Effektene av kronisk utmattelse: syndromet som forårsaker hodepine og dårlig konsentrasjon

Fysisk og mental tretthet; hodepine, ledd, muskler og hals; hovne lymfeknuter og ømme berøring; Tap av konsentrasjon og ikke forfriskende eller avslappende søvn   er symptomer på kronisk utmattelsessyndrom (CFS), sa Óscar Prospero García, en akademiker ved UNAMs medisinske fakultet (FM).

(Foto: Courtesy UNAM)

Denne rare tilstanden, også kalt myalgisk encefalomyelitt, er ekstremt deaktiverende og kan forveksles med forholdene i århundret: depresjon, angst og kval.

Det anslås at i Latin-Amerika lider mellom to og tre prosent av befolkningen over 40 år av CFS;  i USA er tallet mellom to og tre millioner, sa han.

Våren asteni er en av de hyppigste forholdene, som gir stor tretthet og tretthet hos de som lider av den (Shutterstock)
Våren asteni er en av de hyppigste forholdene, som gir stor tretthet og tretthet hos de som lider av den (Shutterstock)

Det er hyppigere hos kvinner, med et forhold på to for hver mann; Det vises rundt 40 år, men ungdommer er ikke unntatt, og hos mange pasienter presenteres det som en komorbiditet, det vil si at det er ledsaget av en eller flere sykdommer.

“CFS-pasienter er ofte engstelige og bekymrede, så de vil sannsynligvis også ha depresjon.”

Hvis du mistenker at du har sykdommen, er det viktig å gå til legen  , fordi hvis en ufullstendig eller feil diagnose stilles, vil ikke legene kunne behandle den, og virkningene av den vil vare på ubestemt tid, advarte universitetsstudenten.

symptom

De som lider av CFS føler seg utslitte, som om de bodde i en sky, og praktisk talt ikke forlater huset. Selv om det er veldig deaktiverende, er det ikke oppført som en tilstand i arbeidsretten, i prinsippet fordi de fleste familieleger har problemer med å diagnostisere det, sa han.

Kronisk tretthet er en annen mulig årsak til langvarige feber.
Kronisk tretthet er en annen mulig årsak til langvarige feber.

“På den annen side, når legen forteller pasienten at han ikke har noe, synker selvtilliten sin, og følgelig forverres det kliniske bildet.”

Forskeren fra fysiologisk avdeling indikerte at CFS kan forveksles med revmatoid artritt, siden de berørte klager på leddsmerter; med en infeksjon som forårsaker ubehag i musklene; eller med kreft, fordi ett av symptomene er betennelse i lymfeknuter.

“Vanligvis, med syndromet, svulmer cervikale lymfeknuter opp fra brystet og opp, så det er en sår hals, som om det er en infeksjon.”

Symptomer som ligner hjertesykdommer, for eksempel brystsmerter, kan også forekomme. “Hvis det er den midtre delen av brystet, er det ikke et hjerteinfarkt, men hvis det er den precordiale regionen (over hjertet), og smertene beveger seg til venstre arm, bør det behandles som et potensielt hjerteinfarkt,” klargjorde han.

 162

Tilsvarende må søvnforstyrrelse, en nevrologisk lidelse som kan forårsake skade eller tretthet, utelukkes; og motorisk lidelse, for eksempel Parkinsons sykdom.

I henhold til noen kriterier, må symptomene forbli i minst seks måneder for at diagnosen skal være positiv, men noen spesialister, som Prospero García, hevder at det er for lang periode.

“Hvis det dukker opp ett eller flere symptomer, bør de følges med en gang, og  studier  bør  gjennomføres; Fire uker er nok til å ha en diagnose, fordi det er mulig at det etter seks måneder vil være konsekvenser, siden CFS   har stor personlig, familie- og sosial påvirkning. ”

Prospero García vurderte at en genetisk komponent sannsynligvis vil være involvert, men den er ikke blitt grundig undersøkt fordi det er praktisk talt umulig å lage dyremodeller for å studere sykdommen.

Shutterstock

Behandling

Når kronisk utmattelsessyndrom   er korrekt diagnostisert, er behandlingen relativt grei. Det må omfatte kognitiv atferdsterapi, siden det hjelper personen å se hvordan tilstanden hans lever; “Tankene til engstelige, deprimerte eller andre psykiatriske pasienter kan endres.”

Litt trening anbefales også. Selv om de lider av tretthet og smerter i muskler og ledd, er det viktig å oppmuntre dem til å gå, fordi sammen med kognitiv atferdsterapi er lett trening avgjørende for forbedring av dem.  “Hvis de rapporterer komorbiditet med depresjon, kan de få farmakologisk behandling.”

FM-akademikeren advarte om at når en person med CFS blir hjemme, blir tilstanden sterkere; I tillegg utløses nivåer av hormonet kortisol, som frigjøres som respons på stress.

”Den funksjonshemmedes tilstand av dette syndromet og dets konsekvenser (for eksempel arbeidstap, antas å føre til at pasienter blir stresset og at syndromet forverres. Det er en syklus som lever tilbake, og det er viktig å bryte ”

14 thoughts on “Effektene av kronisk utmattelse: syndromet som forårsaker hodepine og dårlig konsentrasjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *