FIBROMYALGIA: Ik doe niet alsof ik ziek ben, ik doe alsof ik gezond ben

Als je me niet goed genoeg kent of als je deel uitmaakt van mijn familie, kun je soms denken dat ik deed alsof ik ziek was.

Je denkt misschien dat je niet altijd moe bent of dat het onmogelijk is voor iemand om constant in pijn te leven en ik wou dat dat het geval was en ik had, zoals vele anderen, geen ervaring voor ons gezin en ons gezin. kennis

Doen alsof we elke dag goed werken tot meedogenloze martelingen en we kunnen slechts de helft van onze verplichtingen nakomen, gezwollen pillen en pijnstillers, moeilijk te slepen toen ik eindelijk thuiskwam, we kunnen niet bewegen of intense en ondraaglijke pijn en een pijnlijke uitputting die nooit ophoudt. hersteld.

Maar ik heb tenslotte geen andere keus dan te doen alsof ik goed ben.

Het is veel gemakkelijker om te doen alsof en te laten zien dat het goed gaat, omdat ik mezelf niet zo hoef te verdedigen. Ik hoef niet aan iemand uit te leggen dat het leven mogelijk is met constante en constante pijn.

Ik hoef niet terug te gaan om de symptomen op te sommen met iemand die niet geïnteresseerd is. Ik hoef meedogenloze vermoeidheid niet te rechtvaardigen. Ik hoef niet uit te leggen waarom ik niet eerder naar de sportschool of het zwembad ben geweest. Ik zou wel willen gaan, maar dat ben ik niet.

Ik begrijp niet helemaal waarom ik denk dat ik moet doen alsof ik goed ben, terwijl het tegenovergestelde gebeurt. Waarom is de mening van anderen zo belangrijk? Waarom kan het me niet schelen wat ze denken?

Ik ben moe, erg moe van het proberen uit te leggen wat ik werkelijk ben, ik legde aan familie en vrienden uit dat ik mijn dagelijkse realiteit niet begreep, ik zei zelfs dat de artsen me ongelovig aankeken en werd gevraagd “Zeg dat het niet mogelijk is . ‘ Dit verergert de symptomen.

Een beetje ja, godzijdank, maar niet de meerderheid en misschien daarom ontwikkelde ik geweldige vaardigheden als acteur in een rol die ik nooit heb gevraagd aan te raken.

Het is gek, maar soms voel ik me een crimineel die voortdurend wordt beoordeeld door mensen die niets van mij of mijn leven weten, en deze wereld is beter om te doen alsof degenen die je nauwelijks kent of niet kent, je niet geven tips je moet het doen zonder enig idee te hebben of te geloven dat het beter is dan ik weet hoe ik ben en wat mij beïnvloedt of niet.

Ook al kost het me, ik probeer altijd aardig te zijn als iemand me vraagt ​​hoe het met me gaat. Het is een vraag die me soms woedend maakt omdat ik de waarheid niet kan vertellen, maar ik stop en probeer het onderwerp te veranderen of probeer het op te lossen met een korte ‘I’m fine’.

Ik zou kunnen zeggen: “Vandaag kan ik zonder hulp uit bed komen” of “Ik heb een paar dagen iets beters gedaan als de pijn me rust gaf” of “Deze week is een hel omdat ik door een crisis ga”,

Maar het zou me opnieuw mijn situatie rechtvaardigen, omdat ik moest uitleggen waarom ik me zo voel, en ik zal het waarschijnlijk niet geloven, dus het antwoord is nooit de waarheid.

Ik zou willen stoppen met te doen alsof ik me goed voel en mijn ware toestand laten zien, ik zou graag willen dat degenen die mij vragen echt belangstelling voor mijn toestand te hebben en het niet te zien of te horen, omdat anderen vermoeden dat ik lieg als ik het hen vertel. echt

Moet je doen alsof je in orde bent als je dat niet bent? Wil je dat veranderen?

Als het nuttig was, antwoord dan en deel. Gacias! 

2 thoughts on “FIBROMYALGIA: Ik doe niet alsof ik ziek ben, ik doe alsof ik gezond ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *