Fibromyalgi: Hva er prikken? Hvorfor sovner mine hender og føtter?

Stikkende opplevelser er unormale opplevelser som kan forekomme i enhver del av kroppen, men de er ofte følte i fingre, hender, føtter, armer eller ben. Hvem har aldri sovnet eller følt en prikken i hånden? Hva er årsakene til dette og når har du å bekymre deg for dem?

I et intervju med Infosalus sier familielege og medlem av Neurology Working Group i det spanske samfunnet for familie og fellesskapsmedisin (SEMFYC), Dr. Jesus Pujol, at det på medisinsk nivå er kjenning kjent som “parestesi”.

“Tinningen kan virke bra av stillingen vi opprettholder, eller som et symptom på en sykdom. En av de vanligste faktorene er postural, forblir i samme stilling i lang tid og deretter for det andre på grunn av skade på en nerve og for eksempel trykket på nerver. av en herniated plate, sier han.    

Spesialisten helse sentrum Balaguer (Lleida) peker også på mangel på vitamin B12; ved unormale nivåer av kalsium, kalium eller natrium i kroppen; til bruk av visse medisiner; til diabetes mellitus; til kjemoterapi eller radioterapi behandlinger; aterioesclerosis eller ved fryse eller betennelse i blodårer; som et resultat av bitt av et dyr eller insekt; eller ved giftstoffer i sjømat.

På sykdommer som kan føre til parestesi, tar sikte på Dr. Pujol for å vende seg til carpal tunnelsyndrom, migrene, hypotyroidisme, multippel sklerose (ALS), et anfall eller slag, så vel som Raynauds fenomen ( en innsnevring av blodårene ved dårlig temperaturkontroll i hender og føtter).

TYPER AV KONCRETE   

Pujol skiller også mellom parestesier eller episodisk prikking, av de permanente. “Den episodiske er avledet av nervekompresjon, som for eksempel skjer i hernierte plater på et hvilket som helst punkt i ryggraden, i tilfelle postural og karpaltunnelsyndrom. I stedet er de permanente når de er avledet av mangel på vitamin B12, eller er forårsaket av diabetes mellitus, eller av nevrologiske sykdommer som ALS, “legger medlemmet til SEMFYC.

Etter hans mening er det ikke nødvendig å være redd når kjeften plutselig opptrer. Det er praktisk å se en lege når det også er svakhet eller manglende evne til å bevege seg samtidig med parestesi selv.

anbefaler også å søke lege hvis Primær kriblende oppstår bare etter å ha fått en skade eller traume til hode, nakke eller rygg; hvis de dukker opp på samme tid du ikke kan kontrollere bevegelsen av benet eller armen; eller om det også er et tap i sphincter kontroll eller prikking mens det sløret tale, synsforstyrrelser, svakhet eller vanskeligheter med å gå, det er utslett, eller noen uvanlige symptomer i person, og det er ledsaget av prikking.    

Behandling, som Pujol sier, vil avhenge av hva årsaken som har ført til disse parestesier og hvis, for eksempel på grunn av mangel på vitamin B 12, og deretter bli bedt om å ta vitamintilskudd sa. Prognosen er avhengig av hvor alvorlig parestesi opplevelser og assosierte lidelser.

15 thoughts on “Fibromyalgi: Hva er prikken? Hvorfor sovner mine hender og føtter?

 1. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person’s web site link on your page at
  suitable place and other person will also do similar
  in favor of you.

 2. I’m not sure why but this web site is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 3. Hiya! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My website addresses a lot of the same topics as yours and
  I think we could greatly benefit from each other. If you are interested
  feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you!

  Superb blog by the way!

 4. I will right away clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription link or newsletter
  service. Do you’ve any? Kindly let me realize
  so that I could subscribe. Thanks.

 5. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never
  understand. It seems too complex and extremely broad for
  me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 6. I was suggested this blog by way of my cousin. I’m
  not certain whether this submit is written through him as no one else understand such distinct
  about my trouble. You are amazing! Thank you!
  3aN8IMa cheap flights

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *