Fibromyalgi och bensmärta. Alla borde veta.

Por:  Qan Lil Sis

Lider du med fibromyalgi benvärk? Smärtan som är förknippad med anbudspunkterna och utlösningspunkterna på flera webbplatser? Även om vi ofta hänvisar till dem som   anbudspunkter  , är de faktiskt ganska   anbudsområden  .

Jag måste fortfarande träffa någon med fibromyalgi som helt enkelt har en   punkt av smärta eller känslighet. (Både anbudspunkter och områden med generaliserad smärta används dock fortfarande för diagnos) Och eftersom anbudspunkterna skiljer sig från utlösningspunkterna refererar artikeln till “utlösningspunkterna” för en djupare diskussion om   TRP “  i s fibromyalgi.

Nu beskriver de flesta personer med fibro en “zon” av smärta som strålar ut till de omgivande senorna eller utlösningspunkterna. Ofta är det involvering med en associerad sena, ligament eller   TRP   (triggerpunkt). Det här orsakar smärtan att utstråla eller förstora.

Ta till exempel de känsliga punkterna på knäets insida. Detta område kan sträcka sig i genomsnitt 2-4 tum ovanför och under knäets insida. Så det gör det verkligen mer meningsfullt för att kalla detta ett  AREA   av smärta, särskilt när det gäller arbetslösningar. Ja, det finns många anbudspunkter i den nedre delen av fibro kroppen.

Vissa aktiviteter i dagliglivet (ADL) kan förvärra fibromyalgibesvär

Exempel sitter i långa perioder, står på ett ställe, flyttar eller byter vikt medan du står, kör, reser, städar, etc.

Vad mer kan förvärra fibromyalgi benvärk? Trigger poäng, inaktivitet, förlust av muskelmassa, ryggmärg, ischias, gemensamt deltagande, vissa mediciner, kall / influensa och mer. Det intressanta med fibromyalgi i samband med benvärk är att det inte spelar någon roll om du står, sitter eller ligger nere.

Anledningen till smärta i fibrokroppens nedre kvadrant är bara större på grund av utlösningspunkter vävda i muskelskikt och extremt känsliga områden som inte är direkt relaterade till någon aktivitet eller motion.

Det leder till fibromyalgi Benvärk när styrka och smidighet försvinner.

Den längsta och mest använda muskeln i benet (även känd som sartorius-muskeln i quadriceps-området) är ansvarig för en stor del av vår rörlighet i fibrokroppens nedre kvadrant. Här i den intilliggande bilden har jag höjt dessa områden som orsakar de flesta smärtor i den nedre fibro kroppen. 

När konditionen från denna muskel och de omgivande musklerna blir, sviker allt runt detta område också senor och ligament.

Agility kan gå vilse och dessa “områden” av intresse att vara bredare fortfarande (som visas i det intilliggande diagrammet), med smärtan av känsliga punkter som sprider både över och under placeringen av den riktiga punkten inuti knä. 

Känsliga fläckar inom glutealområdet kan också utstråla smärta ner i benet, ofta på sidorna och baksidan av benen. Höft och ben smärta kan bero på att Illiotibialbandet (utanför benen) sträcker sig från höftområdet på ena sidan av varje ben och när detta område är tätt kan det orsaka smärta och svår styvhet.

Svaghet och / eller smör i höftledarna kan också orsaka extrem styvhet och minskad rörlighet. Illiotibialbandsyndrom (ITBS  ) kan uppträda hos idrottare genom upprepning och överanvändning, men detta smärtsamma tillstånd är inte ovanligt för personer med fibromyalgi.

Nu är det när det finns en viss kontrovers. Fibrerar försämringen eller blir dessa punkter / områden i fibro kroppen svagare? Lider du med kronisk myofascial smärta i den övre delen av fibromyalgi? Det kan vara anledningen till att du känner att smärtan i benet förvärras, eftersom det finns många lager av utlösningspunkter i underkroppen.

En sak att tänka på med fibromyalgi och smärta i benen är att varje position som håller sig för lång, som att sitta eller stå, kan öka smärta och aktivera utlösningspunkter  . De känsliga punkterna kommer alltid att finnas på någon nivå, men de är utlösningspunkter som utlöses av repetitiva rörelser eller som är i en position för lång.

Jag säger det ofta, jag rekommenderar starkt att inte sitta länge först på morgonen. När vi ska ligga i sängen för att sitta första på morgonen, skapar detta bara mer styvhet i nedre delen av ryggen, höfterna, benen och knäna.

Jag var tvungen att börja tänka utanför lådan och det här är när jag satte fram för att skapa specifika fibroövningar och börja arbeta med mina fibromyalgibesvär på ett sätt som jag inte hade gjort tidigare. Det betyder inte att vi kan “bota” all smärta genom kroppens kondition, men när styrkan och smidigheten förloras, lider allt. Så nu måste vi titta på vad som motverkar detta fenomen som har blivit så vanligt i fibro idag.

Konsekvent konditionering för fibro kroppen

Människor frågar “hur man gör övningar med fibro?” Men den största frågan borde vara “hur kan inte?” Det här är aldrig allt eller ingenting.

Självklart får jag det. Men se, vi måste närma oss detta tillstånd när det gäller konditionering, smärtlindring inte bara tillfällig. I huvudsak vill vi och behöver skapa mer   långsiktig   smärtlindring och efterföljande självständighet med ålder med kronisk sjukdom.

Detta är väl verifierat och jag blev en fysisk tränare och studerat mycket för att skapa träningsrutiner och samtidigt införliva sätt att minska svårighetsgraden av dagliga aktiviteter som kan förvärra smärtan i fibrospecifika ben.

Ofta, vid slutet av en viss dag, kan fibromyalgi smärta i benen vara ännu större än kroppens övre smärta. Trots att de verkligen hänför sig till varandra, efter att ha satt mycket tid eller på ett jobb eller en dator, är ben och senor ofta de första som påverkas.

Det är viktigt att veta att det här är de dagliga aktiviteterna som kan vara skadliga för en fibro kropp och inte konditioneras genom säker och effektiv träning. Det finns vissa dagliga aktiviteter, till exempel att städa ett badkar eller lyft tunga föremål, vilket verkligen kan vara skadligt för en fibro kropp, medan fysisk träning fokuserar på att “skydda” kroppen och bygga en starkaste motstånd och grund.

Vad sägs om känsliga områden och blåmärken?

Kärrhet och ömhet kan uppstå med smärta i benen, speciellt om du har en tendens till åderbråck som kommer att orsaka mer tryck runt dessa sårbara områden. Även om vi vill vara försiktiga med ett invasivt förfarande för ådernas hälsa, kan det vara användbart att ta itu med om utblåsta vener eller spindelvener blir mer framträdande. Detta kan hända med män och kvinnor.

Några andra symptombehandlingar för Fibromyalgi benvärk

Den myofasciala behandlingen

Det kan vara användbart att experimentera med “rullande” ljus på en skumrulle eller arbeta med en terapeut som har erfarenhet av myofascial frisättning. Det behöver inte alltid vara extremt smärtsamt för “arbetet” i dessa områden, men det finns en fördel att lära sig hur man arbetar med dessa drabbade punkter / områden på ett sätt som läker, det är inte skadligt för fibro-kroppen.

Bowenbehandling   utförs av en terapeut som utbildats i Bowen kan också vara mycket fördelaktig. Med Bowens terapi lär kroppen att anpassa sig och slappna av till muskelstimulering och frisättning. Många rapporterar positiva resultat från Bowen-behandlingen och vi rekommenderar starkt att du ger ett test.

De känsliga punkterna Behandling

En annan användbar Rx använder   kompressionsslitage   på ben och knän vid behov, även före och efter träning. Vi har experimenterat med olika typer av kompression de senaste åren och har kompressionsstrumpor, ärmar och gör även egna klippa gamla strumpor och andra materialstycken för att hitta det som fungerar bäst vid olika kompressionshastigheter. Detta kan öka cirkulationen, lindra “känsliga” senor och lindra smärta i de drabbade områdena.

Ow ryggsmärta är uppenbarligen ett annat ämne av fibromyalgi benvärk, utom i en aspekt. Lågryggsmärta involverar ofta den sciatic nerv som kan redda svår smärta i ett ben eller det andra.

Jag har nyligen upplevt en speciell typ av tryckpunktsterapi som ger stor lättnad. Det är naturens kuddar   “beActive”  ortopedisk enhet. Jag gillar att använda på natten och ibland hela natten, jag tror sanningen är att jag har mindre låg rygg och ben smärta på morgonen.

Tryckkompressionsslitage
“BeActive” Brace

Om du är allvarligt påverkad av fibromyalgi benvärk, finns det många sätt på vilka du kan stödja detta område genom rörelse, styrka och fokus på rörelseövningar.

De läkemedel som ofta används för att behandla smärta (saltbad, naturliga antiinflammatorier av något slag, ljusmassage, etc.) kan vara användbara för att få oss igenom, men det blir väldigt viktigt att skapa och använda ett konsekvent program för rekonditionering i vilken nivå som helst är möjlig för varje fibro kropp.

Och eftersom anbudspunkterna skiljer sig från utlösningspunkterna (TRP) i benområdet, se sidan / artikeln om SHOT POINTS här på webbplatsen.

64 thoughts on “Fibromyalgi och bensmärta. Alla borde veta.

 1. Pingback: Método Bolt
 2. Pingback: Best web hosting
 3. Pingback: sad rap type beat
 4. Pingback: istanbul escort
 5. Pingback: Rome tour
 6. Pingback: 럭스119
 7. At the hearing of the House Financial Services Committee, Zuckerberg said the company’s policy was to take down posts from anyone, including politicians, calling for violence or attempting to suppress voter turnout or participation in the census, but his response to other questions was less clear.
  https://www.woorisoit.com

 8. In the UK, as in the US, such constituencies had suffered economic blight for decades — ironically, many from liberalizing economic reforms introduced by the Conservatives in the 1980s. As a result, they have harbored fierce resentment against upper class Tories from down south — like Johnson.
  https://www.zzy29.com

 9. Hi there to all, the contents present at this site are truly remarkable for people knowledge, well, keep up the nice
  work fellows.

 10. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to
  and you are just extremely wonderful. I actually
  like what you have acquired here, really like what you’re stating and the
  way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it
  wise. I can not wait to read much more from you.
  This is actually a terrific site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *