Fibromialgie en die probleme wat dit in ons oë kan veroorsaak.

Het u geweet dat ons oë ses hoofspiere het wat hul beweging beheer?  Omdat fibromialgie, uit die aard van die saak, bestaan ​​uit algemene spier- en skeletpyn, is dit vanselfsprekend dat  die spiere in ons oë ook beïnvloed kan word.

Sommige van die maniere waarop u oë beïnvloed kan word, is:  •  Pyn –  Die oorsaak van pyn kan die gevolg wees van droë oë. As dit u raak, kan u oogarts ‘n paar goeie smeer oogdruppels voorstel. Dit het my geweldig gehelp met die pyn wat ek ervaar. U moet ook seker maak dat u nie met ‘n geskraapte kornea te doen het nie.

• Hoofpyn:  die clusterhoofpyn  veroorsaak gewoonlik pyn agter die een oog. Dit raak ook die kant van jou kop. Moegheid kan hulle vererger. Die migraine  is ‘n ander soort hoofpyn wat u oë beïnvloed. Dit laat u meer pyn voel in die teenwoordigheid van lig. ‘N Donker, stil kamer sal u gewoonlik help om dit te oorkom.

• Gevoeligheid vir lig:  Natuurlike sonlig blyk nie ‘n groot probleem te wees nie, hoewel dit ‘n goeie idee is om ‘n sonbril te dra as u daaraan blootgestel word. Ek vind dat binne-beligting my oë ongemaklik en soms pynlik maak. Die skyn van kopliggies in die skemer kan voorkom dat u snags gemaklik ry.

• Vaag sien:  veral as ons moeg is of te lank na skerms kyk, kan ons sig vaag word. Soms kan ‘n gebrek aan skerpte beteken dat u ‘n bril benodig, of as u al ‘n bril het, het u dalk ‘n nuwe voorskrif nodig. Dit kan regtig help om u oë vir ‘n oomblik toe te maak om te rus en ‘n klankboek of stille musiek te geniet.
• Verandering van fokus: 

as ek televisie kyk en daar is byvoorbeeld ‘n toneel wat te vinnig verbygaan, moet ek my oë toemaak omdat dit my naar maak. Dit is ook wat my verhinder om na die speletjies toe te gaan wat ek op die kermis geniet het. Basies enigiets in my siglyn wat te vinnig beweeg of verander. Eintlik, selfs al is die toneel besig om te beweeg, kan dit lyk asof ek nie fokus voordat die beweging stop nie. Ek kan nie kyk na sommige gifs of ander advertensiebeelde wat herhaaldelike, vinnige bewegings het nie. Gebrek aan slaap, moegheid, spanning en angs kan veroorsaak dat hierdie simptome in erns toeneem, op dieselfde manier as wat dit al u ander beïnvloed fibromialgie simptome en die erns daarvan. 

One thought on “Fibromialgie en die probleme wat dit in ons oë kan veroorsaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *