Fibro-Fog, ek vergeet elke dag meer en meer

Dit lyk asof ek elke dag meer en meer vergeet!
Van doktersafsprake tot familieverjaarsdae, of ek nou ‘n rekening betaal het of nie. Die inligting verdwyn net uit my gedagtes.
Danksy fibromialgie is  ek ontsteld oor die eenvoudigste take, en ek voel dat my geheue so sleg is dat ek myself nie kan vertrou om daaglikse verantwoordelikhede te onthou nie.

Mense merk op dat ek nie die naam van my kind se onderwyser of my PIN-nommer in die kruidenierswinkel kan onthou nie. Ek verloor elke dag ‘n bietjie van myself. Hierdie persoon wat ek nou  is, is wat ek oor het, en dit is onmoontlik om sy tekortkominge weg te steek. Ek was eens baie georganiseerd, met ‘n skerp en presiese geheue. Ek het nie aantekeninge, lyste of aanmanings nodig gehad nie. Ek het as redakteur en verslaggewer vir ‘n koerant gewerk en nooit iets vergeet nie.

Ek het die verhaal agter die verhaal onthou, kompleet met die name, datums en telefoonnommers van die betrokke partye. Ek het almal in die gemeenskap geken ,  as ek iemand lukraak raakgeloop het, het ek hul naam geken en vanwaar ek hulle geken het. Toe het ek ‘n baba gehad,  en …  My fibromialgie het opgevlam,  ek het die gevolge daarvan op ‘n nuwe manier vir my begin ervaar. Die fibro-mis het stadig begin . Ek het hier en daar ‘n afspraak gemis. Ek het iemand se naam vergeet. Ek het dit neergesit op moegheid, spanning en selfs ouderdom. Maar die fibro-mist het gevorder . 
Ek het begin vergeet hoe sekere woorde gespel word. Mense groet my soos ons bekend is, en ek het geen idee wie dit is nie. Ek het begin vrees dat daar iets anders in my brein gebeur, en my dokter het verduidelik dat breinmis met fibromialgie kan voorkom, maar  dit is gewoonlik sag en nie progressief nie. Wel, ek is hier om te sê dat  dit vir my nie sag lyk nie. Die woord mis lyk so kalm en skadeloos. Maar  ek voel verlore, verward en bang. My lewe het verander as gevolg van die fibro-mist. Ek moet my kalender ‘n paar keer per dag nagaan, en ek is altyd bekommerd oor wat ek vergeet het, want ek het gewoonlik iets vergeet.Fibromialgie het my beroof van my vermoë om soms my gedagtes onder woorde te bring.Ek weet wat ek bedoel , maar die woorde kom verward en ongemaklik uit.
Ek het skrikwekkende oomblikke van onveiligheid gehad, nie onthou hoe ek my veiligheidsgordel moes oopsluit nie, of hoe ek my motor se ruitveër moes aanskakel nie  Ek weet dat ek nie alleen is in hierdie oomblikke van paniek wanneer dit lyk asof ek ‘n aansienlike vorm van geheueverlies gehad het nie. Die goeie nuus is:  hierdie mis is nie heeltyd aanwesig nie,  dit verdwyn, en  die verwarring gaan oor en my geheue kom terug soos ‘n warm asem van vars lug.Ek is baie dankbaar vir die uitstel omdat dit my wys dat my brein nog steeds werk, en dat dit net fibro-mis is wat probleme veroorsaak. Om met fibromialgie te leef, is soveel meer as om met moegheid en pyn te sukkel. Dit bied baie verborge uitdagings, insluitende geestelike verwarring en geheue probleme. Praat met u dokter hieroor om ander gesondheidsprobleme uit te skakel , maar  weet dat dit algemeen is en dat u nie alleen is nie.

One thought on “Fibro-Fog, ek vergeet elke dag meer en meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *