21 pinlige fibromyalgi-symptomer vi ikke snakket om

Hvis du lever med en kronisk tilstand som fibromyalgi, kan du være godt klar over de frustrerende og uønskede symptomene det kan forårsake. Selv om det ikke er noen grunn til å skamme seg over symptomene eller bivirkningene du føler, kan det være flaut når tåken i hjernen får deg til å glemme det du sa midt i et viktig arbeidsmøte, eller plutselig smertelindring får deg til å falle. . Oppvasken du holdt på kjøkkenet.

Selv om det kan være vanskelig å snakke om de mindre prestisjetunge symptomene som fibro kan forårsake, er det å være ærlig og åpen om de mange måtene det kan påvirke en person et viktig skritt for å bli klar over denne komplekse og ofte syke sykdommen. forstått. . Derfor ba vi det mektige samfunnet om å dele noen av de “pinlige” symptomene på fibromyalgi som de har kommet over, symptomer som vi kanskje ikke snakker om ofte, men som likevel fortjener å bli gjenkjent og forstått.

Selv om fibrosymptomer (så vel som noen av bivirkningene av medisiner) kan være helt ute av kontroll, kan det være vanskelig å håndtere de fysiske, emosjonelle og kognitive effektene som fibro kan forårsake. Hvis du har problemer med noen av følgende symptomer, må du være oppmerksom på at du ikke er alene.

Dette er hva samfunnet vårt fortalte oss:

1. Hjernetåke

“Fibro tåken tar håndflaten bort.” Det er ingenting mer flaut for meg enn å snakke med noen på telefonen, eller egentlig noen generelt, og stadig bruke fillerord fordi jeg ikke finner ordene. som jeg må uttrykke under samtalen. Jeg bruker mange post-it-lapper og setter påminnelser om nesten alt. – Abeille E.

“Å ikke klare å takle det noen sier til deg, og da virker det frekt å spørre dem hva de har sagt mer enn en gang, fordi hjernen din kanskje snakker dårlig om alle.” – Dani S.

“Gjerne en hjernetåke. Det er så flaut å miste tråden til tankene mine midt i setningen og ikke å kunne føre en intelligent samtale eller helt glemme noe som noen sa til meg. Det er forferdelig. “- Molly S.

2. Overdreven svette.

“For meg tror jeg det er overdreven svette uten åpenbar grunn. Manglende evne til å regulere kroppstemperaturen er frustrerende. – Rachel P.

Svette!  Minst mulig bevegelse, og jeg er overopphetet og svette drypper i ansiktet. Jeg er overalt på jobb og alltid i brann. Det er veldig kaldt ute og de andre jentene har en ekstra varmeovn ved siden av seg, og her dør jeg av en vifte! “- Christina K.

“Som 27 år gammel kvinne med fibromyalgi og endometriose lider jeg ofte av veldig hetetokter. Det er flaut å plutselig vifte eller fjerne klærne dine for å prøve å lette ubehaget. – Emily G.

3. Behov for å kansellere planer

“Det mest pinlige er å avbryte planene fordi jeg ikke føler meg godt nok til å forlate.” Til slutt kaller de deg “denne personen” “- Lauren H.

“Det er flaut for meg å avbryte prosjekter uten varsel. Smerter og / eller tretthet er viktigere enn jeg takler på bestemte dager, og jeg må avlyse noe jeg virkelig ønsket å gjøre. – Jan SP

4. Overdrive sensorisk

“Når det er for mange mennesker som snakker samtidig eller for mye støy, er hodet mitt overbelastet og jeg er så opprørt at det kan eksplodere. Det er veldig vanskelig å skjule hva som bekymrer meg. – Annie T.

“En ting jeg ikke kan gjøre er å se på” Prisen er riktig. ” Det er for mye støy og skrik. Og jeg kommer til et sted hvor jeg ikke kan se det som før. “- Terri S.

5. Lav energi

“Noen ganger har jeg ikke nok energi til å gjøre enkle ting, som å dusje eller tilberede middag til barna mine eller til og med noen dager.” Jeg kan ikke komme opp av sengen for å gjøre ting med barna mine. – Skye L.

“Den totale mangelen på energi. Jeg forstår at det er min fibro. Andre ser bare late mennesker. Michelle P.

“Utmattelse. Når det treffer, må jeg sette meg ned umiddelbart, uansett hvor jeg er. “- Lisa T.

6. Svingninger i vekt.

“Jeg er lei av vektøkningen min. Jeg kan ikke riste av det, og jeg er flau over å se folk som kjente meg fra før. Leah M.

7. gastrointestinale symptomer

”Gastrointestinale lidelser. Jeg føler meg fremdeles ukomfortabel med å snakke med legene mine om gastrointestinale symptomer, enten det er kvalme, forstoppelse eller diaré. “- Mattie M.

” Jeg har diaré. Mageproblemene mine forstyrrer hele tiden livet mitt. I forrige høsttakkefest måtte jeg sette meg ned og se på at alle spiste. Jeg var for livredd til å spise meg på grunn av diaré. Det slutter aldri. Noen ganger går jeg dager uten å spise på grunn av det. “- Melissa G.

“IBS [irritabelt tarmsyndrom] og all skjønnheten      som følger med det      . Jeg må unngå visse matvarer bare fordi jeg er blitt veldig følsom for disse matvarene. Ikke bare på grunn av de pinlige symptomene det gir, men også på grunn av kramper, hodepine og epidemier som følger forbruket av “dårlig mat” “- Ashley A.

8. Muskuloskeletalsmerter

“Rygg- og beinplager”. Jeg kan ikke sitte, stå eller gå i mer enn 30 minutter av gangen. Jeg beveger meg konstant hvis jeg står eller hvis jeg må se på noe. Folk tror du er lat, men beina mine er bokstavelig talt forlatt! “- Meena N.

“Jeg liker å være aktiv og besøke steder som dyrehagen eller fornøyelsesparker med venner. Men når jeg går mye, er det flaut å måtte ta pauser på grunn av knær og hofter. 23 år gammel kan folk på min alder drilles om behovet mitt for å trekke seg. Noen ganger ber de meg om nysgjerrige blikk fra eldre mennesker eller kommentarer som “du er for ung til å ha disse smertene.” Vanligvis prøver jeg å jobbe så hardt jeg kan, men smertene blir bare verre når jeg endelig lager en hule og tar en pause. Shelby C.

9. Utslett / rynker

“Det røde utslettet på nakken min sett fra himmelen. På et tidspunkt er han bare på ett sted, noen ganger er det over. Når du er på et sted, tror folk noen ganger at jeg har en hickkey. Det er litt flaut. “- Krystina KF

10. Balanseproblemer.

”Min balanse. Det ble verre og jeg falt mens jeg klarte å redde meg; Den foran huset til en venn i blomsterbedet hans var det verste siden forundringen hans (jeg vet egentlig ikke hva jeg har). “- Lisa SECOND.

11. Følsomhet for lukt.

”Min svake intoleranse mot varme, lukt og røyk. Ved å kle seg passende og ønske å delta på en sosial sammenkomst, begynner følelsen av rastløshet med intens svette og svimmelhet på grunn av “heten” som kroppen min oppfatter. Tilsett lukten eller røyken fra et kjøkken, hjemme eller i restauranten; Grillen er min svorne fiende. Jeg vil glede meg over det, men kroppen min nekter og andre ser på meg som en fest eller bare for krevende. “- Vee Vee Y.

12. å være kald

“Å være så kald. Hele tiden. Jeg bor i texas. Om sommeren bruker jeg gensere og har alltid en jakke uansett hvor jeg går. Det er over 100 grader, så klimaanlegg er installert overalt, og jeg prøver å varme opp nok til å føle meg bra. “- Kristi R.

13. Muskelsammentrekninger og spasmer.

Spasmer. Nesten konstante bevegelser, hvorav noen er      enorme      og folk ser grasiøst på deg, fordi du ikke kan kontrollere din egen kropp. – Rhian S.

Føttene og beina mine vil riste eller trekke seg sammen. Jeg skriker eller skriker ofte når det skjer fordi det gjør vondt. Folk ser på meg og gjør meg utrolig selvbevisst. Jeg kan ikke kontrollere det ”- Elyse B.

“Tilfeldige spasmer i ryggen som forhindrer meg i å gå mens jeg er midt i en butikk. Jeg liker ikke å være sentrum av oppmerksomheten, og ingenting skriker “se på meg” som om du ikke kan bevege deg. Megan m.

“Jeg har tilfeldige muskelspasmer. Det får meg til å miste mange ting. “- Danika S.

14. har “sniffles”

Konstant innånding / hoste / tørr munn forårsaket av medisinene mine. Virkelig ubehagelig for noen steder og hoster og slurker. Da søsteren min hadde babyen sin, holdt jeg henne i armene mine og drakk. Noen trodde hun var syk og klemte en nyfødt baby! Ikke! Beklager, bare medisinene mine får meg til å høres slik ut! “- Garnet D.

15. følsomhet for berøring

“Når noen skal ta på meg, kommer jeg alltid tilbake fordi jeg vet at det vil gjøre vondt.” – Amanda P.

“Når jeg må si det til folk, vær så snill å ikke ta meg i armene og ikke si farvel fordi det gjør vondt for mye.” – Audrey M.

16. muskelsvakhet

”Tap av grep og bevegelse i hånden, noe som får mange kolber til å slippe. Mens jeg handler, gråter jeg halvt av frustrasjon, og bekymrer meg ikke for å ikke kunne åpne en boks eller en flaske drikke. “- Ann W.

“Når jeg har utslett, blir musklene mine stive og svake. Jeg begynner å gå underlig og det blir veldig vanskelig å åpne dørene, bøye seg ned, osv. Folk vil bekymre seg mye og spørre hva som skjer, de så bare for meg og jeg hadde det bra for en dag eller en time siden. Det er sjokkerende for dem og nesten umulig å forklare. Så boom, en dag, en uke. Ingenting senere ser det ut til at jeg har det bra. – Katrina R.

17. Problemer med å snakke.

” Jeg kan ikke snakke. Jeg glemte ordene, snublet over dem, sa ord som ikke gir mening. Det som er verre er at jeg jobber med barn, og at foreldrene mine noen ganger ser på meg og føler meg så dumme at jeg ikke kan uttrykke tankene mine uten problemer. Det tok meg 15 minutter fordi jeg måtte skrive feilstavede eller tullete ord. “- Marissa E.

”Jeg blander ordene, og det kommer veldig rart ut! Folk ser på meg underlig fordi det noen ganger virker [dumt] for meg. Fibro-tåken er den verste! Jeg gjentok en gang potetene i stedet for smultringene. Så flaut. – Eloise T.

“Hjernetåke… når jeg ikke kan huske ordene. Du kunne se på noe uten å kunne huske hva det heter. Det er akkurat der på tungen av tungen, men ordene kommer ikke. – Paula D.

18. inkontinens

Inkontinens! Det er super irriterende, jeg må ha truser hele tiden. Og siden det ikke er nok, har jeg tilfeldige blærekramper. Så plutselig og ingen steder kramper blæren og jeg må dra umiddelbart. Dette forårsaket ulykker. Morgan V.

Jeg kan faktisk tisse hvert 15. minutt. Jeg trodde det bare var meg, jeg visste ikke at det var på grunn av fibro! Bilturer er ab ****! – Shelby LS

19. intense følelser

“Med smerter, når det er veldig ille, blir jeg sur, for smertene, for meg selv og for andre.” Jeg prøver å advare menneskene jeg jobber med på en dårlig dag med smerte at hvis jeg gråter eller blir sint, er det ikke dem, det er smerte. – Trish G.

20. Reagerer på plutselige smerter

”Det mest pinlige symptomet er plutselige, vedvarende smerter som får meg til å automatisk endre uttrykket mitt og slutte å gjøre det jeg gjør, enten det er på jobb eller med familien. Når dette skjer, legger alle merke til den plutselige endringen og spør deretter hva som skjer fordi jeg alltid ser “fit” eller “sunn” ut. – Katherine L.

“Smerter fra spontane slag som noen ganger er svekkende.” Jeg kan ha en veldig god dag og store smerter kommer ingensteds, noe som får meg til å skjelve eller skrike av smerter. – DeAnna AC

“Når kroppen plutselig lukkes, eller når jeg ikke klarer å reise meg fra sofaen uten å gjøre et pinlig knurr. Jeg lurer ofte på om folk skjønner hvor mye krefter det tar å gjøre disse tingene. “Terri sa

21. utmattelse

Utmattelse. Jeg kan ikke gjøre noe lenge, eller jeg blir så sliten at det gjør vondt å holde øynene åpne. Jeg måtte kutte timene mine for å komme tilbake på jobb og gjorde det knapt. Jeg må ta en lur for å komme gjennom dagen. “- Kirsten MR

Utmattelse og isolasjon. Fibromyalgi forårsaker meg stor tretthet og på sin side er jeg innesperret fordi jeg skammer meg over at jeg ikke kan gjøre ting som å møte venner og familie etter å ha jobbet hele dagen. ”- Koroleva V.

27 thoughts on “21 pinlige fibromyalgi-symptomer vi ikke snakket om

  1. I got this website from my friend who informed me regarding this web page and now this time I am visiting this website and reading very informative articles here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *