Bekreftelse av klinisk vitenskap: Fibromyalgi knyttet til hysterektomi, gynekologisk sykdom: også knyttet til endokrine disorder

  • Klinisk vitenskap bekrefter: Fibromyalgi er relatert til hysterektomi, gynekologisk sykdom: den er også relatert til endokrine og autoimmune sykdommer

 AdminLeave En kommentarOn klinisk vitenskap bekrefter: Fibromyalgi er relatert til hysterektomi, gynekologisk sykdom: den er også relatert til endokrine og autoimmune sykdommer.

Har du gynekologisk kirurgi, for eksempel en hysterektomi, i de få årene før opprettelsen av fibromyalgi?

Det er et mønster som noen har sett, og en test distribuert i 2015 styrker sammenhengen mellom denne typen operasjon og utbruddet av fibromyalgi. I tillegg gir det ytterligere bekreftelse på forholdet mellom fibromyalgi og vanlige dekningstilstander som er gynekologisk, endokrine eller immunsystem.

I undersøkelsen undersøkte spesialistene ordene med 219 kvinner med fibromyalgi og 116 kvinner med smerte uten uopphørlig fibromyalgi. Spesielt analyserte de tiden mellom sykdomsutbrudd og gynekologisk kirurgi, og i tillegg mengden dekningsvilkår ved hvert møte.

De oppdaget også at hver av de tre typer bestemmelsene de tok på seg, var fritt knyttet til fibromyalgi. Skjoldbrusk sykdom og gynekologisk kirurgi var generelt mer typisk hos kvinner med fibromyalgi enn hos de med ulike typer evig smerte.

Planlegging av gynekologiske operasjoner i forhold til begynnelsen av plaget var spesielt spennende. De oppdaget flere operasjoner i årene like før fibromyalgi ble oppstått, eller i året etter at plaget hadde begynt. Det eksemplet var unikt i sin klasse for samling av fibromyalgi.

Ved første øyekast kan det virke rart at gynekologiske operasjoner i året etter starten av smerten skal identifiseres med forbedring av fibromyalgi.

En tilknytning som dette kan imidlertid skyldes noen relaterte variabler.

Tenk for eksempel at mange kvinner har gynekologiske problemer lenge før de bestemmer seg for operasjonen som den foretrukne behandlingen. Det er mulig at hormonelle endringer eller gynekologisk sykdom er risikofaktorer for fibromyalgi som et resultat av et grunnleggende forhold som vi ennå ikke har mottatt.

Som antydet ved undersøkelsen var hysterektomi og oophorektomi (utvisning av eggstokkene) sannsynligvis innen fire år før eller etter oppstart av fibromyalgi.

Dette er absolutt en region som krever mer forskning. Til slutt kan det tillate oss å forstå hvorfor 90 prosent av pasientene med fibromyalgi er kvinner. Utover det kan du oppdage fysiologiske endringer som kan utløse fremdriften av sykdommen, noe som kan føre til bedre medisiner og muligens selv aversjon.

For kvinner som oppretter fibromyalgi etter gynekologisk kirurgi, må vi også gjenkjenne hvilken del som antas at operasjonen selv spiller, og også de tenkelige delene av hormonforandringene forårsaket av operasjonen. Postoperativ hormon erstatningsterapi fortjener også et aspekt.

For en stund har spesialister spekulert på at fibromyalgi har sterke hormonelle koblinger og utløsere. En studie av 2013 fant grensesnitt mellom tidlig menopause og affekt av smerte ekspandert i pasienter med fibromyalgi, kan identifiseres med fallet i østrogennivåer.

Kvinner med fibromyalgi er spesielt tilbøyelige til ubærbare menstruasjonsperioder (dysmenoré) og visse forvirringer av graviditet.

Denne undersøkelsen tar egentlig opp til min egen spesielle opplevelse. Jeg var 34 år da min yngste sønn ble unnfanget gjennom C-segmentet, og 35 da jeg sluttet å amme. De hormonelle endringene fra det, ifølge min gynekolog, førte meg til en utrolig perimenopause.

Menstruasjonssyklusen min ble bemerkelsesverdig sporadisk, og perioderne var stort sett betydelige og uutholdelige, mens de generelt hadde vært vanlige og oppriktige slag. Fibromyagias manifestasjoner tok kort tid senere.

Et halvt år senere kom jeg til en konklusjon og skildret et eksempel: utbruddene mine skjedde jevnt mellom eggløsning og begynnelsen av min periode. Min gynekolog foreskrev en fjerning av endometrium for å eliminere hormonene forkastet ved fortykkelsen av livmoren.

Tilbaketrekningen ikke bare konkluderer med vanskelige perioder (og perioder, som regel) hevet åndene i min bluss og gjorde dem mindre og fjernere blant dem. (Se mer om mitt eget eventyr i startkurset: Fibromyalgi går inn i mitt liv).

Han hadde ikke hatt en hysterektomi, men mellom to graviditeter og to segmenter C, i tillegg til amming, hadde kroppen min klart gått hormonell kontroll.

Spekulum leting fortsette å lage forbindelser mellom fibromyalgi og hormonelle forandringer, og en forventning om at en ikke altfor fjern fremtid vil være i vesentlig grad bedre beredt til å motta, behandle og forebygge fibromyalgi relatert til hormoner.

3 thoughts on “Bekreftelse av klinisk vitenskap: Fibromyalgi knyttet til hysterektomi, gynekologisk sykdom: også knyttet til endokrine disorder

  1. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I’ve really enjoyed browsing your weblog posts.
    After all I’ll be subscribing in your feed and I am hoping you write once more soon!

  2. After exploring a few of the blog articles on your blog, I honestly
    like your technique of writing a blog. I added it to my bookmark website list and will
    be checking back soon. Take a look at my web site as well and let me know how you feel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.