Fibromyalgi og talevansker. Må lese

Fibromyalgi er en sykdom som har mange symptomer, og noen av dem kan være forvirrende for mennesker. Så hvis du tror det bare påvirker kroppens energinivå, og at det eneste problemet er smerter i muskler og vev, tok du feil.

Denne typen sykdommer kan påvirke nesten alle aspekter av et menneskes liv, og det er på tide at vi lærer oss om det, og at vi bedre skal forstå menneskene som lider av det.

De første symptomene som vanligvis kommer i tankene er utmattelse og smerter i alle muskler, men dette er ikke de eneste symptomene på fibromyalgi.

Fibromyalgi er forskjellig for hver pasient som lider av det og påvirker hver enkelt person. For eksempel vil tretthet og utmattelse på dagtid være et stort problem for en person som har en avbrutt søvnsyklus og også har fibromyalgi.

Og dette vil vanligvis resultere i depresjon og økt muskelsmerter. Men det faktum at dette er det vanligste symptomet på denne sykdommen, betyr ikke at den er den eneste vi bør vurdere og vurdere.

Det er mange andre som en person som lider av fibromyalgi kjemper hver dag. Det meste av tiden er alle sammenflettet og påvirker hverandre.

Så med den tankegangen hvis det er en måte å hjelpe med et symptom, vil det også hjelpe andre.

Fibromyalgi etterlater ofte personen trøtt og mentalt forvirret. Mange pasienter hevder at det føles som om de har tåkeinnstilling over hjernen.

50 til 70 prosent av pasientene har kronisk hodepine og migrene, og forekommer minst to ganger i uken.

Se for deg å leve et normalt liv med den typen tilstand. Dette etterlater pasienten utmattet både fysisk og mentalt.

Et av symptomene som kan ha blitt oversett er vanskeligheter med å snakke når du har fibromyalgi.

Å ha problemer med språket og ha problemer med å snakke kan være veldig irriterende og frustrerende, spesielt når vi lever i et moderne samfunn der du har et konstant behov for å kommunisere tankegangen din tydelig og der du hele tiden er omgitt av andre mennesker som venter. La ham snakke enkelt og helt klart.

Før legen din diagnostiserer vanskeligheter med å snakke med fibromyalgi, bør du kontrollere at det ikke er underliggende problemer i halsen, ørene eller nesen.

Nervereseptorene til personen som lider av fibromyalgi kan bli overveldet av informasjonsmengden, siden smertemottakere stadig blir bombardert av informasjonen.

Smertesignalene er konstante, og for mange stimuli fra forskjellige kilder kan forvirre hjernen og forårsake taleproblemer.

Personer som lider av fibromyalgi opplever at det er et vanlig problem å uttrykke klare tanker eller huske visse ord noen ganger. Det kan til og med føre til problemer med skriving eller språkforståelse.

Forskning er fremdeles uklart hvorfor fibromyalgi forårsaker disse språkproblemene, fordi dysfasi og afasi er relatert til hjerneskade eller degenerasjon, for eksempel når et hjerneslag lider.

Og foreløpig er det ingen bevis for at fibromyalgi kan forårsake skade eller degenerasjon i hjernevevet. 
Vi kan håpe at det over tid blir oppdaget en kobling mellom de to og at en kur blir funnet, men før det må vi tenke på måter å gjøre livet lettere for en person som lider av fibromyalgi.

Personer som lider av sykdommen sier at i de fleste tilfeller, jo mer slitne og utmattede de er, desto vanskeligere er det for dem å snakke.

De finner seg selv på jakt etter det rette ordet og kommer rett og slett ikke til tankene. Eller personen finner seg i å si et ord som ikke har noen sammenheng med konverteringen eller hans tankegang.

Dette er noe som kan være veldig frustrerende når det begynner å skje, og det er godt å finne en overlevelsesmekanisme som kan hjelpe. 
Det er viktig å ikke insistere for mye på ham siden stress fører til mindre søvn og mer tretthet og utmattelse. 
Forsøk å holde et positivt perspektiv på hele problemet og ikke klandre deg selv når dette skjer. Gi deg selv et par sekunder, latter av det hvis du kan og fortsett.

Noen dager vil dette ikke skje og om noen dager vil det, men det er måter du kan hjelpe deg selv på.

Hvis du finner ut at jo mer uthvilt det er rundt deg, kan du prøve å finne måter å sove bedre og mer regelmessig.

Lag en plan om å legge deg hver natt til samme tid og stå opp om morgenen på samme tid og se om dette gir deg mer energi.

Eller hvis det er lettere for deg å skrive enn å snakke en stund, kan du kontakte folk via tekstmelding eller e-post en stund. Uansett hvordan du finner deg selv å få lettelse er en god måte.

Fordi talevansker kan være veldig frustrerende. De kan være uforutsigbare og mennesker som ikke vet at du kan bli forvirrede og utålmodige.

Så sørg for å forklare folk at dette er et symptom på en sykdom som du ikke kan kontrollere og ikke definerer hvem du er som person. Og fortell dette til deg selv også.

Vi har nettopp sett at fibromyalgi har mange symptomer, og at det påvirker nesten alle aspekter av en persons liv. Men det er en sykdom som kan kjempes mot og pasientens tilstand kan bli bedre over tid.

Gitt hvordan alle symptomene er relatert til hverandre, kan taleproblemer og språkvansker føre til mer stress, angst og utmattelse hvis du ikke vet hvordan du skal ta vare på deg selv. Så finn små måter hver dag til å føle deg bedre hvis du kan.

66 thoughts on “Fibromyalgi og talevansker. Må lese

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *