Fibromialgie, die onsigbare siekte: “Al sien u my met ‘n goeie gesig, voel ek pyn”

'N Vrou wat ly aan rugpyn.

‘N Vrou wat ly aan rugpyn.

Ek is 54 jaar oud en verlede jaar het hulle my uiteindelik ná baie jare se pyn ‘ n diagnose gegee  , waarin hulle altyd vir my gesê het dat ek been dra. 

Die diagnose was  fibromialgie , die  onsigbare en ongelooflike siekte  vir baie mense. Daar kom ‘n tyd dat jy nie meer weet wat jou seermaak nie, want elke dag is iets anders. 

Selfs as jy nie wil en voorgee dat jy sterk is nie, kan die pyn erger word, gaan jy in  depressie  en angs, en die wêreld stort voor jou voete in. Mense wat jou ken, glo jou en hoewel dit moeilik is op die werk, probeer jy glimlag en take voltooi.

Die slegte ding is dat sommige kollegas dink dat niks seer is nie omdat u in en uit gaan en wil lewe, maar dit is nie so nie. Selfs as u ‘n  goeie gesig het, gaan

  die pyn altyd saam met ons. 

Ek vra net  meer bewustheid  oor hierdie siekte, meer navorsing en dat u ons glo. As jy ‘n goeie gesig het of jouself wil versorg, beteken dit nie dat die pyn verdwyn nie, net dat jy wil voel of beter wil voel.

Ek vra vir meer lewenskwaliteit vir mense wat, soos ek, elke dag in stilte  ly  . Genoeg daarvan dat dit ‘n onsigbare siekte is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *