Fibromialgie, onbeholpenheid, gebrek aan balans. Is my lompheid of fibromialgie? Regte saak.

As kind was ek bekend as die lomp-lomp een. My ouers het daarvan gehou om almal te vertel van die kere wat ek van die trap afgeval het sonder om eers te beweeg. Maak nie saak waar ons was nie, hulle kon nie wag om dit weer te gee nie. Ek weet dat hulle gedink het dit was snaaks, en dit het geen skade berokken nie, maar dit het steeds seergemaak en dit het my selfbeeld glad nie gehelp nie. Ek was 9 of 10 toe dit gebeur het. Ek het bo-op die trap gestaan ​​en sonder om ‘n spier te beweeg, het ek van die trap afgeval en uiteindelik ‘n sny aan my ken. Toe die verbande ‘n paar weke later verwyder is, het dieselfde weer gebeur.

Dit is my eerste herinnering daaraan dat ek geterg is omdat ek lomp was. Op 52 gebeur dit steeds. In die begin het ek saamgespeel. Ek lag, terwyl ek skaam en verneder voel. Dit is moeilik om die pyn en woede wat ek voel, weg te steek as iemand my terg oor iets waaroor ek nie beheer het nie. ‘N Deel hiervan het te make met my balans of gebrek daaraan. Ek hoop die polisie keer my nooit en laat my reguit loop nie. Ek sou in ‘n groot mate misluk. Ek kon nie ‘n reguit lyn loop nie, selfs nie om my lewe te red nie.

Ek het jare lank soos ‘n idioot gevoel om oor te val, oor mure te struikel en oor my eie voete te struikel. Maak nie saak hoe hard ek probeer nie, ek sal altyd iets doen om myself en ander in die verleentheid te stel. Ek doen hierdie dinge nie doelbewus nie, maar probeer dit verduidelik aan diegene wat ontsteld is oor my ‘ongelukke’.
Ek het fisioterapie probeer om my balans te laat werk, maar dit was tevergeefs. Die terapeut het gedink ek doen nie my oefenhuiswerk nie. Ek het regtig gedoen, maar dit het my nie gehelp nie. As ek terugkyk, dink ek dat ek meer tyd moes gee, en moes ek ‘n tweede opinie ingewin het. Miskien was dit die terapeut, en nie ek nie. Om iemand emosioneel te verslaan as gevolg van ‘n siekte wat hulle nie kan beheer nie, sê regtig baie oor die manier waarop die ander persoon is. My ouers het nie geweet dit hou verband met my gesondheid nie, en hulle sou nooit met my die spot gedryf het nie. Ongelukkig is daar mense wat dit weet, en hulle is steeds vir my baie wreed.
Een ding wat ek opgemerk het, is dat spanning my balans vererger. Ek tref die mure, die hoeke van die tafels en die deure. Ek het die kneusplekke om dit te bewys. As dit met my gebeur terwyl ek werk, gebruik ek  eteriese olies

 om my te kalmeer. Die  laventel  is my olie om te ontspan en jou kop skoon te maak.
Gebrek aan slaap is nog ‘n groot oorsaak vir my situasie. Soms is ek heeltemal uitgeput en sukkel ek om te funksioneer. Om te beweeg sonder om my te slaan, is amper onmoontlik.

Toe ek met FM gediagnoseer is, het ek gedink dat mense nie meer met my sou spot nie. Ek het gedink dat hulle meer begrip sou kry. Ongelukkig was dit nie die geval nie. In plaas daarvan om mooi te wees, was sommige mense net die teenoorgestelde. Die diagnose het nie die feit dat dit steeds ‘n verleentheid was, verander nie. Wie wil in die openbaar wees met iemand wat op tafels klop en oor hul eie voete trap? Om my lompheid en onstabiliteit te bekamp, ​​probeer ek elke aand dieselfde tyd gaan slaap. Dit wil my ook voorkom asof die feit dat ek nie kan verander wie ek is nie, maar die manier waarop ek reageer en op ander reageer, van kardinale belang is vir my welstand.

Fibromialgie het my uit balans gebring en my soms simpel laat lyk, maar dit kan erger wees. Mense moet hulself verlig en verstaan ​​dat ons menslik is en dat ons gevoelens het. Om vir u te lag as gevolg van u siekte, is klein en absoluut onnodig. Verdedig jouself. Probeer jouself met ander mense omring, bly weg van diegene wat vir jou lag. Die lewe is te kort vir ander om u vreugde te steel.

22 thoughts on “Fibromialgie, onbeholpenheid, gebrek aan balans. Is my lompheid of fibromialgie? Regte saak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *