Afvallen als u fibromyalgie heeft

Afvallen met fibromyalgie kan een strijd zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.

In de Verenigde Staten kampen minstens vijf miljoen volwassenen met de slopende ziekte fibromyalgie. Veel van deze patiënten hebben ook overgewicht of obesitas.

Vaak is overgewicht of obesitas een symptoom van de ziekte zelf. Met andere woorden, de chronische pijn, spierpijn en stijfheid geassocieerd met fibromyalgie maken het een uitdaging om actief te blijven, en het kan ook moeilijk zijn om met deze symptomen gezonde maaltijden te kopen en te bereiden. Sommige mensen worden zelfs stressvol en overeten als gevolg van depressie en andere emotionele symptomen die verband houden met de ziekte.

Maar als u worstelt met fibromyalgie, is het belangrijk om te weten dat u ondanks de symptomen waarmee u geconfronteerd wordt, kunt afvallen. Je moet gewoon de juiste hulp krijgen en de juiste gewoonten aannemen. Deze stapsgewijze handleiding helpt u bij het navigeren door een gezond en effectief plan voor gewichtsverlies, terwijl u oplet en fibromyalgiesymptomen behandelt.

Beeldresultaat voor afvallen

Vergeet niet dat u uw doelen voor gewichtsverlies kunt bereiken, zelfs tegen fibromyalgie.

Afvallen met fibromyalgie: de stapsgewijze handleiding

Inhoud


1. Behandel pijn zo goed mogelijk
2. Behandel depressie en eventuele emotionele symptomen
3 . Zoek hulp bij vermoeidheid, slapeloosheid en andere slaapproblemen
4. Leer gezond eten om de symptomen te verminderen
5. Begin met het verminderen van calorieën om vet te verliezen
6 . Begin langzaam met trainen
7 . Leer omgaan met tegenslagen


Je kunt afvallen met fibromyalgie


1. Behandel pijn zo goed mogelijk

Pijn en vermoeidheid zijn de twee belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat u niet verder gaat met afvallen, en de pijn moet eerst worden behandeld omdat dit vaak de oorzaak kan zijn van de extra vermoeidheid. Er zijn verschillende manieren om fibromyalgiepijn te behandelen.

Onthoud allereerst dat het het beste is om pijn te behandelen met niet-medicamenteuze oplossingen. Fysiotherapie en massage kunnen voor veel patiënten wonderen verrichten. Het kan je spieren versterken en je bewegingsbereik vergroten. Uw fysiotherapeut kan u ook enkele zelfmassagemethoden leren.

Overweeg vervolgens om biofeedback te proberen. Dit is een proces dat je helpt de functies van je eigen lichaam te controleren en te controleren. Het is een aangeleerde procedure die u laat zien hoe u veranderingen in uw hartslag, ademhaling en pijnniveaus in uw lichaam opmerkt om zelf de spierspanning en pijn te verminderen.

Acupunctuur is een andere optie om pijn te verbeteren. Deze procedure kan de bloedstroom verbeteren en de niveaus van neurotransmitters in uw hersenen veranderen.

Als u dit nog niet hebt gedaan, overleg dan met een vertrouwde arts over uw opties. Afhankelijk van hun pijnniveau kunnen ze medicijnen voorschrijven om de symptomen te verminderen. Zorg ervoor dat u altijd de richtlijnen van uw arts volgt. Sommige medicijnen kunnen alleen ‘s nachts worden ingenomen, zodra u’ s nachts binnenkomt vanwege de bijbehorende symptomen.

2. Behandel depressie en eventuele emotionele symptomen

Depressie is een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie. Dit komt vaak omdat patiënten zich schuldig voelen omdat ze zo inactief zijn en constant pijn hebben. Omgaan met depressie, angst en andere mentale en emotionele symptomen is essentieel voordat u doorgaat naar de andere stappen om af te vallen, omdat deze symptomen vaak kunnen voorkomen dat patiënten proberen om goed te eten en te oefenen om af te vallen.

Ten eerste zullen veel mensen met fibromyalgie baat hebben bij cognitieve gedragstherapie of CGT. Deze vorm van therapie helpt patiënten om disfunctionele denkpatronen te identificeren en nieuwe routines en technieken te ontwikkelen die met negatieve gedachten kunnen omgaan.

Meditatie is een andere manier om de geest te kalmeren en stress en angst los te laten. Een race-geest, constante negatieve gedachten en andere niet-productieve denkpatronen zijn vaak het resultaat van onze racewereld. Meditatie en dagelijkse aandacht kunnen je helpen vertragen en je hoofd leegmaken.

In sommige gevallen kunnen antidepressiva worden voorgeschreven om depressie te verminderen en het hormoon serotonine te verhogen. Veel van deze depressiebehandelingen kunnen ook helpen bij pijn.

3. Zoek hulp bij vermoeidheid, slapeloosheid en andere slaapproblemen

Chronische vermoeidheid en andere slaapproblemen worden ook geassocieerd met fibromyalgie. Veel van de remedies voor pijn en depressie zouden moeten helpen bij vermoeidheid, maar het probleem is dat vermoeidheid mensen er vaak van kan weerhouden zich met deze gewoonten bezig te houden omdat ze te moe zijn.

Daarom is het behandelen van vermoeidheid zo essentieel en de manier om dit te doen is door langzaam te beginnen en in kleine stappen te werken. Als je wilt mediteren, probeer het dan maar 5 minuten per keer te doen. Als je zelfmassagetechnieken wilt proberen, doe dat dan een paar minuten in plaats van ze in de loop van een uur te proberen.

Behandeling van vermoeidheid kan u helpen de andere symptomen van fibromyalgie te behandelen, maar het behandelen van de andere symptomen van fibromyalgie zal u ook helpen vermoeidheid te behandelen. Met andere woorden, u moet alles tegelijkertijd doen en u zult op alle gebieden vooruitgang zien. De sleutel is om langzaam te gaan. 

4. Leer gezond te eten om de symptomen te verminderen

Het eten van een gezond en voedzaam dieet is een van de beste manieren om de symptomen van fibromyalgie te verminderen. Vaak zijn pijnsymptomen bijvoorbeeld gerelateerd aan ontstekingen en wordt ontsteking sterk beïnvloed door het voedsel dat u eet. Bovendien zorgt junkfood ervoor dat iedereen zich slecht voelt, dus hoe eerder je er vanaf kunt komen, hoe beter. 

Onthoud allereerst dat groenten en fruit het grootste deel van uw dieet moeten uitmaken. Mager vlees zoals kip en kalkoenfilet en vis kunnen ook met mate worden gegeten. Als je vegetariër bent, probeer dan meer bonen en noten te eten, of eet eieren als ze in je dieet zitten. Naast mager vlees, fruit en groenten, focus op volle granen. 

Deze houden je langer vol en helpen bij de spijsvertering. Je moet ook elke dag minstens acht glazen water van acht ons drinken. Gehydrateerd blijven is een geweldige manier om met vermoeidheid om te gaan. Praat ten slotte met uw arts over voedingssupplementen. Soms kan een tekort aan vitamine D of een tekort aan B-vitamines bijdragen aan chronische vermoeidheid. 

5. Begin calorieën te snijden om vet te verliezen. 

U bent gezond gaan eten en deze verandering heeft waarschijnlijk al enkele positieve veranderingen in uw gewicht aangebracht. Nu is het tijd om controle te krijgen over uw calorie-inname. Om gezond af te vallen, moet u elke dag ongeveer 500 calorieën uit uw dieet halen. 

Maar om te weten wat uw beoogde calorie-inname moet zijn, moet u eerst weten hoeveel calorieën u regelmatig verbrandt. Dit nummer wordt uw AMR of actieve stofwisseling genoemd. U kunt dit aantal berekenen door een online AMR-calculator te vinden die rekening houdt met uw geslacht, leeftijd, lengte en activiteitenniveau. 

Trek 500 calorieën af van uw AMR, en dit zou uw dagelijkse calorie-inname moeten zijn. Door uw dieet met 500 calorieën per dag te verminderen, kunt u minstens één tot twee pond per week verliezen. Onthoud ook dat langzaam afvallen prima is. 

In feite is dit het beste type omdat het gemakkelijker te onderhouden is dan snel afvallen. En als u fibromyalgie heeft, zult u niet snel afvallen. Het is goed om dit zo snel mogelijk te realiseren en je voor te bereiden op langzame tot matige vooruitgang, zodat je niet teleurgesteld bent als het vet niet van de ene op de andere dag smelt.

6. Begin langzaam met trainen

Oefening moet langzaam worden gestart. Duik niet in een trainingsroutine van drie uur per dag omdat het niet duurzaam zal zijn. 

Veel mensen met fibromyalgie vinden dat langzame lichaamsbeweging zoals tai chi, yoga, lichte pilates en zwemmen de beste vormen van lichaamsbeweging zijn omdat ze zacht zijn voor de spieren en gewrichten. Een ander ding om in gedachten te houden is dat u niet elke dag dezelfde trainingsintensiteit hoeft te hebben. 

Omdat er “goede dagen” en “slechte dagen” zijn met deze ziekte, is het essentieel om aandacht te besteden aan hoe u zich voelt en hoe u uw lichaamsbeweging hierin meet. Doe meer als je lichaam het toelaat. 

Stabiel blijven is erg belangrijk, dus als het een slechte dag is, is het oké om je terug te trekken, maar probeer de bewegingen te volgen. Zelfs als je maar een paar stukken doet, is het vooruitgang. Oefening is goed voor het verbranden van extra calorieën en helpt je af te vallen, maar het is ook goed voor het verminderen van pijn en depressie. 

7. Leer hoe om te gaan met tegenslagen

Last but not least is het belangrijk om te leren omgaan met storingen. Succes is geen direct schot naar de top. 

Omgekeerd is succes vaak een slingerend pad dat je heen en weer brengt. Als je echter niet kunt leren omgaan met backtracking, kun je het principe van het saboteren van je succes op lange termijn uiteindelijk opgeven. 

Omgaan met tegenslagen is beseffen dat je maar een mens bent en dat je fouten gaat maken. Wees aardig voor jezelf en houd de prijs in de gaten. 

Blijf niet rotzooien omdat je een fout hebt gemaakt. Maak je fout, vergeef jezelf ervoor en ga in een positievere richting. Je kunt afvallen met fibromyalgie. Afvallen als u fibromyalgie heeft, lijkt in eerste instantie onmogelijk. 

Overweldigende pijn en vermoeidheid, samen met alle andere slopende symptomen die met deze ziekte gepaard gaan, weerhouden duizenden mannen en vrouwen die zelfs proberen af ​​te vallen. Maar alleen omdat het een uitdagend proces gaat worden, wil dat nog niet zeggen dat het kan.

Verlies geen gewicht als u worstelt met fibromyalgie. Gebruik de zeven hierboven beschreven stappen, houd uw resultaten bij en onthoud dat zelfs trage vooruitgang beter is dan helemaal niets. In de loop van de tijd zullen uw successen toenemen en wordt u aangemoedigd om het waardevolle werk dat u doet voort te zetten. Overtollig vet verliezen om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden is een goed doel, en alle dingen die in deze gids worden vermeld, zullen u alleen maar positieve voordelen opleveren. Begin vandaag met dit plan en spring op weg naar succes. 

Uw doelstellingen voor gewichtsverlies liggen binnen uw bereik; je moet ze gewoon pakken en pakken. Dus wat weerhoudt je ervan om af te vallen met fibromyalgie? Vertel me dat je de opmerkingen invult. Overtollig vet verliezen om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden is een goed doel, en alle dingen die in deze gids worden vermeld, zullen u alleen maar positieve voordelen opleveren. 

Begin vandaag met dit plan en spring op weg naar succes. Uw doelstellingen voor gewichtsverlies liggen binnen uw bereik; je moet ze gewoon pakken en pakken. Dus wat weerhoudt je ervan om af te vallen met fibromyalgie? Vertel me dat je de opmerkingen invult. Overtollig vet verliezen om een ​​gezond gewicht te bereiken en te behouden is een goed doel, en alle dingen die in deze gids worden vermeld, zullen u alleen maar positieve voordelen opleveren. 

Begin vandaag met dit plan en spring op weg naar succes. Uw doelstellingen voor gewichtsverlies liggen binnen uw bereik; je moet ze gewoon pakken en pakken. Dus wat weerhoudt je ervan om af te vallen met fibromyalgie? Vertel me dat je de opmerkingen invult.

One thought on “Afvallen als u fibromyalgie heeft

  1. I was wondering if you ever considered changing the structure of your blog?
    Its very well written; I love what youve got to say.
    But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
    Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.

    Maybe you could space it out better?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *