BEVESTIGING VAN DE WETENSCHAP CLINIC: FIBROMYALGIA VERBAND hysterectomie, gynaecologische ziekte: ook gekoppeld aan Endocrine en auto

  • Klinische wetenschap bevestigt: fibromyalgie is gerelateerd aan hysterectomie, gynaecologische aandoening: het is ook gerelateerd aan endocriene en auto-immuunziekten

 Een CommentOn AdminLeave Clinical Science bevestigt fibromyalgie betreft hysterectomie, gynaecologische ziekte: ook gerelateerd aan endocriene en auto-immuunziekten.

Had u een gynaecologische operatie, bijvoorbeeld een hysterectomie, in de paar jaar voorafgaand aan het ontstaan ​​van fibromyalgie?

Het is een patroon dat sommige mensen hebben gezien, en gedistribueerd testen in 2015 versterkt de verbinding tussen dit type van chirurgie en het begin van fibromyalgie. Het biedt ook een verdere bevestiging van een relatie tussen fibromyalgie en voorwaarden voor de dekking zijn regelmatige gynaecologische, endocriene en immuunsysteem.

Tijdens het onderzoek onderzochten de specialisten de schema’s van 219 vrouwen met fibromyalgie en 116 vrouwen met ondraaglijke pijn zonder aanhoudende fibromyalgie. In het bijzonder analyseerden zij de tijd tussen het begin van de ziekte en gynaecologische chirurgie en bovendien de hoeveelheid dekkingsomstandigheden op elke vergadering.

Ze ontdekten ook dat elk van de drie soorten determinatie waar ze naar keken, gerelateerd was aan fibromyalgie. Schildklierziekte en gynaecologische chirurgie waren over het algemeen meer typisch bij vrouwen met fibromyalgie dan bij vrouwen met verschillende soorten eeuwige pijn.

De planning van de gynaecologische operaties met betrekking tot het begin van de marteling was bijzonder intrigerend. Ze ontdekten meer operaties in de jaren vlak voor het begin van fibromyalgie, of in het jaar na het begin van de kwelling. Dat exemplaar was uniek in zijn klasse voor de verzameling van fibromyalgie.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat gynaecologische operaties in het jaar na het begin van de pijn moeten worden geïdentificeerd met de verbetering van fibromyalgie.

Een dergelijke aansluiting kan echter te wijten zijn aan een paar verwante variabelen.

Bedenk bijvoorbeeld dat veel vrouwen gynaecologische problemen hebben lang voordat ze besloten hebben om te opereren als voorkeursbehandeling. Het is mogelijk dat hormonale veranderingen of gynaecologische aandoeningen risicofactoren zijn voor fibromyalgie als gevolg van een basale relatie die we nog niet hebben ontvangen.

Zoals aangegeven door de test, baarmoederverwijdering en ovariëctomie (verwijdering van de eierstokken) waren waarschijnlijk binnen vier of jaren na het begin van de kwelling van fibromyalgie.

Dit is absoluut een regio die meer onderzoek vereist. Ten slotte kunnen we begrijpen waarom 90 procent van de patiënten met fibromyalgie vrouw is. Buiten dat, kunt u fysiologische veranderingen die de progressie van de ziekte, die zou kunnen leiden tot betere medicijnen en mogelijk zelfs een hekel kan leiden vinden.

Voor vrouwen die fibromyalgie geloven na gynaecologische chirurgie, ook moeten we dat deel erkennen, ervan uitgaande dat de operatie zelf speelt, en ook denkbaar delen van de hormonale veranderingen veroorzaakt door een operatie. Postoperatieve hormoonvervangingstherapie verdient ook een aspect.

Al enige tijd speculeren specialisten dat fibromyalgie sterke hormonale verbanden en triggers heeft. Een studie uit 2013 vond raakvlakken tussen vroege menopauze en de affectiviteit van uitgebreide pijn bij patiënten met fibromyalgie, die kan worden geïdentificeerd met de daling van de oestrogeenspiegels.

Vrouwen met fibromyalgie zijn vooral geneigd tot ondraaglijke menstruatieperiodes (dysmenorroe) en bepaalde verwarringen tijdens de zwangerschap.

Dit onderzoek gaat echt in op mijn eigen specifieke ervaring. Ik was 34 jaar oud toen mijn jongste zoon verwekt was door het C-segment en 35 toen ik stopte met de borstvoeding. De hormonale veranderingen daarvan zorgden volgens mijn gynaecoloog voor een voortijdige perimenopauze.

Mijn menstruatiecyclus eindigde opmerkelijk sporadisch en de menstruaties waren grotendeels substantieel en ondraaglijk, terwijl ze in het algemeen gewoon en echt vriendelijk waren geweest. De manifestaties van fibromyagie duurden een korte tijd later.

Een half jaar later kwam ik tot een conclusie en onderscheidde ik een voorbeeld: mijn uitbraken vonden gestaag plaats tussen de eisprong en het begin van mijn menstruatie. Mijn gynaecoloog schreef een verwijdering van het endometrium voor om de hormonen te verwijderen die door de verdikking van de baarmoeder worden weggegooid.

De retraite maakte niet alleen een afsluiting van moeilijke perioden (en periodes, in de regel), verhoogde de geesten van mijn fakkels en maakte ze steeds minder ver weg onder hen. (Zie meer over mijn eigen avontuur in de lanceringscursus: fibromyalgie komt mijn leven binnen).

Ik had echter geen hysterectomie gehad tussen twee zwangerschappen en twee C-segmenten, naast borstvoeding had mijn lichaam duidelijk hormonale controle ondergaan.

Speculatie dat de exploratie verbindingen blijft leggen tussen fibromyalgie en hormonale veranderingen en de verwachting dat we in de niet al te verre toekomst in aanzienlijke mate beter voorbereid zullen zijn op het waarnemen, behandelen en vermijden van fibromyalgie gerelateerd aan hormonen.

2 thoughts on “BEVESTIGING VAN DE WETENSCHAP CLINIC: FIBROMYALGIA VERBAND hysterectomie, gynaecologische ziekte: ook gekoppeld aan Endocrine en auto

  1. Dikke bullshit ik heb de diagnose fibromyalgie in 1997 gekregen in 2005 heb ik mij laten steriliseren en in 2013 m’n baarmoeder laten verwijderen uit voorzorg (moeder baarmoeder kanker ) dus ik was al fibro patiënt voor de operatie.
    Mvg Nancy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *