25 tecken på att du växte upp med fibromyalgi.

Fibromyalgi är en mystisk sjukdom och dess diagnos ligger också i samma kategori. För det mesta, personer som har fibromyalgi diagnostiseras inte fram till medelåldern, många kan spåra sina symtom fram till sin barndom.

Du känner dig mer utmattad och trött i din klass, PE verkar vara en tortyr för dig eller ofta upplever du vad din läkare kallar “växande smärtor” eller Mono. Men om det här är din “normala” tillväxt, kan det ta många år att känna igen att smärtan, tröttheten, hjärndimman eller beröringskänsligheten du har blivit vana vid är faktiskt vägledande för ett underliggande hälsotillstånd.

Vi frågade vårt samhälle “Bor med fibromyalgi och kronisk sjukdom” en fråga att dela med sig av några tecken på att de växte upp med fibromyalgi, som de nu känner igen i efterhand. Kanske kommer följande att returnera några minnen av din egen barndom, och du kan också relatera den.

Här är vad samhället delar med oss:

1.   När jag var 11 år led jag fruktansvärda smärta i benen. Jag kunde inte gå och jag var på sjukhus i några månader. De kunde inte räkna ut vad som var fel. Smärtan minskade och jag kunde gå igen.

2.   Jag blev alltid sjuk, jag missade skolan mycket och jag var väldigt klumpig. Jag hade apa när jag var tonåring. Jag föll flera gånger och hade brutit ben och sprains.

3.   Alltid sjuk när jag var ung, sömnlöshet, migrän, endometrios, hade alltid kalla händer och fötter.

4.   Jag hade aldrig motstånd som alla mina vänner, jag sov alltid hela helgen medan mina vänner var ute och spelade. Jag hade migrän, ben och armar. Min mamma sa att hon var deprimerad av en våldsam alkoholistisk styvfar och en biologisk far som bara var där när det var bekvämt för honom. Jag skulle överhettas så mycket att andra var bra. Jag hade ständigt öroninfektioner och UTI som dr kunde inte förstå.

5.   Om benet på serveren under natten sa alltid att de växte smärta, som min syster, har vi båda fibromyalgi för att behöva en rullstol och andra immunproblem som en vuxen. En annan medlem lade till att ja, jag också … som ett barn skulle jag gråta hela natten eftersom mina ben värkade … Jag skulle ta ett varmt bad … Dräken sa att de skadade mer och mer.

6.   Jag visste ingenting annat än rädsla. Han visste rädsla och förnedring. Jag tänkte ständigt på idéer om hur jag kunde gömma mig. Jag skulle gå upp på natten och komma in i min brors rum att sova. Mycket trött Vakna på morgonen är jag en björn. Jag kände mig hög, trötthet hela tiden. Jag hade lite huvudvärk. Jag har mycket lunginflammation. Mycket om detta kunde ha varit depression. Barbariskt hem, sexuellt missbrukande. Fruktansvärd ångest.

7.   När jag var barn hade jag en hemsk smärta i benen och doktorn kallade de växande smärtorna och gav mig stora “hästpiller”. Ingen av mina 6 bröder drabbades av detta. Jag kunde också aldrig sova som de andra och jag började ha extrem sömnlöshet vid 14 år gammal.

8.   Känslighet mot ljus och ljud så långt du kan komma ihåg.

9.   Depression, ångest, alltid skadad eller sjuk, oförmögen att hålla jämna steg med skolan (när han var smart nog), sov jag som en död man som tonåring, trötthet och smärta som inte kunde vara förklaras, stress framkalla sjukdomen, brist av känslomässig reglering, tidig början av puberteten. Jag är säker på att listan fortsätter.

10.   Mitt första symptom var en mycket intens smärta i framsidan av båda benen, från knäna ner. Han började vid 15 år gammal. Jag hade också mycket tunga och smärtsamma perioder. Jag hade stigande smärta i benen sedan jag var 5 år gammal. Jag led av solstråle och migrän från en tidig ålder.

11.   Fruktansvärda benvärk. Min syster och jag rullade ibland på sängen i smärta. De berättade för oss att det var en växande smärta. Jag har bara 5 ‘. Min syster, även om jag vet, har inte fibromyalgi. Men jag gör det. Jag var också ofta sjuk. Endless sinusoidala infektioner, hemsk huvudvärk, diagnostiserad med TMJ vid 15 och tecken på ibs också. Jag var också väldigt klumpig och sårade mig ofta. De berättade att jag var hypokondriac. Jag var ofta tvungen att sätta på mig en armband, fotled eller knä.

Känslighet för ljud också. Fyrverkerierna var outhärdliga. Det var som en elektrisk chock. Fysiskt smärtsam! Min pappa var så arg att han var tvungen att ta mig hem. Alla trodde jag var rädd och jag förstod inte när jag sa att bommen skadade mig. De berättade för mig igen att jag var hypokondriak eller att jag bara ville ha uppmärksamhet. Jag har haft hemska sömnmönster hela mitt liv. Även som en bebis. Jag hade också kramper och jag läste någonstans kolik relaterad till nerverna.

12. Med   fruktansvärda kroniska smärtor överallt fann de skolios vid 14 och skyllde allt detta. Mina ben har alltid trött mycket snabbare än mina vänner (vad händer med mig, jag går och jag cyklar och jag är i bra form som mina vänner, varför behöver jag en tupplur?) Kroniska migrän, jag kunde aldrig utveckla styrkan hos överkroppen, oavsett hur svår det är. han försökte. Till denna dag har jag aldrig kunnat trycka eller lyfta.

13.   Ryggsmärta, jag trodde alltid att det var normalt att få smärta, jag trodde att alla hade ont. Det visar sig att jag hade fel, även känslig för kylan, jag har alltid hatat vintern och kan aldrig förklara varför jag nu inser att mina smärta och symtom ökar.

14.  Definitivt muskelspasmer. I mina ben, fötter, nacke, rygg, revben och armar. Jag hade problem med min svälja. Huvudvärk. TMJ. Jag hade nästan alltid illamående. Han kräkade varje dag. Jag gör det fortfarande. Deprimerad och stressad. Vårt hemliv var traumatiskt.

15.   Mycket smärtsamma ben från födseln, började sedan ha smärtsamma fötter runt 6, irriterade blåsproblem påbörjades i början av ungdomar, generella smärtor i kroppen och smärta före 5 år. Sedan började i början av 30-talet hemska migrän som störde mig tills jag var 40 år gammal. De smärtsamma slutade efter ett pneumoencepholgram, nu har jag bara de optiska problemen migrän. Mitt liv avslutar aldrig ont, trötthet och frustration.

sexton.  Att ha klådaattacker under natten Mamma skulle bada mig i kamfer för att hjälpa honom att sluta. Ofta, när jag satt vid mitt skrivbord från tredje till femte klassen kände jag ett obefintligt fel som krävde på min arm eller ben

17.   Kronisk smärta i benen precis före min tid och precis när jag började bli sjuk, och även när det var kallt ute. Jag tilldelade det alltid till min cerebral pares, men nu vet jag inte. Jag hade också ryggsmärta när jag lyfte upp mina armar en stund, som t ex diskmedel.

18.   Jag skulle ge dessa hemska influensasymtom … Jag skulle behöva gå och lägga mig … När jag vaknade nästa morgon var jag redo att gå. Detta skulle ske minst 2 eller 3 gånger i veckan. Jag trodde att jag var trött … ugh

19.   Bad “växtvärk”, hemsk mage och känslighet för ljud / texturer (jag var tvungen att bära banden i sömmarna av mina strumpor, skär alla taggar mina skjortor och byxor, polotröjor till hat, gör mig skada håret, etc.). Jag hade svåra öroninflammationer som barn och behövde rören, men tror inte att det var relaterat

20.    Smärtsamma leder. Tunga menstruationscykler med smärta. Vakna svettig Migränerna. Var trött (utmattad) Smärta i ryggen, nacken, axlarna (jag kunde inte göra massage på grund av rädsla för smärta).

21.  När jag var 6 år och en EEG och en scanner upptäckte jag att jag hade en prenatal stroke som orsakade lärande och stammarproblem och problem med motoriska färdigheter. På grund av att retas i skolan, blev jag diagnostiserad med depression. Också oro för att man måste prata framför människor. I åldern 10 år diagnostiserades jag med ADD. Jag hade inte djupuppfattning. Det skadade mig alltid. Jag skulle också gå och med mina fötter skulle jag vända mig och vrida mina anklar. Vid en ålder av 12 upptäckte jag att jag hade en högbåg som orsakade hälen att vara i fel vinkel. Vid en ålder av 15 år diagnostiserades jag med knäkuddarna felaktigt på grund av mina fotproblem. Vid 20 års ålder diagnostiserades jag med artrit i knäna och i ryggen. Han diagnostiserades förra året med fibromyalgi och kronisk smärta.

22.   Många öroninfektioner, rör placerades i öronen och hemska värkande höfter och ben … Han blev alltid tillsagd att det växte smärtor. Han hade alltid svaga höftböjare också.

23.   Jag hade oförklarlig feber som ett barn, många magbesvär, ryggkirurgi vid 19 års ålder, mono vid 18 och sedan igen vid 28. Jag fick diagnosen till slutet av trettiotalet, gick till en reumatolog när svällde mig knogar. utan anledning.

24.   Jag samtalade inte mycket när jag var barn. Min rygg gör alltid ont. Jag hade knäproblem. Jag sov mer än andra barn. Jag kommer ihåg smärtan från sjätte klassen. De trakasserade mig och jag blev deprimerad och begick självmord. Jag började medicin det året. Min mamma tog mig till läkare i flera stater och försökte ta reda på varför jag kände så mycket smärta. Vid 13 års ålder gick jag till kiropraktorer 2x vecka.

25.   Influensan gör ont utan att vara sjuk, med håravfall och utmattning.

339 thoughts on “25 tecken på att du växte upp med fibromyalgi.

 1. Pingback: Google
 2. Pingback: j-iptv
 3. Howdy would you mind letting me know which web host
  you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you suggest a good hosting provider at a reasonable price?

  Thanks, I appreciate it!

 4. This is a really good tip especially to those new to the blogosphere.
  Short but very accurate info… Many thanks for sharing this
  one. A must read article!

 5. Ahaa, its nice discussion on the topic of this paragraph here
  at this weblog, I have read all that, so now me also commenting at this place.

 6. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking
  and checking back often!

 7. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.

  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 8. It’s not my first time to pay a visit this website, i am visiting this website dailly and
  get good facts from here every day.

 9. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you
  are just too fantastic. I actually like what you’ve acquired
  here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still take care
  of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you.

  This is actually a tremendous web site.

 10. I have read several good stuff here. Certainly value bookmarking for revisiting.
  I surprise how so much effort you place to make such a wonderful informative site.

 11. Heya just wanted to give you a quick heads up and
  let you know a few of the images aren’t loading properly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 12. Whats up are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but
  I’m trying to get started and create my own. Do you need any html
  coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 13. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It’s the little changes that will make the greatest changes.
  Thanks a lot for sharing!

 14. It is appropriate time to make some plans
  for the future and it is time to be happy.
  I have learn this post and if I may I desire to recommend you
  few fascinating things or suggestions. Maybe you could write subsequent articles relating to this article.
  I want to read more issues about it!

 15. I have learn several just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.
  I wonder how so much attempt you set to make one of these fantastic informative website.

 16. obviously like your web-site however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts.

  Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the reality however I’ll surely
  come back again.

 17. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s
  tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a number of websites for about a year
  and am concerned about switching to another platform.
  I have heard excellent things about blogengine.net.
  Is there a way I can transfer all my wordpress posts into
  it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 18. This design is spectacular! You obviously know how to
  keep a reader amused. Between your wit and your
  videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
  Wonderful job. I really loved what you had to say, and
  more than that, how you presented it. Too cool!

 19. Hello, Neat post. There is an issue with your site in internet explorer, may test this?
  IE nonetheless is the marketplace chief and a huge component to folks will omit your excellent
  writing because of this problem.

 20. When I initially left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive 4 emails with the same comment.
  Perhaps there is a means you can remove me from that service?

  Thanks a lot!

 21. Excellent site you have here but I was wondering if you knew of
  any discussion boards that cover the same topics talked about in this article?

  I’d really love to be a part of online community where I
  can get feedback from other experienced people that share the same interest.

  If you have any recommendations, please let me know.
  Bless you!

 22. This article presents clear idea designed for the new viewers of blogging, that
  truly how to do blogging and site-building.

 23. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your design. Many thanks

 24. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to generate a top
  notch article… but what can I say… I hesitate a lot and
  don’t seem to get anything done.

 25. This paragraph provides clear idea designed for the new people of blogging, that
  in fact how to do blogging and site-building.

 26. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He was totally right. This submit truly made
  my day. You cann’t consider simply how much time I had spent for this info!
  Thank you!

 27. You could definitely see your expertise within the work
  you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t
  afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

 28. Heya terrific website! Does running a blog like this take a large amount of work?
  I have very little expertise in coding however I was hoping to start my own blog in the
  near future. Anyhow, if you have any recommendations or tips for new blog owners please
  share. I know this is off subject however I just wanted to
  ask. Many thanks!

 29. When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I receive 4
  emails with the exact same comment. Is there a way
  you can remove me from that service? Cheers!

 30. Wonderful article! This is the type of info that should be shared
  across the web. Disgrace on the seek engines for no longer positioning this post upper!
  Come on over and discuss with my site . Thank you
  =)

 31. Thank you for another fantastic article. The place else may just anyone get that kind of
  information in such a perfect method of writing?
  I have a presentation subsequent week, and I am on the look for such info.

 32. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog
  platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems
  with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.

  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 33. Undeniably believe that which you stated. Your favorite
  justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly don’t know
  about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 34. Heya i am for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful
  & it helped me out a lot. I hope to give one thing again and
  aid others like you aided me.

 35. Pretty section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert
  that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement
  you access consistently quickly.

 36. It’s genuinely very difficult in this active life to listen news on Television, so I
  only use web for that reason, and obtain the most recent news.

 37. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.
  Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 38. Heya i am for the first time here. I came across this board and I
  find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you aided
  me.

 39. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the costs.
  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type
  on a number of websites for about a year and am worried about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net.

  Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any help would be really appreciated!

 40. Admiring the hard work you put into your website and in depth information you offer.
  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the
  same outdated rehashed material. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding
  your RSS feeds to my Google account.

 41. I am really enjoying the theme/design of your
  blog. Do you ever run into any browser compatibility problems?
  A handful of my blog visitors have complained about my site
  not working correctly in Explorer but looks great in Opera.
  Do you have any ideas to help fix this issue?

 42. Hi there! I just wanted to ask if you ever
  have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up
  losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any solutions to
  prevent hackers?

 43. I was suggested this web site through my cousin. I am not certain whether this publish is
  written via him as nobody else recognise such
  certain approximately my problem. You’re wonderful! Thanks!

 44. Hi there it’s me, I am also visiting this web site regularly, this web site is actually fastidious and the users are in fact sharing good thoughts.

 45. My brother recommended I might like this blog. He was totally right.
  This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 46. Hey there, You have done a great job. I will certainly digg it and personally recommend to my friends.
  I am confident they’ll be benefited from this website.

 47. I do believe all the ideas you’ve presented for your post.

  They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for newbies.
  May you please lengthen them a bit from
  subsequent time? Thanks for the post.

 48. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I
  could get a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having trouble finding one? Thanks a lot!

 49. Excellent weblog here! Also your site a lot up very fast!
  What web host are you the usage of? Can I am
  getting your affiliate link for your host? I wish my site loaded up
  as quickly as yours lol

 50. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for
  a blog site? The account helped me a acceptable deal. I
  had been a little bit acquainted of this your broadcast offered vibrant
  clear concept

 51. I am really loving the theme/design of your site.

  Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A small number of my blog readers have complained about my website not
  operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any advice to help fix this problem?

 52. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts in this
  kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website.
  Reading this information So i’m happy to exhibit that I’ve an incredibly excellent
  uncanny feeling I came upon just what I
  needed. I such a lot indubitably will make sure to do
  not forget this site and give it a glance regularly.

 53. Excellent web site you have got here.. It’s difficult to find quality writing like yours these days.
  I seriously appreciate people like you! Take care!!

 54. I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly loved every
  little bit of it. I have got you book-marked to look at new
  stuff you post…

 55. Right now it sounds like WordPress is the top blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 56. Exceptional post however I was wondering if you could write
  a litte more on this subject? I’d be very thankful
  if you could elaborate a little bit further. Bless you!

 57. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as
  I provide credit and sources back to your weblog? My website is in the very
  same area of interest as yours and my visitors would definitely
  benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this okay with you. Many thanks!

 58. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended
  up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 59. Its like you read my mind! You appear to know a lot about
  this, like you wrote the book in it or something. I think
  that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog.
  An excellent read. I will definitely be back.

 60. I don’t know if it’s just me or if everyone else encountering
  problems with your site. It appears as if some of the written text
  on your content are running off the screen. Can somebody
  else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This could be a problem with my browser because I’ve had this happen previously.
  Thanks

 61. whoah this blog is magnificent i like reading your posts.
  Stay up the good work! You already know, a lot of people are looking round for this
  information, you could help them greatly.

 62. Hey there! I know this is somewhat off-topic but I needed to ask.
  Does managing a well-established website such as yours require a lot of work?

  I am brand new to blogging but I do write in my journal
  every day. I’d like to start a blog so I will be able to
  share my own experience and views online. Please let me know
  if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring bloggers.
  Thankyou!

 63. I got this web site from my pal who informed me concerning this site and at the moment this time I am
  browsing this web page and reading very informative posts at
  this time.

 64. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 65. each time i used to read smaller articles which
  also clear their motive, and that is also happening
  with this paragraph which I am reading here.

 66. Hello there I am so grateful I found your site, I really found you by
  mistake, while I was looking on Yahoo for something else, Regardless I
  am here now and would just like to say thank you for
  a marvelous post and a all round interesting
  blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I
  have book-marked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read much more, Please do keep
  up the excellent work.

 67. Hey! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to look it over.
  I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this
  to my followers! Excellent blog and brilliant
  design and style.

 68. Awesome things here. I am very satisfied to peer your article.
  Thank you so much and I’m looking forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 69. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to
  check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t
  wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, amazing site!

 70. I’m not sure why but this blog is loading extremely slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 71. Thank you a lot for sharing this with all folks you actually recognize what you are talking about!
  Bookmarked. Kindly additionally talk over with my web site =).
  We can have a link change contract between us

 72. Useful information. Lucky me I found your site unintentionally,
  and I am surprised why this twist of fate didn’t came about
  earlier! I bookmarked it.

 73. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your website provided us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

 74. Hello! I’ve been following your web site for a while now and finally
  got the bravery to go ahead and give you a shout
  out from Dallas Texas! Just wanted to mention keep up the excellent
  work!

 75. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am having problems with your RSS.
  I don’t understand the reason why I cannot join it. Is there anybody getting the same RSS problems?
  Anybody who knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

 76. Hello! Quick question that’s completely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My web site looks weird when viewing from my iphone4.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to correct this
  issue. If you have any suggestions, please share.
  Thanks!

 77. A motivating discussion is worth comment. I think that you should publish more on this issue, it may not be a
  taboo subject but typically folks don’t talk about such issues.
  To the next! Kind regards!!

 78. Nice post. I used to be checking continuously this blog and I’m
  inspired! Very useful info specifically the final section 🙂 I care for such information a lot.

  I was looking for this particular information for
  a very long time. Thanks and good luck.

 79. At this time it sounds like Expression Engine is the preferred blogging platform available right now.
  (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 80. Hello to every one, the contents existing at this web page are really amazing for
  people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

 81. Ahaa, its pleasant conversation concerning this article here at this webpage, I have read all that, so
  at this time me also commenting at this place.

 82. You could definitely see your expertise in the article you write.
  The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe.
  At all times go after your heart.

 83. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else experiencing issues with your
  website. It appears like some of the written text on your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?
  This could be a issue with my browser because I’ve had this happen before.
  Kudos

 84. Hey there! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find
  a theme or plugin that might be able to resolve this issue.

  If you have any recommendations, please share. Thank
  you!

 85. I’m gone to say to my little brother, that he
  should also pay a visit this web site on regular basis to get updated
  from most up-to-date news update.

 86. Someone essentially lend a hand to make critically articles I might state.
  That is the very first time I frequented your website page and to this point?
  I amazed with the research you made to create this particular publish amazing.
  Great process!

 87. I’m more than happy to discover this great site.
  I need to to thank you for ones time due to this wonderful read!!

  I definitely savored every part of it and i also have you book-marked to check
  out new information in your blog.

 88. I think everything said was actually very reasonable.

  But, think about this, suppose you added a little content?
  I am not suggesting your information is not solid, however suppose you added a title
  that makes people desire more? I mean 25
  tecken på att du växte upp med fibromyalgi.
  – HEALTHY LIVING AT HOME is kinda vanilla. You could look at Yahoo’s home page and see how
  they write news headlines to grab people interested.
  You might add a related video or a related picture or
  two to get people excited about everything’ve got to say. Just my opinion, it would make your blog a little livelier.

 89. I like the helpful information you provide in your articles.

  I will bookmark your weblog and check again here
  regularly. I am quite certain I will learn many new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 90. I have read some just right stuff here. Certainly price bookmarking for
  revisiting. I surprise how much attempt you set to create this type of wonderful informative web
  site.

 91. I have been browsing on-line greater than 3 hours as of late, but
  I never discovered any fascinating article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers
  made good content as you did, the internet will probably be a lot more helpful than ever
  before.

 92. An impressive share! I have just forwarded this
  onto a colleague who had been doing a little research on this.
  And he actually bought me lunch because I stumbled
  upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to talk about this topic here on your
  website.

 93. What’s up to every body, it’s my first go to see of this blog; this weblog carries
  awesome and in fact excellent material in favor of readers.

 94. Hi just wanted to give you a quick heads up and let you know a few
  of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I
  think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 95. Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering which
  blog platform are you using for this website?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.

  I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 96. I was recommended this website by my cousin. I am
  not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my
  problem. You’re amazing! Thanks!

 97. I like the helpful information you provide on your articles.

  I will bookmark your blog and test once more here frequently.

  I am slightly certain I’ll learn lots of new stuff proper here!
  Best of luck for the following!

 98. Hello this is somewhat of off topic but I was wondering if
  blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to
  get advice from someone with experience. Any help
  would be enormously appreciated!

 99. Thanks for some other magnificent article. The place else may just anyone get
  that kind of information in such a perfect way of writing?
  I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such info.

 100. Everyone loves what you guys are up too. This type of clever work and reporting!
  Keep up the good works guys I’ve added you guys to
  blogroll.

 101. I have read several good stuff here. Definitely price bookmarking
  for revisiting. I wonder how a lot effort you put to create this sort of wonderful informative web site.

 102. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after
  I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr…
  well I’m not writing all that over again. Anyways,
  just wanted to say great blog!

 103. Hello just wanted to give you a quick heads up.

  The words in your article seem to be running off the screen in Opera.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser
  compatibility but I thought I’d post to let
  you know. The style and design look great
  though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

 104. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles
  or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo
  I ultimately stumbled upon this site. Studying this info So i’m satisfied
  to show that I’ve a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I so much definitely will make certain to don?t fail to remember this site and give it a look
  regularly.

 105. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess
  I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly
  enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new
  to everything. Do you have any suggestions for first-time blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 106. I am really loving the theme/design of your weblog.
  Do you ever run into any internet browser compatibility problems?
  A couple of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but
  looks great in Chrome. Do you have any suggestions to help fix this issue?

 107. I am no longer certain where you are getting your info,
  but great topic. I needs to spend some time learning more or working
  out more. Thanks for fantastic information I used to
  be looking for this information for my mission.

 108. Hey there, You’ve done a fantastic job. I’ll definitely
  digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.

 109. It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to
  be happy. I’ve learn this submit and if I may I desire to suggest
  you few interesting issues or advice. Perhaps you could write
  subsequent articles regarding this article.
  I wish to learn even more things about it!

 110. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the
  hang of it!

 111. Heya exceptional blog! Does running a blog such as this require a massive amount work?
  I have absolutely no knowledge of programming
  however I had been hoping to start my own blog in the near future.
  Anyhow, if you have any suggestions or tips for new blog owners please share.
  I know this is off topic but I simply needed to ask.
  Many thanks!

 112. I got this web page from my friend who shared with me about
  this web site and now this time I am visiting this site
  and reading very informative content at this time.

 113. Hmm it looks like your site ate my first comment (it was
  super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying
  your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still
  new to everything. Do you have any suggestions for rookie blog writers?

  I’d genuinely appreciate it.

 114. I used to be suggested this blog through my
  cousin. I’m not certain whether this submit is written by him
  as nobody else know such targeted about my trouble.
  You’re incredible! Thank you!

 115. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It absolutely useful and it has aided me out loads.
  I hope to contribute & help other users like its helped me.
  Great job.

 116. Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly.

  I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried
  it in two different web browsers and both show the same results.

 117. My brother recommended I might like this website. He was entirely right.
  This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 118. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
  any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite
  some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy
  reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 119. Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the
  favor”.I am trying to find things to improve my
  site!I suppose its ok to use a few of your
  ideas!!

 120. Hello There. I discovered your blog the usage of msn. That is a really smartly written article.
  I’ll be sure to bookmark it and return to learn more of your useful information. Thanks for the post.

  I will definitely return.

 121. I don’t know whether it’s just me or if everyone else experiencing issues with your blog.
  It appears as if some of the written text on your content
  are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This might be a issue with my browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

 122. Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my site!I
  suppose its ok to use a few of your ideas!!

 123. Good way of explaining, and pleasant paragraph to get facts concerning my
  presentation subject, which i am going to convey in institution of higher education.

 124. Hello superb website! Does running a blog like this require a great deal of work?
  I’ve very little knowledge of coding however I had
  been hoping to start my own blog in the near future. Anyhow, if you have any recommendations or tips for new
  blog owners please share. I know this is off topic but I simply needed
  to ask. Kudos!

 125. I really like your blog.. very nice colors &
  theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to design my own blog
  and would like to find out where u got this from.

  thank you

 126. I think the admin of this web site is genuinely working hard in favor
  of his site, because here every stuff is quality based information.

 127. Amazing issues here. I am very satisfied to see your article.
  Thank you a lot and I’m looking forward to contact
  you. Will you kindly drop me a mail?

 128. Wonderful web site. Plenty of helpful information here.
  I’m sending it to some pals ans also sharing in delicious.
  And naturally, thanks to your sweat!

 129. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts.
  In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 130. Hello, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the favor”.I’m attempting
  to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your
  ideas!!

 131. I was recommended this website through my cousin. I am no longer positive whether this post
  is written via him as no one else realize such detailed approximately my
  problem. You’re amazing! Thank you!

 132. It’s not my first time to pay a visit this web page, i am browsing
  this web page dailly and get good information from here everyday.

 133. After looking into a number of the blog articles on your web site,
  I seriously appreciate your technique of blogging.
  I book marked it to my bookmark website list and
  will be checking back soon. Please check out my website as well and let me know your opinion.

 134. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering
  if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having
  difficulty finding one? Thanks a lot!

 135. fantastic issues altogether, you simply won a emblem new reader.
  What may you suggest about your put up that you just made some days in the past?

  Any positive?

 136. Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about
  this, like you wrote the book in it or something. I feel
  that you just could do with some percent to drive the message home a
  bit, but other than that, that is excellent blog. A great read.
  I will definitely be back.

 137. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
  Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 138. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each
  time a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Cheers!

 139. When I originally commented I appear to have clicked the -Notify
  me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive four emails with the exact same comment.
  Is there a means you are able to remove me from that
  service? Thank you!

 140. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its really really pleasant piece of writing on building up new website.

 141. An outstanding share! I have just forwarded this onto a colleague who
  has been doing a little homework on this. And he in fact
  ordered me lunch because I found it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the
  meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this issue here on your website.

 142. Hello there! I could have sworn I’ve visited this website before but after browsing through many
  of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely
  delighted I found it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 143. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you can do with some pics to drive the
  message home a bit, but other than that, this is great blog.
  A great read. I’ll definitely be back.

 144. Hello! I know this is kind of off topic but I was wondering if
  you knew where I could locate a captcha plugin for my
  comment form? I’m using the same blog platform as yours and
  I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

 145. Thank you for the good writeup. It actually was a entertainment account it.

  Glance complicated to more added agreeable from you!
  However, how could we be in contact?

 146. I know this web site offers quality depending articles
  or reviews and other data, is there any other website which gives
  these things in quality?

 147. I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting.
  I surprise how a lot effort you place to create
  this type of magnificent informative website.

 148. Hello There. I found your weblog using msn. That is a
  very smartly written article. I’ll be sure to bookmark it
  and come back to learn more of your useful info. Thank you for the post.

  I’ll definitely comeback.

 149. Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog web site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted
  of this your broadcast offered bright clear concept

 150. Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for?

  you make blogging look easy. The overall look of your web site is
  magnificent, as well as the content!

 151. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form?
  I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 152. I do not even know how I ended up here, but I thought this post
  was good. I do not know who you are but definitely you are going
  to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 153. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit
  and sources back to your site? My blog site is in the exact same niche as yours and my
  users would definitely benefit from a lot of the information you present here.
  Please let me know if this ok with you. Regards!

 154. Hi to every body, it’s my first pay a quick visit of this webpage; this
  weblog includes amazing and in fact fine information in favor of visitors.

 155. I was extremely pleased to find this great site.
  I want to to thank you for ones time just for this wonderful read!!

  I definitely liked every bit of it and i also have you saved as
  a favorite to look at new things in your site.

 156. If some one wants expert view regarding blogging afterward i propose
  him/her to pay a quick visit this webpage,
  Keep up the nice job.

 157. I am sure this piece of writing has touched all the internet people, its
  really really fastidious piece of writing on building up
  new blog.

 158. Just want to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply nice and i could assume you are an expert on this subject.
  Fine with your permission allow me to grab your feed to keep up to
  date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 159. Hi there to every one, since I am really eager of reading this blog’s post to be updated
  regularly. It includes good stuff.

 160. Greetings! I know this is kinda off topic but
  I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 161. Hi colleagues, how is the whole thing, and what you want to say about this piece of writing,
  in my view its really remarkable in favor of me.

 162. Hi! I could have sworn I’ve visited this blog before
  but after browsing through a few of the posts I realized it’s new to me.
  Anyways, I’m certainly pleased I came across it and
  I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 163. Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to browse your blog
  on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait
  to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile ..

  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great site!

 164. What’s up to all, for the reason that I am in fact eager of reading this web site’s
  post to be updated on a regular basis. It includes pleasant information.

 165. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog
  posts in this kind of area . Exploring in Yahoo
  I ultimately stumbled upon this web site. Reading this info So i’m glad to exhibit that I’ve an incredibly good
  uncanny feeling I found out exactly what I needed.

  I such a lot unquestionably will make certain to don?t forget this web site and give it a glance on a continuing basis.

 166. I’m gone to say to my little brother, that he should also pay a
  quick visit this web site on regular basis to
  get updated from most up-to-date news update.

 167. Thanks for every other informative site. Where else may
  I get that kind of info written in such a perfect means?
  I have a challenge that I’m just now running on, and I have been on the glance out for such info.

 168. Hey there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally recommend to my friends.
  I’m sure they’ll be benefited from this site.

 169. What’s up it’s me, I am also visiting this site regularly, this
  site is actually fastidious and the visitors are in fact sharing nice thoughts.

 170. My partner and I stumbled over here by a different
  website and thought I might check things out. I like what
  I see so now i’m following you. Look forward to looking into your web page
  again.

 171. of course like your website but you need to test
  the spelling on several of your posts. A number
  of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the truth nevertheless I’ll certainly come back again.

 172. I need to to thank you for this fantastic read!! I absolutely
  loved every bit of it. I have got you book-marked to look at new things you post…

 173. I every time used to study paragraph in news papers but now as I am a user
  of internet so from now I am using net for articles, thanks to web.

 174. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your
  weblog when you could be giving us something informative to read?

 175. Great goods from you, man. I’ve have in mind your stuff
  previous to and you’re simply extremely great.
  I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are
  saying and the best way during which you assert it.
  You’re making it entertaining and you continue to care for to stay
  it smart. I can not wait to read far more from you. That is really
  a tremendous website.

 176. you are truly a excellent webmaster. The website loading pace is amazing.

  It seems that you’re doing any unique trick.
  In addition, The contents are masterpiece. you have performed a fantastic activity in this
  matter!

 177. Excellent post. I was checking continuously
  this blog and I am inspired! Extremely useful info particularly the remaining part :
  ) I care for such info a lot. I used to be looking for this particular info for a very lengthy time.
  Thanks and best of luck.

 178. I’m not that much of a online reader to be honest but your
  blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. Many
  thanks

 179. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine.

  Please let me know where you got your design. Appreciate it

 180. My spouse and I stumbled over here from a different web page and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward
  to going over your web page for a second time.

 181. Appreciating the dedication you put into your site and detailed information you provide.

  It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material.
  Great read! I’ve bookmarked your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 182. It’s the best time to make some plans for the future and
  it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few
  interesting things or advice. Perhaps you can write next
  articles referring to this article. I want to read
  more things about it!

 183. Hello, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer, may check this?
  IE nonetheless is the marketplace leader and a big section of other folks will omit your wonderful writing
  because of this problem.

 184. Pingback: URL
 185. We absolutely love your blog and find a lot of your post’s
  to be just what I’m looking for. Do you offer guest
  writers to write content for you? I wouldn’t mind
  producing a post or elaborating on a number of the
  subjects you write about here. Again, awesome web log!

 186. It is perfect time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this post and if I may just I wish to suggest you some attention-grabbing things or tips.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I desire to learn even more issues approximately it!

 187. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep
  it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

 188. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this
  excellent blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and
  adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my
  Facebook group. Talk soon!

 189. “From 1980 until its peak in 2009, the total federal and state prison population of the United States climbed from
  about 330,000 to more than 1.6 million – a nearly 400% increase –
  while the total general population of the country grew by only …

 190. Wow, marvelous blog format! How long have you ever been running a blog
  for? you made running a blog glance easy. The total look of
  your web site is fantastic, let alone the content material!

 191. Да, здесь главное вовремя остановиться.
  Но как такое не говори, всегда на
  одни и те же грабли, по себе знаю.
  Всегда казино как только даст хорошо,
  потом сразу же начинает сжирать.

 192. Just wish to say your article is as amazing.
  The clearness in your post is just nice and i can assume you are an expert on this subject.

  Well with your permission allow me to grab your feed to
  keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and
  please carry on the rewarding work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *