Fibromyalgi och talproblem. Måste läsas

Fibromyalgi är en sjukdom som har många symtom och vissa av dem kan vara förvirrande för människor. Så, om du tror att det bara påverkar kroppens energinivåer och att det enda problemet är muskel- och vävnadsmärta, hade du fel.

Denna typ av sjukdom kan påverka nästan alla aspekter av en persons liv och det är dags att vi utbildar oss om det och för oss att bättre förstå de människor som lider av det.

De första symtomen som vanligtvis tänker på är utmattning och smärta i alla muskler, men det är inte de enda symtomen på fibromyalgi.

Fibromyalgi är olika för varje patient som lider av det och påverkar varje person på olika sätt. Exempelvis kommer trötthet och utmattning på dagen att vara ett stort problem för en person som har en avbruten sömncykel och också har fibromyalgi.

Och detta kommer vanligtvis att leda till depression och ökad muskelsmärta. Men det faktum att detta är det vanligaste symptom på denna sjukdom betyder inte att det är det enda vi borde överväga och överväga.

Det finns många andra som en person som lider av fibromyalgi kämpar varje dag. För det mesta är de sammanflätade och påverkar varandra.

Så med den tankegången om det finns ett sätt att hjälpa till med ett symptom, kommer det också att hjälpa andra.

Fibromyalgi lämnar ofta personen trött och mentalt förvirrad. Många patienter hävdar att det känns som om de har dimma över hjärnan.

50 till 70 procent av patienterna har kronisk huvudvärk och migrän och förekommer minst två gånger i veckan.

Föreställ dig att leva ett normalt liv med den typen av tillstånd. Detta gör att patienten är utmattad både fysiskt och mentalt.

Ett av de symtom som kan ha förbises är svårt att tala när du har fibromyalgi.

Att ha problem med språk och att ha problem med att tala kan vara mycket irriterande och frustrerande, särskilt när vi lever i ett modernt samhälle där du har ett ständigt behov av att kommunicera ditt tänkande tydligt och där du ständigt omges av andra människor som väntar Låt honom tala lätt och klart.

Innan din läkare diagnostiserar svårigheter att prata med fibromyalgi, bör du kontrollera att det inte finns några underliggande problem i halsen, öronen eller näsan.

Nervreceptorerna hos den som lider av fibromyalgi kan överväldigas av mängden information, eftersom smärtreceptorer ständigt bombarderas av informationen.

Smärtsignalerna är konstant och för många stimuli från olika källor kan förvirra hjärnan och orsaka talproblem.

Personer som lider av fibromyalgi upplever att det är ett vanligt problem att uttrycka tydliga tankar eller komma ihåg vissa ord ibland. Det kan till och med orsaka problem med skrift eller språkförståelse.

Forskning är fortfarande oklart varför fibromyalgi orsakar dessa språkproblem, eftersom dysfasi och afasi är relaterade till hjärnskador eller degeneration, till exempel när en stroke drabbas.

Och för närvarande finns det inga bevis för att fibromyalgi kan orsaka skada eller degeneration i hjärnvävnad. 
Vi kan hoppas att med tiden en koppling mellan de två kommer att upptäckas och att ett botemedel hittas, men innan detta måste vi tänka på sätt att göra livet lättare för en person som lider av fibromyalgi.

Människor som lider av sjukdomen säger att ju mer trött och utmattad de är, desto svårare är det för dem att tala.

De letar efter rätt ord och kommer helt enkelt inte i tankarna. Eller så befinner personen sig på att säga ett ord som inte har någon korrelation med konverteringen eller hans tankegång.

Detta är något som kan vara mycket frustrerande när det börjar hända och det är bra att hitta en överlevnadsmekanism som kan hjälpa. 
Det är viktigt att inte insistera för mycket på honom eftersom stress leder till mindre sömn och mer trötthet och utmattning. 
Försök att hålla ett positivt perspektiv på hela problemet och inte skylla dig själv när detta händer. Ge dig själv ett par sekunder, skratta åt det om du kan och fortsätt sedan.

Vissa dagar kommer detta inte att ske och på vissa dagar kommer det att göra, men det finns sätt att hjälpa dig själv på.

Om du upptäcker att den mer vilade är den som är omkring dig, försök sedan hitta sätt att sova bättre och mer regelbundet.

Gör en plan för att gå i säng varje natt på samma gång och stå upp på morgonen samtidigt och se om det ger dig mer energi.

Eller om det är lättare för dig att skriva än att prata ett tag, kontakta människor via textmeddelande eller e-post en stund. Oavsett vilket sätt du befinner dig att få lättnad är ett bra sätt.

Eftersom talsvårigheter kan vara mycket frustrerande. De kan vara oförutsägbara och människor som inte vet att du kan bli förvirrade och otåliga.

Så se till att förklara för människor att detta är ett symptom på en sjukdom som du inte kan kontrollera och inte definierar vem du är som person. Och berätta för dig själv också.

Vi har just sett att fibromyalgi har många symtom och att det påverkar nästan alla aspekter av en persons liv. Men det är en sjukdom som kan bekämpas och patientens tillstånd kan förbättras med tiden.

Med tanke på hur alla symtom är relaterade till varandra kan talproblem och språkproblem orsaka mer stress, ångest och utmattning om du inte vet hur du ska ta hand om dig själv. Så hitta små sätt varje dag att må bättre om du kan.

19 thoughts on “Fibromyalgi och talproblem. Måste läsas

  1. Someone necessarily assist to make critically posts I might state.
    That is the very first time I frequented your web page and so
    far? I surprised with the research you made to create this particular
    put up extraordinary. Wonderful process!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *