Je zou kunnen lijden aan chronische vermoeidheid en fibromyalgie, en je weet het niet

Om deze ziekte te voorkomen, wordt het aanbevolen om vanaf jonge leeftijd twee of drie keer per week matige oefeningen te doen.

Musculoskeletale  pijn in sommige delen van het lichaam, die langer dan drie maanden aanhoudt en zonder aanwijsbare reden, naast  slaapstoornissen  , hoofdpijn, colitis, angst en depressie, kan verwijzen naar het chronisch  vermoeidheidssyndroom  en fibromyalgie, een aandoening die moet zijn bijgewoond door een specialist, meldde het Mexicaanse Instituut voor Sociale Zekerheid (IMSS) in de staat.

Deze ziekte komt vaker voor bij mensen met een traumatische geschiedenis, ongevallen, infecties, operaties en werkstress.

Het hoofd van de IMSS Health Promotion and Prevention Service for Workers, Jorge Alberto Cabrera Estrada, meldde dat ze in de zorg aan de patiënt leren hoe ze pijntriggers kunnen identificeren, zoals verkoudheid, vochtigheid, sedentaire levensstijl of fysieke hyperactiviteit, stress en slapeloosheid.

Om deze ziekte te voorkomen, wordt aanbevolen om vanaf jonge leeftijd twee of drie keer per week matige oefeningen te doen en een goed dieet te volgen om deze ziekte te voorkomen.

Een andere factor die deze ziekte kan veroorzaken, is de werkdruk. Aërobe oefening met lage impact die 20 tot 30 minuten duurt en oefeningen vermijdt die de pijn vergroten, dus de patiënt die met de ziekte wordt geïdentificeerd, wordt doorverwezen naar de sociale zekerheidscentra (CSS), zodat ze ‘van die spanning af kunnen komen. ‘

Cabrera Estrada merkte op dat patiënten die worden geïdentificeerd met fibromyalgie in de sociale zekerheid multidisciplinaire zorg krijgen met internisten, reumatologen, psychiaters, therapeuten en fysieke revalidatoren voor volledig herstel.

De specialist gaf ten slotte aan dat hij in de groep vrouwen het meest vatbaar is voor de ziekte, omdat het voor hen gemakkelijk is om dagelijkse stress op te wekken, vanwege hun professionele taken of thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *