Fibromialgie: die siekte van onuitdruklike emosies

Ons emosionele toestande kan allerlei siektes bevorder: hipertensie, hartfunksionering of senuweeafwykings van verskillende soorte. Verskillende toestande kan nie net ons liggaamlike gesondheid transformeer nie, maar ook genesing op ‘n dieper vlak vergemaklik. Die geheim lê in die ontdekking en begrip van boodskappe wat fisieke afwykings bevat, sodat hulle beter kan leer ken en leef.

Om hierdie verband te verstaan, moet ons eers besef dat die gees en die liggaam een ​​is   ; Normaalweg beskou ons die liggaam as ‘n ‘houer’ wat ons vergesel, waarvoor ons moet sorg en wat, indien dit beskadig is, na die dokter geneem moet word vir herstel. ‘   Ongelukkig is hierdie visie baie beperk. Dit ontken die kompleksiteit van die energieë wat ons hele wese vorm, die energieë wat vloei en wat met mekaar kommunikeer. (…) Daar is geen skeiding tussen wat in die gees aangaan (gedagtes en gevoelens) en dit wat in die liggaam aangaan nie   . “

Een ding om op te let oor fibromialgie, omdat hul simptome nie goed verstaan ​​word nie, voel diegene wat aan hierdie toestand ly, dat ander dit nie glo nie omdat die pyn nie gesien word nie. Fibromialgie word beskou as ‘n kontroversiële diagnose en sommige skrywers meen dat dit nie as ‘n siekte moet oorweeg word nie, veral as gevolg van die afwesigheid van abnormaliteite in die fisiese ondersoek, in objektiewe laboratoriumtoetse of in studies. mediese beeldvorming wat die diagnose bevestig.

Amptelik is fibromialgie ‘n groep swak simptome en afwykings van spier- en skeletsiekte wat hoofsaaklik gekenmerk word deur uiterste moegheid, aanhoudende pyn, styfheid van wisselende spierintensiteit, senings en ‘n wye verskeidenheid ander sielkundige simptome. , soos probleme met slaap, oggendstyfheid, hoofpyn. en probleme met dink en onthou, soms ‘geestelike gebreke’ genoem, wat die roetine van mense gereeld voorkom. Dit is ‘n “nie-aansteeklike” afwyking wat by ongeveer 3 tot 6% van die jong vrouens teenwoordig is, gewoonlik 20 tot 50 jaar oud.

Vandag gaan ons ‘n onderhoud met Mªngels Mestre deel, ‘n vrou wat aan fibromialgie gely het en wat sonder ‘n amptelike antwoord van haar dokters haar in die steek kon laat. Sedertdien het hy oor die onderwerp geskryf en pasiënte van hierdie en ander chroniese siektes ingelig. Ons hoop dat dit baie help.

1. Wat is fibromialgie?

Fibromialgie is die siekte van onuitdruklike emosies. Dit is die resultaat van ‘n interne konflik; ons het dit gegenereer. Die lewer wat die meeste geraak word, is die lewer, die bewaarplek van die emosies wat volgens tradisionele Chinese medisyne bevat. Dit reguleer die fasias, spiere, tendons, ligamente, die geleidings van die gewrigte, are en are, sowel as sig. Hierdie orgaan is ook verantwoordelik vir die ontgifting van alle gifstowwe wat ons siek maak, ekstern en intern.

2. Wat is die algemeenste simptome?

Fibromialgie het ‘n wye verskeidenheid simptome; die belangrikste is veralgemeende spier- en skeletpyn, gepaard met styfheid en moegheid, gepaard met verminderde konsentrasie en geheue, slapeloosheid, prikkelbare derm, prikkelbare blaas, hoofpyn, angs, rustelose bene-sindroom en pyn op die bors, ernstige en pynlike periodes, verminderde visie, krampe, ens.

3. Watter soort mense ly daaronder?

Om gesondheid en harmonie te hê, moet ons denke, gevoelens (emosies) en handelinge (aksies / woorde) in lyn bring. In fibromialgie is daar ‘n wanbestuur van gedagtes en emosies, omdat hul energie nie in aksie of per woord vrygestel word nie. Die aksie word onderdruk en die energie van denke en emosies word geblokkeer in die vorm van spanning wat manifesteer as pyn en ‘n wye verskeidenheid simptome.

4. Waarom is daar meer gevalle by vroue as by mans?

Die vrou is meer emosioneel en meer prakties. Sy verstoppings is meer emosioneel, terwyl die mens meer geestelik en teoreties is. Aan die ander kant is onderdrukking die faktor wat hierdie siekte moontlik maak. Daar is geen twyfel dat vroue in ons samelewing van kleins af meer geneig is tot onderdrukking as mans nie.

5. Waar kom hierdie siekte vandaan?

Soos alle siektes, is fibromialgie multifaktoriaal, maar die oorsprong daarvan lê in rigiede kulturele, gesins- en sosiale patrone wat onderdrukking in die kinderjare veroorsaak. Die kind kopieer hierdie modelle om geliefd te voel en word gehoorsaam en onderdanig sonder om dit te wees, en begin om ‘n valse persoonlikheid te ontwikkel, afwykend van die wese daarvan. Die psigo-emosionele gebreke wat die pasiënt vergesel, is: perfeksionistiese trots op waardering deur die omgewing en woede bevat, ‘n emosie wat, indien nie vrygelaat nie, ‘n verwoestende gesondheid is.

6. Het u enige behandeling of is dit ‘n chroniese siekte?

Gesondheid kan herstel word as dit ons wil, ons het die nodige inligting en ons is gereed om veranderinge aan te bring vanaf die hele mens. Ons het ‘n groot transformasie nodig in die manier waarop ons dink, voel en optree, wat ‘n nuwe gesonde, vrye en gelukkige persoon opwek.

7. Wat is transkraniale stimulasie?

Transkraniale stimulasie is gebaseer op die produksie van elektriese stroom in dele van die brein. Ons weet dat elektriese stroom elektromagnetiese velde skep, so ek dink nie dat fibromialgie die geskikste is nie. As ons neurotransmitters soos serotonien en melatonien wil verhoog, het ons minder indringende instrumente, soos voedsel, die eerste middel. Om die vlak van neurotransmitters te verhoog, beveel ek die gebruik van peulgewasse wat tryptofaan bevat aan om hierdie neurotransmitters te veroorsaak.

8. Hoe kan simptome verbeter word?

Om te genees is die volgende veranderinge nodig: die verandering in houding laat ons nie meer voel dat die slagoffers verantwoordelik is nie, hou op om passief te wees om aktief te wees, begin om die siekte self as protagoniste te bestuur van bemagtiging.

Moenie verwag om genees te word nie, ‘n mate van teenstrydigheid en opstand is nodig om ons eie besluite te neem en ons lewens te rig. Ons het ook ‘n lewensstylverandering nodig om dit te vereenvoudig en van spanning te laat gaan. Net so is dit nodig om die gevestigde patrone te vervang met ons geleefde en verstaanbare ervaring, wat ons sal help om nee te sê sonder om skuldig te voel. Dit is uiters belangrik dat die gewoontes wat ons, veral die voedsel, benadeel, na ‘n dieet wat die lewer skoonmaak van gifstowwe, insluitend dwelmmiddels, wat ons energie, alkaliniteit gee, wat die stelsel stimuleer. immuun en dit is anti-inflammatories en immuun. antioksidant.

9. Is dit ‘n moderne soort siekte?

Siektes ontstaan ​​as gevolg van die psigo-emosionele gebreke van die mensdom, maar dit neem toe en word erger deur lewenstyl en swak dieet. Tans het hierdie siekte gegroei as gevolg van die selfvraag wat vroue aan hulself gestel het om alle terreine van die moderne lewe, soos werk, gesin, huis, sosiale verhoudings, ens. Te bereik. Dit alles, dikwels, sonder die moontlikheid om u lewe te rig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *