Complete gids over het gebruik van cannabis voor fibromyalgie (laatste onderzoek)

Stel je voor dat je constant moe bent van verschillende soorten pijn verspreid over je hele lichaam. Zijn heup doet pijn, zijn huid voelt gekneusd en hij weet nooit wat het volgende symptoom zal zijn.

Dat is precies wat mensen die lijden aan fibromyalgie dagelijks lijden.

Fibromyalgie, als reumatologische aandoening, brengt de normale werking van het menselijk lichaam in gevaar door musculoskeletale pijn en voortdurende koortsklachten te veroorzaken.

Aangezien medische marihuana vaak wordt gebruikt voor de behandeling van chronische pijn en vele symptomen die daarmee gepaard gaan, besloot ik om te onderzoeken of het een levensvatbare behandeling voor fibromyalgie kan zijn.

In deze gids zullen we onderzoeken wat precies fibromyalgie is, hoe het in het algemeen wordt behandeld, hoe cannabis kan helpen (met meer studies dan je nodig hebt) en tot slot enkele van de beste cannabissoorten die worden aanbevolen om deze aandoening te behandelen.

Laten we dus eens kijken hoe marihuana u kan helpen uw symptomen onder controle te houden of uw geliefde te helpen.

Fibromyalgie is een sinistere wervelwind van pijn en lijden

De eenvoudigste manier om fibromyalgie te beschrijven is het hebben van wijdverspreide pijn in de enkels, gewrichten en spieren, terwijl ze zich lethargisch en over het algemeen ziek voelen. Er zijn tijden dat de pijn verdwijnt, maar meestal komt het altijd terug.

Er zijn andere symptomen die gepaard gaan met pijn en vermoeidheid: slaapproblemen, gevoelloosheid en tintelingen, migraine, spijsverteringsstoornissen, darmstoornissen, blaasongemakken, misselijkheid, gewrichtspijn (vooral in de heupen), slapeloosheid en nog een beetje meer, afhankelijk van de persoon .

De meeste patiënten melden ook dat ze een rustelozebenensyndroom hebben, een ondraaglijke behoefte om de benen te bewegen, waardoor inslapen moeilijker wordt.

Een ander groot probleem met fibro is dat het patiënten gehumeurd en ongeordend laat: het leven met deze aandoening heeft gevolgen voor een persoon en na een tijdje wordt het steeds moeilijker voor mensen om hun sociale leven te behouden en persoonlijke relaties op te bouwen. . Om maar te zwijgen van werk.

Fibromyalgie is een gecompliceerde aandoening en noch artsen noch patiënten begrijpen voldoende.

Artsen, onderzoekers en wetenschappers voorspellen dat genetische en omgevingsfactoren de ontwikkeling van de ziekte beïnvloeden. Ze vermoeden dat de aandoening optreedt wanneer het systeem van een persoon overgevoelig wordt en het lichaam de pijn niet kan verwerken zoals zou moeten.

Dit betekent dat iets dat meestal niet pijnlijk is, uiterst pijnlijk kan zijn voor patiënten met fibromyalgie.

Fibromyalgie is niet progressief of dodelijk, maar soms kan de pijn zo hevig zijn dat het bijna ondraaglijk wordt. Hoewel het absoluut pijnlijk kan zijn, veroorzaakt fibromyalgie geen blijvende schade aan gewrichten, zachte weefsels of spieren.

De onderzoekers hebben de specifieke oorzaak niet gevonden, maar men gelooft dat hogere stressniveaus, evenals psychologische en fysieke trauma’s, fibromyalgie kunnen veroorzaken. Sommige preklinische onderzoeken wijzen uit dat zelfs glutengevoeligheid deze aandoening kan veroorzaken, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen.

Artsen denken echter dat de aandoening pijnsensaties veroorzaakt in de hersenen, zoals de onregelmatige activiteit van de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het transport van pijnsignalen.

Dit zorgt ervoor dat de pijnreceptoren iets als een herinnering ontwikkelen, dus reageren ze gewoon overdreven op het pijnsignaal.

Wat voor mij echt interessant was, is dat vrouwen 80 tot 90 procent van alle patiënten met fibromyalgie vertegenwoordigen.

Er is geen farmaceutische remedie voor fibromyalgie

Fibromyalgie is nog steeds iets nieuws in medische kringen.

Daarom is er geen specifiek medicijn voor. De aandoening wordt meestal behandeld met pijnstillers, antidepressiva en anti-epileptica.

Er zijn drie meest voorkomende medicijnen die momenteel worden gebruikt om fibromyalgie te behandelen:

 • Lyrica (pregabalin)
 • Cymbalta (duloxetina)
 • Savella (milnacipran)

De effectiviteit van deze geneesmiddelen werd onderzocht in een onderzoek dat in 2014 werd uitgevoerd door het Global Pain Initiative, dat meer dan 1300 fibro-patiënten interviewde:

Helaas beweerde slechts 8 tot 10 procent van de patiënten met fibromyalgie enige verlichting te hebben gevonden met voorgeschreven medicijnen, terwijl 60 tot 68 procent van de patiënten helemaal geen verbetering van hun symptomen zag.

In dezelfde enquête echter, probeerde 30 procent van de respondenten medicinale marihuana te gebruiken om hun fibromyalgiesymptomen onder controle te houden:

Geloof het of niet, 60% van hen vond dat cannabis zeer effectief is en 33% zei dat het een beetje helpt.

Laat me dat in perspectief plaatsen: van 450 patiënten met fibromyalgie die medicinale cannabis probeerden, zeiden 405 dat cannabis hen op de een of andere manier hielp. 270 van hen zeiden dat ze hen VEEL hielpen.

Dit concludeert de enquête trouwens:

MEDISCHE MARUJAANA IS VEEL MEER EFFECTIEF OM DE SYMPTOMEN VAN FIBROMYALGIE TE BEHANDELEN DAN OM HET EVEN WELK VAN DE DRIE VOORSCHRIFTSGEGEVENS DIE DOOR DE ADMINISTRATIE VAN VOEDSEL EN DRUGS GOEDGEKEURD ZIJN OM DE STOORNIS AAN TE PAKKEN.

Dit leidde me ertoe om een ​​beetje dieper te graven.

Onderzoek naar cannabis voor fibromyalgie is eigenlijk een groot groen licht

De bijbehorende symptomen van fibromyalgie zijn pijn, chronische hoofdpijn en depressie, en het is bewezen dat marihuana zeer effectief is in het verlichten van alle drie.

Er is niet veel gepubliceerd onderzoek naar marihuana voor fibromyalgie, maar er zijn enkele onderzoeken die ons kunnen helpen deze relatie beter te begrijpen.

Een onderzoek uit 2007 leverde enkele interessante bevindingen op:   marihuana verlicht pijn veroorzaakt door perifere neuropathie   (beschadigde zenuwen), wat waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak is van pijn voor mensen die leven met fibromyalgie. In vergelijking met de placebo-gecontroleerde groep werd ontdekt dat cannabis een effectieve behandeling is voor perifere neuropathie. (1)

Een ander onderzoek werd in 2011 in Spanje uitgevoerd, waarbij werd vastgesteld dat   medische marihuana effectief kan zijn bij het verminderen van pijn bij patiënten met fibromyalgie  , waardoor ze een betere levenskwaliteit krijgen. 28 patiënten dienden medicinale cannabis roken, oraal of beide, maar alle rapporteerden een vermindering van pijn evenals een lagere stijfheid. Cannabis therapie hielp hen ook om hun gevoel van welzijn, slaap en ontspanning te verbeteren. (2)

Daarnaast bleek uit een systematische review van 2013 dat de   pijnstillende eigenschappen van marihuana effectief zijn bij het bevorderen van slaap, het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid en het verbeteren van de fysieke functies en kwaliteit van leven van patiënten met fibromyalgie  . (3)

Dit is hoe marihuana de symptomen van fibromyalgie verlicht

Omdat we nog steeds niet genoeg onderzoek en bewijs hebben over hoe cannabis precies werkt bij fibromyalgie, gaan artsen en wetenschappers ervan uit dat alles te maken heeft met de effecten van marihuana op de balans van ons endocannabinoïdesysteem (ECS).

Er zijn zelfs speculaties dat fibromyalgie wordt veroorzaakt door klinische endocannabinoïd-deficiëntie (CECD).

Om dit een beetje beter verteerbaar te maken, doet CECD zich voor wanneer ons systeem niet genoeg endocannabinoïden produceert (onze eigen natuurlijke cannabinoïden). Dus door deze stoffen aan te vullen met marihuana-cannabinoïden helpen we ons lichaam de homeostase te behouden, de cellulaire balans die we allemaal normaal moeten laten functioneren.

Wanneer onze ECS uit balans is, is het waarschijnlijker dat er gezondheidsproblemen optreden, zoals gastro-intestinale problemen, slaapstoornissen, chronische pijn, stemmingswisselingen, spierspasmen en stijfheid.

Synthetische cannabis voor fibromyalgie blijft een vraagteken

Patiënten vragen vaak of synthetische cannabis kan worden gebruikt om de symptomen van fibromyalgie te behandelen.

In een onderzoek met een placebo-controlegroep kregen de deelnemers nabilone toegediend voor fibromyalgie, een synthetische cannabinoïde vervaardigd voor therapeutische doeleinden. Uiteindelijk had het medicijn een connotatie van ‘gunstige en goed getolereerde behandeling’, maar patiënten hadden meer vertrouwen in de verbeteringen na het gebruik van natuurlijke cannabis. (4)

Dronabinol, of algemeen bekend en verkocht onder de naam Marinol, is een gesynthetiseerde vorm van THC. Marinol is door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van misselijkheid, braken en gewichtsverlies door chemotherapie en aids in zowel Canada als de VS. UU Marinol is echter nog niet goedgekeurd voor de behandeling van fibromyalgie.

Aan de andere kant is gesynthetiseerd THC niet goedkoop.

Dat is de reden waarom de meeste patiënten die cannabis voor fibro willen proberen, eerder medicinale cannabis kopen, wat rond de $ 5-9 per gram kost.

De beste cannabissoorten voor fibromyalgie

De sleutel tot het vinden van de beste spanning voor uw symptomen is door te leren en te experimenteren.

Om u te helpen uw balans te vinden, heb ik een korte lijst gemaakt van de beste variëteiten voor fibromyalgie die u op weg zullen helpen om de beste voor u te ontdekken.

De consumptiemethode is van jou afhankelijk.

Houd in gedachten dat je cannabis niet hoeft te roken om de therapeutische effecten ervan te voelen. Je kunt het altijd consumeren in de vorm van voedingsmiddelen, tincturen of oliën.

Romulano

Deze krachtige Indica, vernoemd naar de beroemde Star Trek-soort, is een van de beste soorten om zenuwbeschadiging te behandelen. Ideaal voor spierspasmen en nog meer om pijn te verlichten, Romulan heeft een sterk kalmerend effect en is daarom ideaal voor nachtelijke ontspanning.

Scooby Snacks

Dit is een dominante Indica-hybride met zeer hoge THC-niveaus. Scooby Snacks begint met een krachtig brein en lichamelijke ontspanning, maar wanneer het begint te verdwijnen, produceert het een gevoel van geluk. Omdat het een zeer krachtige soort is, moeten beginnende gebruikers het langzaam aan doen.

Dynamiet

Dynamite is een Indica-variëteit die iets meer THC bevat dan CBD, dus je zult hoog en pijnvrij worden. Bovendien zult u zich ontspannen voelen, alsof iets uw zenuwen kalmeert, met vermindering van stress en depressie. Als je ‘s nachts moeite hebt met in slaap vallen vanwege je fibromyalgie, is dit een spanning voor jou.

Cannatonic

Fibromyalgie-patiënten gebruiken Cannatonic graag vanwege het hoge CBD-gehalte en de lage THC-waarden. Cannatonic is een goede optie voor zowel beginners als ervaren gebruikers, omdat het een licht psychoactief effect produceert dat niet lang duurt. Deze spanning verplettert vermoedelijk de pijn in enkele minuten na het gebruik ervan.

Tahoe OG

Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze variëteit te gebruiken wanneer u thuis comfortabel bent, klaar om te ontspannen en niet wanneer u uw boodschappen moet doen. Tahoe OG is sterk, dus als u lijdt aan ernstige pijn en depressie, is dit misschien de beste optie voor u.

Blauwe droom

Een zeer populaire medische variëteit voor de dagelijkse ervaring, die verlichting biedt van de symptomen van fibromyalgie zonder sedatieve effecten. Het is een zeer populaire soort om pijn en depressie te behandelen. Als je een pauze nodig hebt van alles wat er in je leven gebeurt, koop dan wat Blue Dream en je zou in ieder geval een paar uur in orde moeten zijn.

Charlotte’s web

De definitieve soort voor elke medische aandoening: Charlotte’s Web is de soort met bijna geen THC-gehalte, maar het is erg hoog in CBD. Dat is de reden waarom patiënten zich niet geschokt of opgewonden voelen, maar eerder ontspannen en pijnloos zijn. Bereid je voor om een ​​tijdje gelukkig en stressvrij te zijn.

Kritieke massa

Critical Mass is een variëteit die u moet gebruiken voor het slapengaan, vooral als u een slaapstoornis, depressie of angst heeft. Vanwege het hoge gehalte aan THC biedt deze soort een intens gevoel van “high body” maar zonder een sterk sedatief effect. Het verdwijnt na ongeveer drie uur.

harmonie

Zijn naam zegt alles. Harmonia neemt je mee in balans, met een gevoel van harmonie en plezier in je hele lichaam. Deze Indica-variëteit heeft iets hogere CBD-waarden dan THC, waardoor het perfect is voor overdag gebruik omdat het bijna geen psychoactieve effecten geeft.

Kalk cake

Beginners moeten voorzichtig zijn met Key Lime Pie, omdat gebruikers het nogal overweldigend vinden. De hoge THC-niveaus helpen om de spieren te ontspannen en de broodnodige slaap te introduceren na een lange dag vechten tegen de symptomen van fibromyalgie.

Marihuana is de volgende route om te verkennen

Medische marihuana is nu meer dan ooit beschikbaar, vooral in de UU van de VS en Canada.

Als jij, of de mensen waar je om geeft, de symptomen van fibromyalgie bestrijden, kan dit zeker een oplossing zijn.

Marihuana wordt met succes gebruikt om verschillende soorten medische problemen (met name pijn) te behandelen en kan daarom veel mensen over de hele wereld verlichting bieden zonder hun gezondheid in gevaar te brengen.

De onderzoeken en onderzoeken die ik in mijn onderzoek vond, beweren dat het nuttig is en als je geen verlichting hebt gevonden met voorgeschreven medicijnen, kun je in overleg met je arts proberen te experimenteren met medicinale cannabis.

Als je cannabis gebruikt voor   fibromyalgie  , reageer hieronder alsjeblieft en deel je ervaringen. Het kan een ander gewoon helpen om deze vreselijke toestand te overwinnen.

125 thoughts on “Complete gids over het gebruik van cannabis voor fibromyalgie (laatste onderzoek)

 1. Hi there! This article couldn’t be written much better!
  Going through this article reminds me of my previous
  roommate! He continually kept talking about this. I am
  going to send this information to him. Pretty
  sure he’ll have a very good read. I appreciate you for
  sharing!

 2. Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I will revisit yet again since i have book marked it.

  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and
  continue to help other people.

 3. Hi there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it is really informative.
  I am going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this
  in future. Many people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 4. Does your site have a contact page? I’m having trouble locating
  it but, I’d like to shoot you an email. I’ve got some recommendations for
  your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog
  and I look forward to seeing it develop over time.

 5. Hey There. I found your blog using msn. This is a really
  well written article. I will make sure to bookmark it and come back
  to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 6. If some one wishes to be updated with most up-to-date technologies after
  that he must be pay a quick visit this website and be up to date every day.

 7. Hey! I know this is somewhat off-topic however I needed to
  ask. Does running a well-established blog like yours take a massive
  amount work? I’m brand new to blogging however I do write
  in my diary daily. I’d like to start a blog so I can share
  my personal experience and thoughts online. Please let me know
  if you have any suggestions or tips for brand new aspiring
  blog owners. Thankyou!

 8. I’m excited to uncover this great site. I wanted to thank you for
  ones time for this fantastic read!! I definitely loved every little bit of
  it and i also have you book-marked to check out new things on your web site.

 9. I’m extremely impressed with your writing skills as well as
  with the layout on your weblog. Is this a paid theme or
  did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing,
  it is rare to see a great blog like this one these days.

 10. Great blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but
  I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or
  go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally
  confused .. Any recommendations? Thanks a lot!

 11. Hello! I’ve been reading your web site for some time now and finally got the bravery to go
  ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just
  wanted to tell you keep up the excellent work!

 12. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what
  all is required to get setup? I’m assuming having a blog like
  yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100%
  sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.

  Thank you

 13. You actually make it seem so easy with your presentation but I find
  this matter to be really something which I think I
  would never understand. It seems too complicated and extremely broad
  for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 14. With havin so much content and articles do you ever run into
  any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive
  content I’ve either created myself or outsourced
  but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement.
  Do you know any techniques to help protect against content
  from being stolen? I’d really appreciate it.

 15. You really make it appear so easy together with your presentation but I in finding this topic to be actually something that I feel
  I’d by no means understand. It kind of feels too complex
  and extremely wide for me. I’m having a look ahead in your subsequent
  post, I will attempt to get the hold of it!

 16. I do not know whether it’s just me or if everyone else experiencing issues with your site.

  It seems like some of the written text on your posts are running
  off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
  Many thanks

 17. Heya i am for the first time here. I came across this board and I in finding It truly
  useful & it helped me out a lot. I am hoping to present something back and aid
  others such as you aided me.

 18. Pingback: Google
 19. I was wondering if you ever considered changing the layout of your website?

  Its very well written; I love what youve got to
  say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it
  better. Youve got an awful lot of text for only having one or
  two images. Maybe you could space it out better?

 20. Spot on with this write-up, I truly believe that this
  web site needs a lot more attention. I’ll probably be back again to read
  more, thanks for the information!

 21. Hello I am so glad I found your blog, I really found you by error, while I was looking on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say
  thanks a lot for a marvelous post and a all
  round entertaining blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at the minute but
  I have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the excellent work.

 22. Pretty portion of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to
  assert that I acquire in fact loved account your weblog posts.

  Anyway I’ll be subscribing for your augment and even I achievement you get right of entry
  to consistently fast.

 23. Pingback: iptv festival
 24. Pingback: Don Juravin
 25. Pingback: diy dildo
 26. Pingback: qq99
 27. Pingback: BWI transportation
 28. Good way of describing, and pleasant piece of writing to obtain information regarding my
  presentation subject, which i am going to convey in university.

 29. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a
  co-worker who had been conducting a little research on this.

  And he actually bought me breakfast simply because
  I found it for him… lol. So allow me to reword this….
  Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this issue here on your web site.

 30. I do not even know how I finished up right here, however I believed this submit was great.
  I do not know who you might be but definitely you
  are going to a famous blogger in the event you aren’t already.
  Cheers!

 31. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I
  am having troubles with your RSS. I don’t know
  the reason why I cannot join it. Is there anybody else having identical
  RSS problems? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!!

 32. Hi to every body, it’s my first go to see of
  this website; this blog carries remarkable and genuinely excellent
  data for visitors.

 33. Hi! I know this is somewhat off topic but I was
  wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the
  direction of a good platform.

 34. Hello, i think that i saw you visited my website thus i got here to go back the
  choose?.I am trying to find issues to enhance my website!I assume
  its adequate to use some of your concepts!!

 35. Pingback: 192.168.1. 254
 36. I do not know whether it’s just me or if everyone else encountering issues with your site.
  It seems like some of the text in your content are running
  off the screen. Can somebody else please comment and let
  me know if this is happening to them too? This may be a problem with my browser because I’ve had
  this happen previously. Thank you

 37. It’s truly very complex in this active life to listen news on TV, so I simply use internet for that purpose, and get the most up-to-date information.

 38. Pingback: cock ring
 39. Pingback: credit card buy
 40. Pingback: Dankwoods
 41. Pingback: Minyak Kelapa
 42. Pingback: Startups
 43. Pingback: buy xanax online
 44. Pingback: free ads USA
 45. Pingback: SEO Vancouver
 46. Hey There. I found your blog the usage of msn. This is a
  very neatly written article. I’ll make sure to bookmark it and
  come back to learn more of your useful information. Thank you for the post.
  I will certainly comeback.

 47. you are really a excellent webmaster. The site loading pace is amazing.

  It seems that you are doing any distinctive trick.
  Also, The contents are masterpiece. you have performed a fantastic task on this matter!

 48. An interesting discussion is worth comment. I believe that you ought to write more about this topic, it might not be a taboo matter
  but generally folks don’t talk about these subjects. To the next!
  Kind regards!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *