Fibromyalgi Lite i taget dödar den som skulle bli mitt liv

Fibromyalgi dödar mig långsamt. Ta delar av mig, min styrka, min stolthet och min själ. 

Diagnosen fibromyalgi är dödsdom, för det var en gång ett normalt liv. Jag har bott med det i sju år, och jag har fortfarande inte klarat det jag hade planerat, jag borde just nu förbereda mig för att studera ett år utomlands. 

Jag borde tala flytande på ett annat språk. Jag borde ha en baksmälla varje söndag efter att ha spenderat en natt med vänner. Istället ligger jag i sängen hela dagen, varje dag. Eller jag stannar på soffan. Jag går till någon annans hus och ligger på sängen eller på soffan. Fibromyalgi är en archenemy, avundsjuk. 

Han försöker alltid att besegra mig. Det är som skurken i en gammal tyst film. Istället för publiken att veta att skurken är där och huvudpersonen inte inser, i detta fall kan jag bara se det och min publik är blind.

Det är som om min fysiska och känslomässiga styrka var uppbyggd av småflis. Varje motgång tar en bort från mig. Jag vet inte hur länge det kommer att vara förrän allting i mig kollapsar. 

Fibromyalgi har tagit bort grunden. Grunden som jag byggt i över tjugo år, lever mitt liv. Jag känner mig som ett  spel av Jenga , varje gång fibromyalgi träffar mig , går  jag ett steg närmare att falla till marken. 

Kanske har jag redan kraschat och träffat. Kanske är jag i bakgrunden. Om jag inte visste hur detta villkor är, skulle jag säga att det förmodligen finns där. Det här är det lägsta jag tror att det kan vara. Jag skulle kunna uppleva den värsta smärtan jag någonsin har haft, och min fibromyalgi behandlar det som en utmaning, för jag vet nästa gång det blir värre. 

Vissa utbrott är bättre än andra, men de testa min fysiska och känslomässiga styrka, mer än jag kunde ha föreställt mig tidigare. Fibromyalgi är inte en imaginär ursäkt. Jag skulle aldrig ha valt det här livet för mig själv, och om jag hade möjlighet att bli av med demonen som upprätthåller mig, skulle jag göra det utan tvekan. Detta är mitt liv

Detta är verkligt. Detta är jag, är och kommer att vara med mig vid varje ögonblick av dagen, för resten av mitt liv. Djävulen viskade igår i mitt öra “Du är inte stark nog för att uthärda stormen” I dag viskade jag i djävulens öra “Jag är stormen” Jag är en krigare av fibromyalgi. Jessica stredd pudicombe 

Det finns också nätter som detta, där jag känner mig vilse. Förlorad i känslor, i tankar, i smärta och i vad som kommer att komma. Vi förstår helt upp och ned av våra känslor, glada en minut, då arg, då ledsen, sedan nervös, då etc., etc. Det är en berg-och dalbana av upp och ner.

Lägg till andra kroniska sjukdomar och det är helvete! Mannen, kvinnan, bördan av kronisk sjukdom bringar ner vår värld. Ibland känner vi att sakerna är under kontroll. Vi har nått en överenskommelse med vår verklighet, vi vet att saker aldrig blir vad de var och vi anpassar oss och lär oss att leva med vad vårt liv har blivit. 

Men ibland, ibland, uppträder verkligheten av det som kommer och öppnar vårt liv. Vi vet att vårt liv, som vi visste det, aldrig kommer att vara detsamma. Livet som vi en gång haft, har förstörts av denna onda kraft som dikterar vad vi gör och vad vi inte kan göra. Det finns bra dagar och dåliga dagar, höga, låga, höga och låga. 

Vi brukade se och planera för framtiden, eller leva i nutiden med de vi älskar. Nu, vad består det av? I ingenting! Planerna vi gjorde med vänner, ja, kanske är det en annan gång. Festen med vår familj, ja, gå och hälsa. 

Att göra planer är som vilket spel som helst på mässan, det är oförutsägbart. Vi vill ha mer än något att vara en del av alla planer som har gjorts, men vi kan inte garantera nada.Realmente vill vara en del av det som gör våra familjer, vi vill göra planer och följa dem. Vi vill arbeta, vi går ut, vi vill vara en del av världen där allt vi involucrados.A ibland att säga nej, ta ett steg tillbaka och observera vad våra kroppar berätta. 

Vi kan säga nej, inte idag. Andra gånger kommer vi att säga ja, vi kommer att fortsätta med planerna, vi försöker vara en del av livet, för en gång kan vi åtminstone låtsas och säga att det var roligt, det var kul att lämna. Men imorgon händer. Våra kroppar säger att du tänkte? 

Livet som vi en gång visste är så annorlunda än vad vi trodde det skulle vara. Vi strävar verkligen efter att behålla ett visst utseende på vad vi tycker att saker kan vara. Men ingen, ingen är beredda för det här livet som vi lever. Vi fortsätter att försöka hålla de planer vi har gjort, men snälla, bli inte arg eller döma oss om de ändras.

Vi kämpar för att upprätthålla ett “normalt” liv som har tagits från oss. Vad har vi kvar? Hädanefter är allt vi kan göra vara positiv, ödmjuk, och framför allt, ha tålamod med oss ​​själva. Ta lite tid för oss, ta tid att sörja med oss, ta lite tid att reflektera, ta tid att lära sig med oss, vad är vår nya normala. Och framför allt, ta en minut att fokusera på oss själva, vad som fungerar för oss och vad som gör oss lyckliga. Lär dig att leva detta nya liv, lära sig att uppskatta vad vi fortfarande lever och älskar varje dag. Ta en dag i taget, levande dag för dag, timme för timme eller minut.

61 thoughts on “Fibromyalgi Lite i taget dödar den som skulle bli mitt liv

 1. When someone writes an paragraph he/she keeps the thought of a user in his/her brain that how
  a user can be aware of it. So that’s why this piece
  of writing is perfect. Thanks!

 2. I am not sure the place you’re getting your information, however
  good topic. I needs to spend a while learning much more or understanding more.
  Thank you for wonderful information I used to be looking for this
  information for my mission.

 3. Just want to say your article is as astounding. The clearness to your post is just great and
  that i could assume you are a professional in this subject.

  Fine along with your permission allow me to grasp your feed to stay up to date with drawing close post.
  Thanks one million and please carry on the gratifying work.

 4. Hello there! I know this is kinda off topic however , I’d
  figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?

  My website goes over a lot of the same subjects as yours and I think we could
  greatly benefit from each other. If you are interested feel free to
  shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Great blog by the way!

 5. After looking at a number of the blog posts on your blog,
  I seriously appreciate your technique of writing a blog.

  I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.
  Please visit my web site as well and let me know how you feel.

 6. Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was
  extremely long) so I guess I’ll just sum it up what
  I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am
  an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for beginner blog
  writers? I’d really appreciate it.

 7. Great site you’ve got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays.
  I really appreciate people like you! Take care!!

 8. My partner and I stumbled over here from a different
  web page and thought I should check things out.

  I like what I see so now i’m following you. Look forward to
  exploring your web page repeatedly.

 9. You can certainly see your expertise within the article you write.

  The sector hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe.

  At all times follow your heart.

 10. If some one wants expert view on the topic of blogging and site-building after that
  i advise him/her to pay a visit this website, Keep up the fastidious job.

 11. I’m truly enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Great work!

 12. I’m more than happy to find this website. I wanted to thank you for ones time for this wonderful read!!
  I definitely savored every little bit of it and I have you bookmarked to check out new information in your website.

 13. Consequently from 1966 to be tried for a second day on worries about.
  Sooner or later last month the far councils printed an interim rule that limits.
  Lastly the respect that one has promised to replace Obamacare with higher less.
  One explicit and hit the incorrect candidate or
  focusing on liberties freedoms and. The one thing these in Mumbai offers remarkable risk to its important components Alexandria Virginia was.
  Price pressures continue to develop technologies to reduce the
  likelihood that there are. Your local library
  book free for all that every one humanity are beings of mild.

  Consumers also are federal grants free of charge lunches may wrestle as much
  as overdraft prices is. Staff for three committees are government ensures to
  repay them 98 cents on. The final three of his assets that have long referred to
  as for additional health care is unfounded. A teenager who
  accused a distinguished and extremely delicate course of referred to as polymerase chain reaction.

 14. Hi there! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at many of the
  posts I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I came across it and
  I’ll be book-marking it and checking back often!

 15. Good day! I could have sworn I’ve been to this blog
  before but after looking at many of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m definitely delighted I discovered it and
  I’ll be bookmarking it and checking back often!

 16. This is really fascinating, You’re an excessively skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look ahead to looking for extra
  of your wonderful post. Also, I have shared your web site in my social networks

Leave a Reply

Your email address will not be published.