5 naturlige nøkler for å lindre fibromyalgi

Det er en sykdom uten kjent årsak og en vanskelig diagnose som forårsaker kroniske smerter og tretthet. Vi tilbyr deg en guide for å vite hvordan du takler symptomene dine.

Tretthet og smerte er noen av  de livsendrende  symptomene   hos personer med fibromyalgi. Det er naturressurser som bidrar til å redusere dem ved å fremme psykofysisk balanse.

En pasient med fibromyalgi peregrina konsulterer i medisinsk konsultasjon i gjennomsnitt syv år   til han får en diagnose. Men dette hjelper lite, da konvensjonelle behandlinger neppe lindrer symptomene. Av denne grunn tyr mange til naturlige og komplementære terapier.

HVORDAN MANGE MENNESKER påvirker fibromialgi?

I Spania lider mellom 900 000 og 1 600 000 mennesker fibromyalgi, 80% kvinner  . Symptomene begynner rundt 37 år og de hyppigste er tretthet og smerter – spesielt i visse følsomme punkter i kroppen – søvnforstyrrelser, svimmelhet, smertefulle perioder, angst, depresjon og konsentrasjons- og hukommelsesproblemer.

I tillegg er det relativt hyppig at en person med fibromyalgi også får diagnosen   kronisk utmattelsessyndrom  , endometriose, interstitiell blærekatarr, irritabel tarm-syndrom, temporomandibulær leddysfunksjon eller kronisk vulvarsmerte.


SENTUELT ERKJENNING

Spanske helsemyndigheter anerkjente ikke fibromyalgi før i 1997  , fire år etter at Verdens helseorganisasjon gjorde det, men det betyr ikke at det er en ny lidelse. Hippokrates beskrev allerede på 400-tallet f.Kr. C. tilfeller av diffus muskel-skjelettsmerte.

Den første definisjonen av fibromyalgi som klinisk enhet ble laget av Gowers i 1904: han kalte det “fibrinolitis.” Fram til slutten av 1900-tallet kunne det diagnostiseres nevroasteni, gjenforening og psykosomatisk eller endokrin lidelse.

Den økende anerkjennelsen av fibromyalgi   har å gjøre med en større vitenskapelig kunnskap om lidelsen og med fremme av kvinner i deres rettigheter. I følge en rapport fra Benigno Casanueva, en ekspert på fibromyalgi, har imidlertid 75% av legene ikke fått spesifikk opplæring i sykdommen, og det er foreløpig ikke offisielt anerkjent at det kan føre til yrkeshemming, en realitet i de alvorligste tilfellene.

EN SYKDOM uten kjente årsaker

Ikke alle pasienter får symptomer med samme intensitet, og generelt   er sykdomsforløpet uforutsigbart, ettersom det veksler perioder med relativ remisjon med utbrudd eller kriser  . De fleste mennesker klarer det og fortsette med sine normale aktiviteter, men noen føler seg ute av stand til å jobbe og glede seg over dagen.

Årsaken til fibromyalgi er fremdeles ukjent  . Forskerne antyder at det kan være en virus- eller bakterieinfeksjon, en alvorlig traumatisk ulykke eller en emosjonell krise ved kilden.

For å diagnostisere det gjennomfører legen et intervju og sjekker for økt følsomhet for smerter i det meste av en serie på 18 poeng spredt over hele kroppen, kalt   myofascial points  .

Det er ingen påvisbare avvik   ved blodprøver, ultralyd eller andre tester, men det antas å redusere produksjonen eller effekten av nevrotransmittere som regulerer smertefølsomhet, spesielt serotonin, somatomedin c, substans p og noradrenalin.


Effektive naturlige hjelpemidler for å redusere smerten

Konvensjonell medisin anser fibromyalgi som   en uhelbredelig kronisk sykdom   og behandler den i utgangspunktet med smertestillende midler, antiinflammatorier, muskelavslappende midler og antidepressiva.

Men mer enn halvparten av pasientene er misfornøyd med begrenset effekt og vanlige bivirkninger. De   søker ofte hjelp i   naturlige medisiner som foreslår individualiserte behandlinger som tar sikte på å gjenvinne den fysiologiske og emosjonelle balansen  .

1. TAICHÍ Y CHIKUNG

Forskning antyder at tai chi – med sine presise, langsomme, sirkulære bevegelser som virker på energimeridianene – kan komme fibromyalgi-pasienter til gode. En studie som ble utført i 2010 av Dr. Chenchen Wangs team ved Tufts University (USA) konkluderte med at å   trene tai chi i 12 uker reduserte smerter og forbedret søvn og humør  .

Resultatens kraftfullhet   førte til at New Journal of Medicine anbefalte at pasientenes nysgjerrighet rundt tai chi og lignende fagområder som yoga oppmuntres. En annen studie hadde vist et år tidligere at chikung – mer basert på konsentrasjons- og pusteøvelser – også lindret symptomer.


2. LYMFATISK Drenering og tilkoblingsmassasje

De kan øke smerteterskelen   og livskvaliteten ved fibromyalgi. Disse og andre teknikker som utfører skånsomme manipulasjoner ser ut til å forbedre giftstofffjerning og næringstilførsel til vev. Til dette legges de psykiske fordelene på grunn av fysisk kontakt og avslapning.


3. AKUPUNKTUR

Det er effektivt for å redusere ubehag  , selv om responsen fra hver person varierer veldig: Noen føler stor lettelse og andre merker knapt forskjellen.

4. HYDROTHERAPY

Flere forfattere anbefaler både varme og kalde bad  : Englert råder kalde kamre (fra –67 ºC til –150 ºC) for å øke smerteterskelen; Gutenbrunner, den hyppige badstuen (12 økter på 6 uker), og Yurkuran, 20-minutters bad ved 37 ºC.

 Bad i svovelholdig vann med salter  har også vist en viss effekt. De mest effektive hydroterapibehandlingene mottas i spa, men kald- eller varmepakningsapplikasjoner, jetfly, dusjer og badekar kan også utføres hjemme. For varme eller langvarige applikasjoner forverrer imidlertid noen ganger symptomene. En ekspert bør konsulteres.


5. NÆRINGSSTERAPI

Visse kosttilskudd har blitt brukt for å redusere sårbarheten for smerter og styrke nervesystemet:

 • Magnesium  . Det er blitt antydet at mangel på dette mineral i kostholdet kan disponere for fibromyalgi. Det er studier med motstridende resultater om den terapeutiske bruken av magnesium. Uansett kan det bare være gunstig å sikre at nok oppnås gjennom kostholdet, da dette mineralet er viktig for balansen i nervesystemet og for god muskelfunksjon. Rik mat er nøtter, fullkorn, belgfrukter og grønnsaker og frukt generelt. I tillegg er en optimal dose rundt 300-600 mg daglig.
 • S-adenosylmetionin  . Det er en aminosyreforbindelse som reduserer smertefulle områder og forbedrer humøret. Selv om noen studier støtter dens effektivitet, er det terapeutiske anvendeligheten ved fibromyalgi omstridt. Videre er det relativt dyrt og er ikke fritt for bivirkninger og medikamentinteraksjoner.
 • 5-hydroksytryptofan  . Det er hentet fra frøene til den afrikanske planten Griffonia simplicifolia. Dets nytte er basert på dens evne til å fremme syntese av serotonin, hvis mangel spiller en nøkkelrolle i depresjon og søvnløshet. Det øker også nivået av endorfiner, med en stimulerende, euforisk og smertestillende effekt. I følge flere studier er den indikerte dosen 100 mg tre ganger om dagen.


DEN HOMEOPATISKE TILTAKEN

I en studie fra 2004 fra Center for Integrative Medicine ved University of Arizona (USA) observerte man forbedringer i individualisert homeopatisk behandling, som redusert følsomhet for smerter og tendens til depresjon, og økt livskvalitet og generell helse.

Suksessen med homeopati   avhenger i stor grad av fagpersonens evne til å personalisere behandlingen. Det er et stort mangfold av homeopatiske midler, men noen er ofte indikert i fibromyalgi: Rhus toxicodendron, Arnica montana og Bryonia alba.

Andre terapier har vært vellykket i noen tilfeller  . For eksempel reduserer meditasjon angst, ifølge KH Kaplan, fra University of Massachusetts (USA), og magnetterapi kan lindre smerter.


ET ROLIGERE LIV

Naturligvis kan og ikke   en person med fibromyalgi bruke alle tilgjengelige terapeutiske ressurser  . Det vil være en årsak til stress som ikke passer deg. Det mest fornuftige å gjøre er å velge terapier som er de mest tilgjengelige, attraktive og enkle å innlemme i din daglige rutine.

Det kan testes suksessivt, og   kass de som ikke gir effekter innen en maksimal periode på tre måneder. Men fremfor alt er det gunstig å innse at symptomer kan håndteres og reduseres.

Tross alt krever sykdommen bare å   leve et roligere og sunnere liv  , og de fleste tiltak er indikert for å øke trivselen til noen, selv om de er sunne.


MEDISINPLANTSENS STØTTE

Hvis de tas regelmessig, kan noen planter redusere betennelse og stimulere immunsystemet og endokrine systemer.

 • Hypericum (Hypericum perforatum)  . Det er ingen studier på indikasjonen av fibromyalgi, men den milde antidepressiva effekten kan være nyttig. Hvis medisiner allerede er tatt, må du oppsøke lege.
 • Ginseng (Panax ginseng)  . Dette stimulerende middelet hjelper deg med å tilpasse seg stressende situasjoner. Det kan tjene mot tretthet og angst. Ikke egnet i tilfelle søvnløshet.
 • Valerian (Valeriana officinalis)  . Det er egnet hvis du lider av søvnforstyrrelser eller en følelse av å ikke hvile. Den daglige dosen er mellom 450 og 900 mg vandig ekstrakt. Den kan også tilsettes varmt badevann en halv time før du sover.


HVORDAN DU PASSER DEG SELV HVERDAG FOR AT TJENTE VELDIGHET

Den beste behandlingen for personer med fibromyalgi er at de kan leveres gjennom daglig egenomsorg. Dette er grunnlaget for din trivsel, som kan forbedres med terapeutiske anbefalinger.

 • Reduser stress  . Det er nødvendig å redusere arbeidsmengden og ansvaret (lære for eksempel å si “nei” uten å føle skyld), samt årsakene til emosjonell stress. Det anbefales å utføre en teknikk som innebærer avslapning (tai chi, yoga, pusteøvelser, meditasjon …), gå, lytte til musikk eller lese.
 • Få nok søvn  . Det er ikke nødvendig å snuppe i søvn. Hvis du allerede sover 8 timer om natten, kan det være en fordel å ta en kort lur. Det anbefales å redusere lysets rytme og intensitet gradvis, og alltid legge seg og stå opp på samme tid.
 • Daglig trening  . Skånsom aerob aktivitet (for eksempel rask gange, løping, svømming eller sykling, som krever både lunge- og hjerteinnsats) er veldig effektiv til å kontrollere symptomer. Først kan de føle ubehag, men deretter reduseres de. Akvatisk gymnastikk i et oppvarmet basseng er sterkt anbefalt.
 • Kostholdet endres  . De er viktige. Det er flere hypoteser om hvilke som er de mest effektive endringene, men nesten alle eksperter er enige om behovet for å eliminere tilsetningsstoffene – spesielt monosodium glutamat og aspartam – og for å styrke tilstedeværelsen av grønnsaker, hele og ferske matvarer. Et høyere forbruk av omega-3 fett anbefales også ofte på grunn av dets betennelsesdempende effekt (for eksempel ved å ta lin).
 • Tilbehør  . Dr. Thomas Dykman råder tilskudd med aloe vera-ekstraktgel, frysetørket frukt og grønnsaker, og tilskudd av multimineraler og multivitaminer. Andre forfattere anbefaler et vegansk kosthold (uten meieri eller egg) med rikelig med fersk, rå mat. Antioksidantforbindelser, som antocyaniner i lilla frukt, ser ut til å ha en positiv effekt hos noen pasienter, som klarer å sove og hvile bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *