Het u vrou fibromialgie? Hier is 20 maniere om dit te ondersteun

As u geliefde fibromialgie het, is dit moeilik om presies te verstaan ​​wat gebeur het sonder om dit self te ervaar. Hulle het waarskynlik meer tyd nodig om te slaap as u, of hulle voel nie gereed om gereeld uit te gaan nie. Fibromialgie kan ook ‘n invloed hê op die persoon se vermoë om te werk, huiswerk te doen, of selfs daaglikse take uit te voer, soos stort en eet.

As u ‘n ondersteunende gade of iemand belangrik het, maak dit die verskil. Dit is nie dat ons ly en dat ons uitgeput is nie. Verander jou lewe. U is nie fisies of geestelik (my angs) dieselfde nie, so baie dinge het verdwyn. Ek weet almal voel dieselfde.

As een persoon ‘n chroniese siekte het, maar die ander een gesond is, kan hy selfs die sterkste verhoudings maklik toets. Alhoewel dit moeiliker kan wees om jouself in die persoon se skoene te sit of om ‘n balans te vind waarin die twee gelyke vennote in die verhouding voel, is dit beslis nie onmoontlik nie en vir baie paartjies wat in die gesig staar hindernisse soos chroniese siektes hul onderlinge liefde

Ons vra ons gemeenskappe “om met fibromialgie en chroniese siektes te leef” en “met fibromialgie leef” om die maniere te deel waarop mense hul eggenoot of lewensmaat met fibromialgie kan help. As u geliefde deur ‘n chroniese gesondheidsprobleem soos fibromialgie, CF geraak word, is hier ‘n paar maniere om u te help om beter te verstaan ​​wat u deurgaan en gee u ‘n idee van wat u kan doen om dit te laat voel. wêreld

Hier is wat ons gemeenskap vir ons gesê het:

1.     As hulle beslag lê, hou hulle vas, laat hulle huil en weet dat u daar is om hulle te help.

2.     Leer alles wat u kan leer. Wees geduldig. U verstaan ​​miskien nie hoe dit klink nie, maar dit is baie belangrik om empatie te hê en na u maat te luister. Onvoorwaardelike liefde

3.    Vra u maat om na u te luister en u in te lig oor mense met fibromialgie.

4.    Vermy dat hulle skuldig voel. Vertroue en liefde gee. Lê op jou bed en hou hulle vas, sê vir hulle dat jy lank daar bly. En sê dit!

5.    Glo hulle eers, ondersteun hulle dan, wees te alle tye aangenaam met die derde plek en plaas u gewig op die verhouding op ‘n praktiese manier. Hulle het nie meer beplan as wat jy en die twee in dieselfde bootjie is nie, so help hulle om die beste te benut. Hoe meer ondersteuning u het, hoe vinniger sal u u liggaamlike toestand en gesondheid herwin, maar dit sal tyd neem en u moet hulle ondersteun en u fisiese en emosionele las soveel as moontlik verlig.

6. Toon    liefde en moenie te veel vrae tydens ‘n uitbraak vra nie.

7.    Trek ‘n lekker warm bad, was jou hare, help dit, droog dit en borsel dit. So luister sou lekker wees.

8.    Wees verstandig, geduldig, deel huishoudelike take, help ander om die waarheid oor die siekte te bevraagteken, onthou dat dit nie die skuld of die straf van iemand is nie. Bo alles moet u nooit ophou om die aangetaste persoon lief te hê nie.

9.    Doen presies wat u vriendin wil doen as die rolle omgekeer word. 
Wees bowenal vriendelik, liefdevol, geduldig en plesierig.

10.    Geen skuldgevoelens, ‘n bietjie simpatie en selfdissipline nie. Soms kan ek net vir myself sorg … een maal per week aandete voorberei. Stofsuig of maak ‘n stort skoon. Onthou dat ons nie dieselfde pond of tien kilogram kan neem nie en dat ek amper uitgeput is

11.    Doen    nie    nie net hoor wat hulle sê nie, maar luister!

12. Ken    die verskillende aspekte van pyn gereeld, bring ‘n paar dinge wat u kan help: sakke, medisyne, drankies, verhittings, ens. Verstaan ​​u probleme, ondersoek.

13.   Vul die gapings in… verskillende vorme van ondersteuning in geval van tekortkominge. Dit is diep uitdrukkings wat u moet ken en verstaan, en dan verstaan ​​hoe dit onmoontlik kan wees om dit te bereik. Wees kreatief. Help met die pyn of die naweek nodig om te slaap, maar ek wil skoonmaak, my hare op die strand kam, ‘n bietjie see drink, kajak, maar dit is beperk, speel vlugbal (ek kan nie meer nie) ) die onderkant van my bene begin seer maak. As dit soos ‘n skeer spalk lyk, het ek gedruk omdat dit wonderlik was. Ek verf hout en vensters, wat ‘n gesonde persoon na die somer sal lei. Dit sal my twee neem. Ek stem daarmee saam. Dit is ‘n voorbeeld van verminderde verwagtinge wat my help om doelwitte te bereik wat my selfbeeld en krag verhoog.

14.    Moet nooit sê dat jy lui is nie

15.    Moet dit nooit sny om jou sleg te laat voel of om die dinge wat hulle een keer kon doen, te doen nie. Ondersteuning, selfs as u nie alles verstaan ​​nie.

16.    Hou hulle uit stresvolle situasies. Laat hulle rus wanneer hulle dit nodig het. 
Indien moontlik, woon êrens, die barometriese druk verander nie veel nie, maak nie saak die pyn nie!

17.    Daar is ‘n wonderlike boek genaamd Fibromyalgie vir dummies. My seun het dit gelees, ek weet nie hoeveel keer nie. Ek wou regtig verstaan ​​en help. My man is oor ‘n maand weg.

18.    As ek sê dat ek die energie van my soos ‘n bloedvloeiende naald kan voel, laat my dan rus, want die sweet, die griep en die breinmis is op ons.

19.    Sorg dat hulle verstaan ​​dat hulle ‘n kosbare lid van die gesin is en dat hulle nie ‘n las is as hulle nie meer soos vroeër kan funksioneer nie.

20.    Vra jou vrou wat sy van jou wil hê en sê vir haar dat jy haar op enige moontlike manier wil help. Elke klein gunsie of hulp maak vir my ‘n verskil, maar ons is almal anders. Sommige verkies die grootste moontlike onafhanklikheid. Baie verkies om ondervra te word voordat hulle outomaties aanvaar wat nodig is of nodig is. Bied hulp aan of doen dinge om in die huis te help sonder om te vra of u weet wat u wil en benodig. Sommige van ons voel skuldig omdat ons die las op ander geplaas het.

Sê vir jou gade dat jy langs hulle is en dat jy nie omgee om jouself te help en die beste te wil ondersteun en te verstaan ​​wat ‘n groot verligting vir jou gade kan wees nie. Persoonlik hou ek van my voete met ‘n lotion. Ander gebiede is te sensitief vir masseer. Ek het hulp nodig by die huis, inkopies, ens. Ek het ‘n rustige omgewing nodig om te rus.

Wat sal u maat help? Wat sal u vrou help om ‘n bietjie beter of gemakliker te voel? Weet dat u nie die siekte kan oplos of verander nie, maar dat u hulp en troos kan bied. Mense gee te gereeld advies, wat sake kan vererger deur meer realistiese verwagtinge en bykomende druk te skep. Dan kan ek meer depressief raak of onnodige skuldgevoelens en skaamte voel. 
Ek hoop dit help jou. ?

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *