FIBROMYALGIA: Jag låtsas inte vara sjuk, jag låtsas vara frisk

Om du inte känner mig tillräckligt bra eller om du är en del av min familj, kan du ibland tänka att jag låtsades vara sjuk.

Du kanske tror att du inte är trött hela tiden eller att det är omöjligt för någon att leva i ständig smärta och jag önskar att så var fallet och jag, som många andra, hade jag ingen erfarenhet för vår familj och vår familj. kunskap

Låtsas att fungera bra varje dag tills brutal tortyr och vi kan bara uppfylla hälften av våra skyldigheter svullna piller och smärtstillande medel, svåra att dra när jag äntligen kom hem, vi kan inte röra oss eller intensiv och outhärdlig smärta och en smärtsam utmattning som aldrig tar slut. utvanns.

Men trots allt har jag inget annat val än att låtsas vara bra.

Det är mycket lättare att låtsas och visa mig att det går bra eftersom jag inte behöver försvara mig så. Jag behöver inte förklara för någon att livet är möjligt i konstant och konstant smärta.

Jag behöver inte gå tillbaka för att lista symtomen med någon som inte är intresserad. Jag behöver inte motivera obeveklig trötthet. Jag behöver inte förklara varför jag inte har varit på gymmet eller poolen förut. Jag skulle vilja gå, men det är jag inte.

Jag förstår inte riktigt varför jag tror att jag måste låtsas vara bra, medan det motsatta händer. Varför är andras åsikt så viktigt? Varför bryr jag mig inte om vad de tycker?

Jag är trött, väldigt trött på att försöka förklara vad jag verkligen är, jag förklarade för familj och vänner att jag inte förstod min vardagliga verklighet, jag sa till och med att läkarna tittade på mig med misstro och frågades ”Säg att det inte är möjligt ”. Detta förvärrar symtomen.

Lite ja, tack och lov, men inte majoriteten och det är kanske därför jag utvecklade fantastiska färdigheter som skådespelare i en roll som jag aldrig bad om.

Det är galen, men ibland känner jag mig som en kriminell som ständigt bedöms av människor som inte vet något om mig eller mitt liv, och den här världen är bättre att låtsas att de du knappt känner eller inte känner inte ger dig tips du måste göra det utan att ha någon aning eller tro att det är bättre än jag vet hur jag är och vad som påverkar mig eller inte.

Även om det kostar mig försöker jag alltid vara trevlig när någon frågar mig hur jag har det. Det är en fråga som ibland irriterar mig eftersom jag inte kan säga sanningen, men jag slutar och försöker ändra ämnet eller försöker lösa det med en kort ”Jag har det bra”.

Jag kan säga: “I dag kan jag komma ur sängen utan hjälp” eller “Jag gjorde något bättre i några dagar om smärtan gav mig en vila” eller “Den här veckan är helvetet eftersom jag går igenom en kris”,

Men det skulle få mig att motivera min situation igen, eftersom jag var tvungen att förklara varför jag känner mig så, och jag tror förmodligen inte det, så svaret är aldrig sanningen.

Jag skulle vilja sluta låtsas som att jag mår bra och visar mitt sanna skick, jag skulle vilja att de som ber mig att verkligen intressera mig och inte se eller höra det, eftersom andra misstänker att jag ljuger när jag berättar för dem. verklig

Har du ett behov att låtsas som om du inte är okej? Vill du ändra det?

Om det var användbart, svara och dela. Gacias! 

5 thoughts on “FIBROMYALGIA: Jag låtsas inte vara sjuk, jag låtsas vara frisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *