Fibromyalgi og begrensningene pålagt oss. Hvor vanskelig er det å akseptere vår nåværende situasjon!

Godta de nye grensene for å   lære å leve med restriksjoner  Når du er diagnostisert med fibromyalgi, er det en rekke tanker som går gjennom hodene våre. 

De følgende ukene, månedene og til og med årene vil bringe mange nye kunnskaper og resultater. Og la oss innse det, de fleste er ubehagelige. 

En anerkjennelse som kan være spesielt vanskelig å godta er at vi nå har begrensninger. 

Vi må være et svært funksjonelt medlem av samfunnet, plutselig ha   grenser for hvordan vi kan jobbe, ta vare på seg selv og andre og hvor frustrerende det kan være av sosial natur,    minst sagt. 

Men å lære hva grensene dine er og hvordan å leve i dem er et viktig skritt i å godta diagnosen din.

Noen personer med fibromyalgi kan være redd for å gjøre ting, for frykt for hva utvinning kan koste. Andre kan gå til den andre ekstremen og strekke seg til utmattelse og da ikke kunne gjøre noe annet. 

Dette er to helt forståelige reaksjoner. Men å akseptere de nye begrensningene kan du hjelpe deg med å leve livet på best mulig måte, til tross for å ha en sykdom, men først må du lære hva dine egne grenser er. 

Hva en person med fibromyalgi kan gjøre kan avvike fra hva andre pasienter kan gjøre. Ok, det er ikke nødvendig å sammenligne med noen. Når du har lært hva grensene dine er, må du legge inn begrensninger for å leve innenfor dem. Hvordan gjør du det? 

Lære å si nei  Dette er vanskelig for meg. Jeg har alltid vært den personen som ønsker å glede alle sammen, for å gjøre alle glade, for å hjelpe alle. Og selv om det er urealistisk av flere grunner, er hovedårsaken at jeg er syk, jeg måtte lære å si nei. 

Jeg måtte lære å forklare min sjef og kolleger at jeg ikke kunne laste eller flytte tunge bokser. Jeg måtte lære at jeg ikke kunne hjelpe venner å flytte. 

Lær at han ikke kunne godta alle invitasjonene Ja! Dette fører andre til å føle seg frustrert over meg, spesielt hvis de brukte meg til å organisere alt for dem. 

Men det er noe jeg har lært å leve. Jeg vet at det kan være noen ting jeg ikke kan gjøre, men det betyr ikke at det ikke er verdifullt eller nyttig på andre måter. Denne påminnelsen hjelper meg å si nei når det er nødvendig

One thought on “Fibromyalgi og begrensningene pålagt oss. Hvor vanskelig er det å akseptere vår nåværende situasjon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *