
  and will talk about this site with my Facebook
  group. Chat soon!

 2. Wonderful site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to a few friends ans also sharing in delicious.
  And naturally, thanks on your sweat! cheap flights 2CSYEon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *